counter

Ο πόνος είναι ζητιάνος προσοχής...

Ο πόνος είναι ζητιάνος προσοχής...
Ο πόνος είναι ζητιάνος προσοχής...

Ο κόσμος είναι ένας καθρέφτης. Οι άνθρωποι νιώθουν προδομένοι, απογοητευμένοι, προσβεβλημένοι από άλλους ανθρώπους. Νιώθουν ότι οι άλλοι φταίνε. Αν διώξεις από μέσα σου την προδοσία και δεν προδίδεις εσύ ο ίδιος τον εαυτό σου καθημερινά. Αν σταματήσεις να σε απογοητεύεις. Αν δεν προσβάλλεις τον εαυτό σου με πράγματα που λες ή κάνεις. Τότε φεύγουν από μέσα σου αυτά τα συναισθήματα κ αφού φεύγουν δεν μπορεί ο εξωτερικός παράγοντας να σε μολύνει με αυτά.

 Σε μια πιθανή προσβολή ή απογοήτευση από κάποιον θα σκεφτείς κ μάλιστα θα είσαι και σε θέση να δεις ξεκάθαρα τον πόνο ή τους φόβους που κουβαλά μέσα του ο άλλος και θα τον δικαιολογήσεις, επειδή το επέλεξες. Αν έχεις πάρει τα μαθήματα σου από τον πόνο και τον έχεις αποβάλει, δεν μπορεί κανείς να σε πληγώσει, καθώς ο πόνος δεν θα υφίσταται μέσα σου.

Θα πονέσεις όταν θα συμβεί κάτι άσχημο, απλά θα πονέσεις στο σωστό βαθμό, για μια συγκεκριμένη αιτία, δεν θα ζεις μέσα από έναν μόνιμο πόνο. Ο πόνος είναι ζητιάνος προσοχής. Αν δεν τον χειριστείς εσύ με πνευματική εξέλιξη και πρόοδο θα σε χειρίζεται αυτός όποτε θέλει και όσο θέλει. Δεν λέω σε καμία περίπτωση να είμαστε απαθείς ή θύματα. Να βλέπουμε άσχημα πράγματα κ να μην αντιδράμε, ή να επιτρέπουμε να μας χειρίζονται. Αν οι άνθρωποι δεν διαφωνούσαμε θα είχαμε μια βαρετή χωρίς καμία εξέλιξη ζωή. Οι διαφωνίες δεν είναι κάτι κακό. Το πόσο μας επηρεάζουν είναι κακό κ πόσο χώρο κ χρόνο τους δίνουμε να ζουν μέσα μας. Προσωπικά δεν κρατώ κακία σε κανέναν άνθρωπο, ζω με απόλυτη καθαρότητα, κοιμάμαι ήσυχα. Δεν έχω ενοχές. Ζήτω πάντα συγγνώμη, όσον αφορά το δικό μου μερίδιο ευθύνης. Αν θα πάρω τη συγγνώμη κ του αλλού αυτό αφορά στην αντίληψη του άλλου προσώπου, όχι τη δική μου. Το να θέλεις αρμονία στις σχέσεις σου δεν σημαίνει ότι θα την έχεις, καθώς ως γνωστόν it takes two to tango. Πρέπει, εκτός του να θέλει, να μπορεί και να μπορεί και αυτό δεν είναι εύκολο. Αν ήταν, θα ζούσαμε σε έναν παραμυθένιο κόσμο. Ο άλλος ενδέχεται να σε αμφισβητεί και αυτό μπορεί να μην ευθύνεται καν σε εσένα. Να έχει την αμφιβολία μέσα του.

Αυτό που οφείλεις να καταλάβεις για να μην πικραίνεσαι είναι ότι κατά αυτό τον τρόπο σκέφτεται ο άλλος, όχι ΕΣΥ. Εσύ νιώθεις γαλήνη μέσα σου γιατί έχεις κάνει το σωστό. Κ κάπως έτσι ξεδιπλώνονται όλα στη ζωή σου κ ο σοφός εαυτός έχει νικήσει τον εγωιστή εαυτό οδηγώντας σε στην ευτυχία.. ο καθένας άλλωστε είναι όσο ευτυχισμένος του επιτρέπει το μυαλό του. Όταν κατανοήσεις ότι δεν μπορείς να αλλάξεις κανέναν, παρά μόνο τον εαυτό σου θα έχεις πιο υγιείς σχέσεις. Ο καλύτερος τρόπος προσωπικής ανάπτυξης είναι η παρατήρηση. Όποιες συμπεριφορές τρίτων δεν σου αρέσουν, μην τις πράττεις εσύ. Όταν γινεις συνεπείς ως προς τον εαυτό σου και ως προς αυτά που ζητάς, η συνέπεια θα σε πλησιάσει πολύ πιο γρήγορα από όσο φαντάζεσαι.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR