counter

Η διάδραση στις σχέσεις...

Η διάδραση στις σχέσεις...
Η διάδραση στις σχέσεις...

Πόσο σημαντική είναι η διάδραση στις σχέσεις; Η απάντηση είναι πολύ.

Ωστόσο, ο καθένας από εμάς δίνει τη δική του ερμηνεία στη διάδραση. Τι εννοώ; Ας υποθέσουμε ότι κάποιος σε προσβάλλει, σου μιλήσει άσχημα, η πρώτη σκέψη είναι να τον προσβάλλεις και να του μιλήσεις άσχημα και εσύ. Ο δυτικός τρόπος προσέγγισης των καταστάσεων είναι να φερόμαστε όπως μας φέρονται. Μας σέβονται, να σεβόμαστε πίσω. Μας αγαπάνε, αγαπάμε πίσω. Όλοι περιμένουμε τη σωστή συμπεριφορά από τον άλλον για να του τη δώσουμε και εμείς με τη σειρά μας.

Για παράδειγμα φοβόμαστε να κάνουμε τη πρώτη κίνηση. Περιμένουμε να την κάνει ο άλλος. Ο άλλος περιμένει από εμάς. Αποτέλεσμα καμία πράξη. Η διαφορετική εκδοχή λέει γίνε εσύ ο δράστης της ζωής σου, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να περιμένεις. Γίνε η συμπεριφορά που θες από τον άλλον, γίνε εσύ τα λόγια που περιμένεις. Όπως και να έχει με αυτή την εκδοχή θα έχεις άμεσο αποτέλεσμα. Είτε θετικό, είτε αρνητικό, δεν θα κοιμάσαι και θα ξυπνάς με μια αναμονή για ένα όνειρο. Θα αφυπνιστείς και αφού αφυπνιστείς θα οδηγείς τον εαυτό σου σε δράσεις.

Όσο τον ξυπνάς τόσο σε λειτουργία τον βάζεις. Όσο τον έχεις στο περίμενε, τόσο τον αποκοιμίζεις. Το αρνητικό με την αναμονή είναι ότι γίνεται και αυτή συνήθεια. Χωρίς να το θες ζεις μέσα σε μια γυάλα με τη πραγματικότητα και τη φαντασία να αντικαθρεφτίζονται και να μην αναγνωρίζεις που ξεκινά και που τελειώνει τι. Μαθαίνοντας τον εαυτό σου να μιλά, να δρα, να κινητοποιείται ισχυροποιείς τη θέση σου και ανεβαίνεις στην υπόληψη των ανθρώπων. Η δύναμη είναι διεγερτική. Όλοι επιθυμούν τον θαυμασμό. Όταν θαυμάζεις κάποιον για τη δύναμη του ανεξαρτήτως συνθηκών επιθυμείς να βρίσκεσαι κοντά του. Νιώθεις ασφάλεια δίπλα σε ένα τέτοιο άτομο και αυτό είναι μεγάλο προτέρημα να εξασφαλίσεις για τον εαυτό σου. Η δύναμη βρίσκεται στο μυαλό, δεν χρειάζεται τίποτα άλλο από το να πιστεύεις σε σένα. Μακάρι τα αποτελέσματα που θα φέρνεις να είναι πάντα και αυτά που θα ήθελες. Δεν γίνεται όμως. Θα πέσουμε και σε λακούβες. Αυτό είναι κάτι που οφείλουμε να κατανοήσουμε.

Θα λάβουμε και τα όχι μας. Μην απογοητευθείς από τα όχι. Αυτά είναι που θα σε οδηγήσουν στην αληθινή δύναμη και στην εξελικτική σου πορεία. Προσπάθησε να συγχωρείς τις καταστάσεις που σε πληγώνουν και να μην τις κουβαλάς μαζί σου. Μόνο αν το καταφέρεις πας παρακάτω. Η ζωή είναι πολύ πιο όμορφη όταν επιτρέψεις στο φως να σε οδηγεί. Για να γίνει αυτό οφείλεις να είσαι ξύπνιος... Δεν λέω ότι είναι εύκολο, θα υπάρξουν φορές που θα νιώθεις ότι δεν μπορείς, ότι σε πνίγει το δίκιο σου. Όμως μπορείς πάλι να διαλέξεις. Να αφήσεις την αδικία που νιώθεις να σε οδηγήσει, ή να συγχωρήσεις τη κατάσταση αληθινά, όχι θεωρητικά και να αφήσεις την αγάπη να σε οδηγήσει στην όποια συμπεριφορά θα σε οδηγήσει. Αυτό που μπορώ να σου εγγυηθώ είναι ότι η έκβαση των δυο αποτελεσμάτων θα είναι εκ διαμέτρου αντίθετες. Ωστόσο μόνο εσύ αποφασίζεις για εσένα!!!

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR