counter

Όλα είναι κύκλος...

Όλα είναι κύκλος...
Όλα είναι κύκλος...

Όλα είναι κύκλος. Οι σκέψεις, γίνονται λέξεις. Οι λέξεις γίνονται πράξεις. Οι πράξεις γίνονται συνήθειες. Οι συνήθειες γίνεται η ζωή μας. Ας εξετάσουμε όμως μια εκδοχή, μια περίοδο, που αισθανόμαστε κουρασμένοι και που οι σκέψεις νιώθουμε ότι έχουν γίνει περισσότερο εμπόδιο παρά βοήθεια. Σε αυτή τη περίπτωση παρ’ το ανάποδα. Δημιούργησε μια νέα συνήθεια και καν´ την πράξη. Καινούριες λέξεις θα προστεθούν, καθώς θα συζητάς καινούρια πράγματα και οι σκέψεις θα αλλάξουν αφού θα έχει υπάρξει κάτι νέο. Μην κολλάς στη σειρά.

Αν δεν βγαίνει με την οπτική που ξέρεις, πράξε με την αντίθετη. Αυτό που οφείλουμε να κατανοήσουμε είναι ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε τη φορά του ανέμου, καθώς δεν είναι στο χέρι μας, μπορούμε όμως να προσαρμόσουμε τα πανιά. Η προσαρμοστικότητα είναι και το κλειδί της ευτυχίας. Αν λοιπόν, η ζωή, μας αλλάζει κατεύθυνση κι εμείς εμμένουμε με το ζόρι στη παλιά, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να παλεύουμε με τον εαυτό μας και η πάλη αυτή θα φέρει επιπρόσθετη κούραση αντί για βελτίωση της συνθήκης. Αν, ωστόσο, ακολουθήσεις τη νέα κατεύθυνση, δηλαδή τη νέα ροη, χωρίς να πηγαίνεις κόντρα στον άνεμο, οι νέες εικόνες, οι νέες εμπειρίες που θα επιτρέψεις να σε προσεγγίσουν, δεν αποκλείεται να σου φέρουν ότι σε είχε μαγέψει στη προηγούμενη κατεύθυνση με άλλη μορφή, πιθανό και με άλλη ωριμότητα, άρα και με καλύτερη έκβαση. Αυτό μπορεί να συμβεί, μόνο αν εσύ το αποφασίσεις.

Εδώ θα χρειαστεί δύναμη, γιατί η βολή δεν θα σε αφήσει εύκολα. Θα σε κρατήσει πίσω και θα προσπαθεί να σε πείσει ότι θες το παλιό, ότι και αν ήταν αυτό. Η παγίδα σε αυτή τη περίπτωση βρίσκεται στο να μπορέσεις να ξεχωρίσεις αν αυτό που θες το επιζητά το εγώ σου ή εσύ. Ένα εύλογο ερώτημα είναι το εξής. Πώς το διακρίνω; Αν σου έχει γίνει εμμονή το οποίο θέμα που σκέφτεσαι, είναι η άρρωστη μεριά που μιλάει, όχι η καθαρή. Αν ακολουθήσεις την εμμονή με μαθηματική ακρίβεια σε οδηγείς στην απογοήτευση και πάλι, αλλά αν εσύ δεν το πιστεύεις, οφείλεις να το ξανά ζήσεις όσες φορές χρειαστεί, για να πάρεις το οποίο μάθημα χρειάζεται για να σε εξελίξει και να μπορέσεις να σε οδηγήσεις σε άλλη πορεία πιο υψηλής συχνότητας. Επομένως πρώτο σπουδαίο βήμα. Εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να μάθεις να εμπιστεύεσαι γενικά, από το να μάθεις να εμπιστεύεσαι εσένα πρώτα.

Εμπιστέψου τον εαυτό σου, το ένστικτο σου. Να θυμάσαι, Τα πάντα είναι κύκλος.

Ό,τι Κοιτάς σε κοιτάει πίσω... Αν σε εμπιστευθείς, θα σε εμπιστευθούν. Γίνε εσύ αυτό που θες να έρθει, για να μπορεί να σε δει. Γίνε εσύ τα λόγια κ οι πράξεις που σου αρέσουν να δέχεσαι. Όπου οδηγείς το σώμα σου, όπου κυκλοφορείς, θα πρέπει να είναι κοντά στη ζωή που ζητάς, γιατί αν δεν είναι και πηγαίνεις αντίθετα με αυτά που ζητάς, δεν θα έρθουν και αυτά που θες. Αν, ωστόσο, ξέρεις τι θες και εκεί που βρίσκεσαι νιώθεις γαλήνια, είσαι στη σωστή κατεύθυνση… Συνέχισε…

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR