counter

Πως να επιλέξεις την ευτυχία

Πως να επιλέξεις την ευτυχία
Πως να επιλέξεις την ευτυχία

Η ευτυχία είναι μια νοητική κατάσταση. Στις μέρες μας αντ' αυτού προσπαθούμε να αγοράσουμε την ευτυχία αποκτώντας ακριβά αυτοκίνητα, πολυτελή σπίτια, υλικά αγαθά.
Η ευτυχία όμως δεν εξαγοράζεται ούτε και αγοράζεται. Τα πλούτη από μόνα τους δεν θα μας κάνουν ευτυχισμένους. Συντελούν στην ευτυχία, δεν την δημιουργούν. Το βασίλειο της ευτυχίας βρίσκεται στις σκέψεις και στα συναισθήματα μας. Είμαστε οι δημιουργοί των σκέψεων μας και των συναισθημάτων μας.
 
 
Ένας άνθρωπος ονόμασε την ευτυχία, συνήθεια. Ξυπνούσε κάθε πρωί και ευχαριστούσε τον Θεό για όσα είχε. Ευλογούσε την οικογένεια του, τη δουλειά του, την υγεία του. Όσο πέρναγε ο καιρός οι σκέψεις αυτές είχαν ριζώσει στο υποσυνείδητο και η ζωή του ήταν πραγματικά χαρούμενη. Αν συνέβαινε κάτι αρνητικό, το έβλεπε στις σωστές του διαστάσεις, δεν τον κατέβαλε, ίσα ίσα που τον πείσμωνε περισσότερο ώστε να τα καταφέρει. Έτσι η πίστη του ήταν η καθημερινή του νίκη. Η πίστη είναι και το μονοπάτι της ευτυχίας. Από την άλλη ένας άλλος άνθρωπος, έλεγε καθημερινά. Αυτός μπορεί, εγώ δεν μπορώ. Εγώ είμαι άτυχος. Είναι όλοι εναντίον μου. Δεν θα τα καταφέρω. Περνώ δύσκολες μέρες.
 
 
Αυτός ο άνθρωπος με αυτή τη στάση είχε γίνει πόλος έλξης αρνητικών καταστάσεων. Μάλιστα αν κάποια στιγμή ένιωθε ευτυχισμένος αντιδρούσε, λέγοντας ότι δεν γίνεται να νιώθει τόσο ευτυχής και ότι κάτι θα συνέβαινε. Και φυσικά αφού το πίστευε, το προκαλούσε. Το σύμπαν άλλωστε δεν μας χαλάει το χατίρι συναινεί. Αυτός ο άνθρωπος ήταν τόσο συνηθισμένος στον αρνητικό τρόπο σκέψης και στη δυσάρεστη διάθεση που δεν μπορούσε να αισθανθεί άνετα όταν ένιωθε ευτυχισμένος, άρα προκαλούσε την δυστυχία του.
 
 
Για να γίνουμε ευτυχισμένοι λοιπόν πρέπει να το επιθυμούμε αληθινά. Θα πρέπει κάθε πρωί να επιλέγουμε την ευτυχία και με το που ξυπνάμε να τονίζουμε στον εαυτό μας ότι σήμερα θα έχουμε μια υπέροχη μέρα. Να πιστεύουμε ότι Είμαστε μαγνήτες όμορφων καταστάσεων και ότι σε ό,τι και αν επιχειρήσουμε θα έχουμε επιτυχία. Οφείλουμε να δίνουμε ώθηση στον εαυτό μας. Να ακτινοβολούμε χαρά και αγάπη, ηρεμία και καλή διάθεση απέναντι σε όλους. Να χαμογελάει όλο μας το είναι. Να βοηθάμε κάθε μέρα και έναν άνθρωπο με όποιον τρόπο επιθυμούμε. Κατά αυτόν τον τρόπο οικοδομούμε την ευτυχία για όλη μας τη ζωή. Σκοντάφτουμε στο δρόμο προς την ευτυχία και δεν βλέπουμε πόσο προσιτό είναι το κλειδί της. Είμαστε ότι σκεφτόμαστε όλη μέρα και οι σκέψεις μας τείνουν να γίνονται η πραγματικότητα μας. Ας ζήσουμε τη ζωή που θέλουμε πραγματικά. Είναι μια απόφαση μακρυά.
 
 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR