counter

Ποσο εύκολο σου είναι να βρεις καλά στοιχεία σε έναν άνθρωπο που δεν εκτιμάς;

Ποσο εύκολο σου είναι να βρεις καλά στοιχεία σε έναν άνθρωπο που δεν εκτιμάς;
Ποσο εύκολο σου είναι να βρεις καλά στοιχεία σε έναν άνθρωπο που δεν εκτιμάς;

Ένας όμορφος τρόπος να μάθεις τι είναι η θετική προσέγγιση είναι να ξεκινήσεις να βλέπεις θετικά στοιχεία σε ανθρώπους που η πρώτη σκέψη θα ήταν να τσακωθείς μαζί τους.

Αυτή ωστόσο η στρατηγική απαιτεί διορατικότητα και θάρρος. Αντί να αποφεύγεις το άτομο αυτό. Αντί να του επιτρέπεις να σου χαλάει τη διάθεση, όποτε το βλέπεις, θα στρέψεις τη προσοχή σου σε θετικά του στοιχεία. Όλοι άλλωστε έχουν θετικά στοιχεία, απλά ενδέχεται με κάποιους ανθρώπους να έχουν συμβεί κάποια αρνητικά γεγονότα που αδυνατούμε να μας επιτρέψουμε να τους δούμε θετικά. Στην αρχή δεν θα είναι πολύ εύκολο να κάνεις για παράδειγμα κοπλιμέντο σε άνθρωπο που τρέφεις αρνητικά συναισθήματα, αλλά με τον καιρό θα δεις μεγάλα αποτελέσματα αν το δοκιμάσεις. Πρωτίστως σε εσένα τον ίδιο καθώς θα μειώσεις το μίσος και την αντιπάθεια από μέσα σου.

Πρώτο βήμα λοιπόν. Να δεις στον άνθρωπο αυτόν καλά στοιχεία. Είναι εκπληκτικό ότι μπορεί να διαπιστώσεις ότι ένας άνθρωπος που φέρεται άσχημα κ ναρκισσιστικά στο γραφείο ενδέχεται να είναι ένας υπέροχος καλλιτέχνης, Φιλόζωος ή καλός πατέρας. Αν ξεκινήσουμε και κάνουμε μικρες αναφορές των καλών στοιχείων στον συγκεκριμένο άνθρωπο θα κάνουμε διπλό καλο. Και εμείς θα νιώθουμε πιο όμορφα με τον εαυτό μας καθως θα καλυτερεύει η σχέση μας με τον άλλον άνθρωπο, αλλα και θα βοηθήσουμε στη καλυτέρευση του άλλου προσώπου. Το ότι δεν ταιριάζουμε με όλους το ίδιο δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να βρούμε σημεία συνύπαρξης με όλους. Η ευγένεια και η καλοσύνη στις μέρες μας αναγνωρίζεται ως αδυναμία, γι αυτό και πολλοί την αποφεύγουν. Ακούω συχνά να λέει κόσμος, χίλιες φορές απόμακρος και σκληρος, παρά ευγενικός, καλόκαρδος και τελικά βλάκας. Όμως η πραγματικότητα είναι ότι ο ευγενικός και ο καλοσυνάτος άνθρωπος έχει τη ψυχική του ηρεμία. Ο καθένας άλλωστε να θυμάσαι αναγνωρίζει το δικό του οικείο. Αναγνωρίζει τη δική του στάση απέναντι σε κάποιο γεγονός. Δεν μπορεί να καταλάβει μια άλλη στάση αν ο ίδιος δεν την έχει. Υπάρχουν δυο δρόμοι. Ή να ακολουθείς αυτό που κάνουν οι πολλοί και ας γνωρίζεις ότι δεν θα σε κάνει ευτυχισμένο. Ή να ακολουθήσεις το σωστό και ας το κάνουν ελάχιστοι. Το σωστό και το λάθος άλλωστε είναι υποκειμενικά. Αναφέρομαι στο σωστό όσον αφορά τη δικη σου ζωή. Τις δικές σου επιλογές. Αυτό που σε κάνει εσένα χαμογελαστό, χωρίς να προσβάλλει το χαμόγελό σου άλλους ανθρώπους. Οι πράξεις μας εν κατακλείδι ανήκουν σε μας και επιστρέφουν σε μας. Αν επιλέξεις τη καλοσύνη θα σου επιστραφεί με χίλιους τρόπους. Θα αργήσει περισσότερο. Ο εύκολος δρόμος πάντα είναι ο πονηρός. Αλλα δεν έχει διάρκεια και σαφώς δεν έχει ευτυχία. Επέλεξε προσεκτικά τη στάση σου απέναντι στη ζωή. Η ζωή επιστρέφει συμπεριφορές και μάλιστα όταν δεν τις επιθυμείς.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR