counter

Η υπερβολική ανάλυση απομακρύνει τη λύση

Η υπερβολική ανάλυση απομακρύνει τη λύση
Η υπερβολική ανάλυση απομακρύνει τη λύση

Όσο το αναλύεις και το σκέφτεσαι τόσο απομακρύνεσαι από την υλοποίηση. Γιατί τα απλά πράγματα, τα καθημερινά μας δεν τα σκεφτόμαστε τόσο, ενώ τα μεγάλα μας θέλω τα συζητάμε και τα αναλύουμε αντί να τα ζούμε; Γιατί οι άνθρωποι έχουμε αυτή τη τάση; Όταν πείνας, σκέφτεσαι αν θα φας; Θεωρώ πως όταν πείνας αυτομάτως οδηγείς το σώμα σου να βρει φαγητό χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Όταν όμως θες κάτι μεγάλο, όπως μια δουλειά, ένα σύντροφο, μια αλλαγή, τότε ο εγκέφαλος λειτουργεί δυσλειτουργικά. Σαν ο ίδιος μας ο εαυτός να γίνεται εμπόδιο. Υπάρχει λόγος που συμβαίνει αυτό και μπορούμε να το δουλέψουμε για να αποτρέψουμε να συμβαίνει. Ως μικρά παιδιά, έχουμε συνδυάσει την επιτυχία με την απόρριψη. Αυτό γιατί όλοι μας έχουμε ζήσει από τους γονείς μας, άθελα τους σαφώς, δεν το έκαναν επίτηδες, κάποιες εμπειρίες που μας έχουν μείνει στο υποσυνείδητο.

Παραδείγματος χάρη, να θέλουμε να εξιστορίσουμε τα ευχάριστα νέα στους γονείς μας, ότι κερδίσαμε στον αγώνα του σχολείου που για εμάς ήταν ό,τι πιο πολύτιμο είχαμε ζήσει μέχρι εκείνη τη στιγμή, αλλά οι γονείς μας δεν μας έδωσαν τη πρέπουσα σημασία, καθώς είχαν σοβαρότερα θέματα να αντιμετωπίσουν και μας προσπέρασαν λέγοντας μας ένα ψυχρό μπράβο. Αυτό, το "δεν μπορώ να ασχοληθώ περαιτέρω μαζί σου τώρα, γιατί υπάρχουν ουσιαστικότερα προβλήματα προς επίλυση" έγινε και η συνθήκη να συνδυάσω την επιτυχία με την απόρριψη.

Κάτι, που αν δεν το δουλέψω θα επαναλαμβάνεται στη ζωή μου κατά συρροή. Αν αυτή η διαδικασία μάλιστα συμβεί αρκετές φορές, το παιδί δημιουργεί έναν εαυτό φοβισμένο απέναντι στη ζωή που αργότερα θα λειτουργεί με βάση αυτόν τον φόβο άθελα του. Τι μπορούμε να κάνουμε για να φύγουμε από το φόβο της απόρριψης. Σχέδιο επίθεσης ονομάζεται, δηλαδή αντιμετωπίζω ένα ένα όλα όσα φοβάμαι. Δεν καθυστερώ τις πράξεις με ανάλυση και σκέψεις, αλλά αντιθέτως λειτουργώ όσο το δυνατό γρηγορότερα προς την επίλυση. Αν δεν αντιμετωπίζω γρήγορα το καθετί το μεγεθυνθώ και απομακρύνομαι από τη λύση.

Επίσης γιγαντώνω τον φόβο και δημιουργώ μεγαλύτερο όγκο στο πρόβλημα από ότι είναι στη πραγματικότητα. Η αναβολή επομένως των όποιων θεμάτων, είναι το κυριότερο που χρειάζεται να αποβάλλω. Αν γίνει αυτό αρχίζω να δυναμώνω τον εαυτό μου και όσο πιο αποφασιστικός και λειτουργικός γίνομαι τόσο περισσότερο έλκω την αποφασιστικότητα και τη λειτουργικότητα στη ζωή μου! Όπως λέω συνεχώς, ότι είμαι, ότι πράττω, ότι σκέφτομαι αυτό έλκω!

Γίνε δύναμη, για να έρθει η δύναμη! Γίνε αγάπη, για να έρθει η αγάπη! Γίνε εξέλιξη, για να έρθει η εξέλιξη! Γίνε η πιο όμορφη εκδοχή σου, για να έρθει η πιο όμορφη εκδοχή στη ζωή σου!! Γίνε αυτό που θες να έρθει!! Αν ζητάς, χωρίς να είσαι αυτό που ζητάς, αυτό που ζητάς δεν μπορεί να σε βρει!

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR