counter

Όταν τα ντανοπιτάκια ήταν πιο γνωστά από τον Λάνθιμο

Όταν τα ντανοπιτάκια ήταν πιο γνωστά από τον Λάνθιμο
Όταν τα ντανοπιτάκια ήταν πιο γνωστά από τον Λάνθιμο

Ντάνος-Λάνθιμος, Λάνθιμος-Ντάνος (τι κάνω και εγώ στον Λάνθιμο, τον βάζω στην ίδια μαρκίζα με το Ντάνο). Κρατηθείτε ξαφνικοί οπαδοί της κουλτούρας και μη θιχτείτε, αλλά αυτά τα ονόματα πρωταγωνίστησαν αυτή την εβδομάδα ο ένας σε παγκόσμιο επίπεδο και ο άλλος εδώ στο πανέμορφο, κατά τα αλλά, χωριουδάκι μας.

Και λέω χωριουδάκι γιατί μέχρι και πριν ένα μήνα τον Λάνθιμο τον ήξερε ένα 20% του ελληνικού κοινού, ενώ τον Γιώργο Αγγελόπουλο (Ντάνο) το 70% τουλάχιστον! Δηλαδή πριν δυο χρόνια τα ντανοπιτάκια ήταν πιο γνωστά από το Γιώργο Λάνθιμο για να είμαστε ακριβείς.

Και τώρα θα περιμένετε να στάξω κι εγώ τη χολή μου για το «Ντάνος: Μια αφήγηση στην Αυγή Σαββίδου». Όχι λοιπόν, ξέρετε κάτι; Ο Ντάνος και κάθε Ντάνος καλά κάνει, προσπαθεί να εξαργυρώσει την αναγνωρισιμότητά του, να χτίσει οικονομικά το μέλλον του με όποιο τρόπο θεωρεί (ή τον συμβουλεύουν) ότι θα είναι ο πιο κερδοφόρος. Και το κάθε παιδί εκεί έξω που δηλώνει συμμετοχή σε ένα ριάλιτι (οποίου είδους) προφανώς και δεν το κάνει για την εμπειρία, αλλά γιατί θεωρεί ότι θα φτιάξει τη ζωή του.

Για να μιλήσουμε, όπως πάντα, απλά, άμεσα, και ειλικρινά. Εγώ λοιπόν δε θα σταθώ στον Γιώργο Α. και την επιλογή του. Θα σταθώ στις ουρές έξω από την παρουσίαση βιβλίου, όπως διάβασα. ΟΥΡΕΣ. Όπερ σημαίνει ανταπόκριση-επιτυχία. Και ερωτώ γιατί να μη γράψει βιβλίο; Γιατί να μην παίξει σε σήριαλ; Γιατί να μην τον δούμε και στην Επίδαυρο αύριο μεθαύριο...;; Αφού υπάρχει κοινό και όχι απλά κοινό. ΟΥΡΕΣ συγκεκριμένα, που τον ακολουθούν. Αυτόν και όποιον κατά καιρούς είναι ο σταρ ενός ριάλιτι και έχει ρεύμα.

Άρα που καταλήγουμε; Στη λαϊκή ρήση «βρίσκει και τα κάνει». Στο κοινό που έστειλε πάνω από 25.000 συμμετοχές στο Power of Love, και φυσικά όποιοι δεν επιλέχθηκαν είναι αυτοί που τρολάρουν τους άλλους παίκτες και τον χ,ψ Ντάνο. Και γενικότερα είναι ίδιον της φυλής μας να νιώθει για κάποιο λόγο ανώτερο ον και δε χάνει ευκαιρία να τρολάρει, να κοροϊδέψει και να κρίνει τον διπλανό του, που κατά τα αλλά, έχουν ακριβώς τον ίδιο τρόπο ζωής.. Το Σάββατο το βράδυ θα είναι στα διπλανά τραπέζια σε κάποιο μπουζούκι, θα είναι ντυμένοι παρόμοια, αλλά νομίζουν ότι είναι διαφορετικοί κλπ κλπ και κάπως έτσι η ζωή συνεχίζεται σε ένα φαύλο κύκλο «ασχολούμαι με τις ζωές των άλλων για να μην ασχοληθώ με τη δίκη μου» ,«η Καμήλα δεν κοιτάει την καμπούρα της» κλπ κλπ.

Το ίδιο λοιπόν αυτό κοινό, είναι που θα τρολάρει και τον Άνθιμο που δεν έφερε 11 Όσκαρ αλλά 1! Πως τόλμησες Γιώργο Λ. να πληγώσεις έτσι το κοινό που κάνει ουρές για να πάρει το «Ντάνος: Μια αφήγηση στην Αυγή Σαββίδου;».

Περιμένω τα σχόλια σας εδώ:

Instagram: @eirinigkaniatsou & @gan_by_e.gkaniatsou

Fb: Eirini gkaniatsou

Twitter: @eirinigkanian 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR