counter

Ποιος φταίει επιτέλους;

 Ποιος φταίει επιτέλους;
Ποιος φταίει επιτέλους;

Λοιπόν λοιπόν λοιπόν... θα ξεκινήσω κατευθείαν...μπαμ στο ψητό! Ύστερα από δυο εβδομάδες αποχή δεν κρατιέμαι! Αστειεύομαι... ίσα ίσα που θα κρατηθώ για να τα πω όσο πιο διακριτικά και κατανοητά γίνεται... ακούω τον τελευταίο καιρό πολύ έντονα από ανθρώπους του χώρου και μη, για την «κατάντια» της τηλεόρασης την κλασική φράση «γεμίσαμε σκουπίδια» και όλα αυτά που νιώθω να τα ακούω σε επανάληψη όλα αυτά τα χρόνια. Κάθε χρονιά με αφορμή κάποιο «φθηνό» τηλεοπτικό πρόγραμμα... σε αυτό το σημείο να κάνω ένα μικρό rewind κι έτσι γρήγορα να θυμηθούμε τι έχει περάσει από την ελληνική τηλεόραση γι’ αυτούς που διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους (μτφ. σκίζουν τα ρούχα τους για να καταλαβαίνουμε όλοι) ότι η τηλεόραση διανύει τη χειρότερη της φάση και όλα τα παραπάνω που ανέφερα. Πάμε λοιπόν... play!

Ερωτοδικείο, Τα Παιδιά της Νύχτας, Παρατράγουδα, Κεντρικό Δελτίο Σταρ (εποχές που η Τζένη Χειλουδάκη γδυνόταν στα παράθυρα), «Φύλλο και Φτερό» (ψάχνοντας στα σκουπίδια της Δέσποινας Βανδή), Τελική Απόφαση, Από Καρδιάς... και αν ξεχνάω κάτι συγχωρέστε με!

Αναφέρομαι λοιπόν σε τίτλους εκπομπών (για τη νέα γενιά που μπορεί να μη γνωρίζει, ας πατήσει στο γιουτιούμπ τους τίτλους) και όχι σε παρουσιαστές, γιατί μιλάμε για τηλεοπτικά προϊόντα και όχι για έμψυχο υλικό. Και θα σας εξηγήσω αμέσως τη διάφορα και τι εννοώ.

Δεν επιβραβεύω σε καμία περίπτωση τις παραπάνω εκπομπές, ούτε θα ήθελα να τις ξαναδώ αν με ρωτάτε.. αλλά πρώτον, από τότε υπάρχει όπως και να το κάνουμε μια μικρή αναβάθμιση και δεύτερον, είμαι της άποψης ότι η τηλεόραση είναι ένα μέσο που απευθύνεται σε όλα τα κοινωνικά στρώματα και σε όλα τα μορφωτικά επίπεδα. Άρα λογικά θα έπρεπε το μενού να έχει όλα τα φαγητά... από βρώμικο στη Μαβίλη μέχρι μοριακή κουζίνα. Και να έχει τη δυνατότητα αυτός που τρώει βρώμικο να μπορεί να κάνει και μια επίσκεψη στη Σπονδή, αλλά και αυτός που τρώει βασιλικό καβούρι να θέλει να ξεσκάσει μια μέρα με βρώμικο και αυτό να μην τον χαρακτηρίζει ξαφνικά ως αδαή αμόρφωτο και χαμηλού επιπέδου.

Απλά τα πράγματα. Ποικιλομορφία... όπως και στη ζωή.. Εγώ λοιπόν θέλω να σταθώ στο έμψυχο υλικό και στην ποιότητα των ανθρώπων που το υπηρετούν-παρουσιάζουν. ΠΟΙΟΤΗΤΑ. Η μαγική λέξη.

Ο άνθρωπος αναβαθμίζει το προϊόν ή το υποβαθμίζει. Πως λέμε για το ρούχο το φοράς, δε σε φοράει; Υπάρχουν λοιπόν παρουσιαστές-τριες ανεξαρτήτως καριέρας, ηλικίας μόρφωσης (άλλο η μόρφωση άλλο η παιδεία) που εάν δεν είναι μια μαγνητοσκοπημένη εκπομπή, (για να σώζεται στο μοντάζ) αν και πιστεύω πως η ποιότητα ενός ανθρώπου φαίνεται από το καλημέρα.. εκτίθενται. Και βγαίνει αβίαστα η αγένεια, η αμετροέπειά το φθηνό χιούμορ τα ακατάληπτα άνευ ουσίας σεξιστικά αστεία και αλλά πολλά που βλέπουν τα μάτια μου έντονα τις τελευταίες μέρες.

Και για να μη μακρηγορώ και με βαρεθείτε... πάμε να κλείσουμε απλά και κατανοητά! Και η Μαρία Μπακοδήμου παρουσιάζει το Power of Love αλλά βγαίνει ατσαλάκωτη από αυτό... Αυτό που θέλω λοιπόν να πω είναι ότι καλά, μέτρια και κακά προγράμματα πάντα θα υπάρχουν ας γίνουν οι επιλογές των ανθρώπων που τα παρουσιάζουν λίγο πιο προσεκτικές.

Τα φιλιά μου!!! Τα λέμε την επόμενη Τρίτη. 

Instagram: @eirinigkaniatsou & @gan_by_e.gkaniatsou

Fb: Eirini gkaniatsou

Twitter: @eirinigkanian 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR