counter

Marytale: Το καλοκαίρι μου - Η Σύρος σας καλεί

Marytale: Το καλοκαίρι μου - Η Σύρος σας καλεί
Marytale: Το καλοκαίρι μου - Η Σύρος σας καλεί

Είμαι στη παραλία, έχει αέρα σήμερα αλλά είναι ήρεμα. Προσπαθώ να χαλαρώσω γιατί με αυτό τον αριθμό των κρουσμάτων και ο φετινός Ιούλιος φαίνεται διαφορετικός. Από την άλλη το να βρίσκεσαι σε έναν τόπο που αγαπάς είναι «δώρο Θεού» τέτοιες μέρες. Είναι πολλά τα χρόνια που αγαπώ τη Σύρο και αυτό το όμορφο συναίσθημα θα σας περιγράψω.

Η Ερμούπολη με μια απίστευτη αρχιτεκτονική, ωραία κτίρια, ωραία στενά που πάντα κρύβουν μια «ανθισμένη έκπληξη», θερινό σινεμά, μια αγορά σαν τα παλιά τα χρόνια με όλα τα λαχανικά και τα φρούτα, μικρές γουστόζικες επιχειρήσεις με παραδοσιακά προϊόντα και όχι μόνο και ένα δημαρχείο που δεσπόζει υπερήφανο όσα χρόνια και αν περάσουν. Η αγαπημένη μου βόλτα είναι το πρωί, νωρίς με ωραία θερμοκρασία για καφέ. Εκεί βρίσκεται και το κατάστημα οπτικών του φίλου μου Σταύρου Κοή που έχει δημιουργήσει με μια δυνατή ομάδα Ελλήνων ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου εμπνευσμένο από μια φανταστική οροφογραφία που χρονολογείται από το 1860!Εκεί,στα Βαπόρια, σε ένα από τα πιο ωραία μέρη της Σύρου βρίσκεται το υπέροχο Ciel των αγαπημένων μου φίλων της Κωνσταντίας και του Νότη που μας αγαπούν και που πάντα μας περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες. Στο Ciel πας και δεν θες να φύγεις…Από καφέ μέχρι φαγητό και ποτό. Και το μάτι σου κολλάει σε αυτά τα σπουδαία αρχιτεκτονικά κτίρια που βρέχονται από τη θάλασσα και που κάθε ώρα παίρνουν άλλο χρώμα. Και εκεί λίγο πιο ψηλά ο Άγιος Νικόλαος, επιβλητικός και συγκινητικός.

Η Άνω Σύρος η φανταστική, εκεί που ο Μάρκος Βαμβακάρης έχει αφήσει τόσο έντονο το στίγμα του το καλλιτεχνικό και έχει εμπνεύσει γενιές. Και το σούρουπο εκεί η παγωμένη λεμονάδα με θέα την αριστοκρατική Ερμούπολη είναι κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να κάνω μια φορά πριν φύγω. Φανταστικά χωριά παντού, ωραίες αυλές ,καθαροί δρόμοι και κάπου εκεί ανάμεσα στις φούξια μπουκαμβίλιες και τις μικρές παραλίες με την ασημένια άμμο η αγαπημένη μου «Ποσειδωνία» με μια αίγλη άλλων χρόνων. Σαν να στρίβεις στο δρόμο και μαγικά να μεταφέρεσαι σε μια άλλη εποχή. Τι σπίτια, τι κήποι μέσα στα πεύκα, τι ομορφιά! Αυτό κι αν πρέπει να ζήσετε!

Όλα πρέπει να τα δείτε στη Σύρο, γιατί έχει τόσα και τόσα αλλά που δεν σας είπα. Άλλωστε ο καθένας βρίσκει τα δικά του αγαπημένα και αυτό από μόνο του είναι γοητευτικό…Τόσα χρόνια έρχομαι εδώ και πάντα κάτι καινούργιο ανακαλύπτω και παίρνει μια ξεχωριστή θέση στη καρδιά μου…Σας περιμένουν…

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR