counter

Γιατί η αγάπη έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή μου;

Γιατί η αγάπη έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή μου;
Γιατί η αγάπη έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή μου;

Η αγάπη θέλει θάρρος. Θέλει κατανόηση. Χωρίς κατανόηση, δεν μπορείς να αγαπήσεις. Θέλει παρατήρηση, χρειάζεται να βλέπεις και να ακούς και όχι να φαντάζεσαι. Ακούω συχνά σε συζητήσεις που βρίσκομαι, ότι η αγάπη είναι θέμα τύχης. Εγώ, πάλι, δεν είμαι σίγουρη.

Περισσότερο, νομίζω, ότι η αγάπη διδάσκεται από το σπίτι μας. Θα μιλήσω, αυτή την φορά, για μένα και το πως έχω μεγαλώσει. Γιατί, η αγάπη παίζει τόσο σημαντικό ρόλο στη ζωή μου και πώς οι ρίζες που μου δόθηκαν, με έκαναν να μην την αμφισβηττώ και να μην την φοβάμαι. Προέρχομαι από ένα σπίτι, από μια οικογένεια αληθινά δεμένη. Ο πατέρας μου, από μικρή, μου έμαθε ότι, όταν κλείνει η πόρτα του γραφείου, εκεί κλείνουν και τα προβλήματα. Δεν θυμάμαι ποτέ, να είχε γυρίσει σπίτι και να παραπονεθεί για κάτι, να μιλήσει άσχημα στην μητέρα μου μπροστά μου ή να τον δω σε έναν καναπέ μίζερο. Κάθε Παρασκευή απόγευμα, θυμάμαι, είτε χειμώνα, είτε καλοκαίρι, μας πήγαινε εκδρομή. Όλη η οικογένεια μαζί, αλλά και με φίλους. Δεν ήμασταν απομονωμένοι, καθώς και οι δυο γονείς μου, πολύ κοινωνικοί. Ο πατέρας μου, στην ζωή του κατάφερε πολλά πράγματα. Αθλητής, τερματοφύλακας στον Απόλλωνα Αθηνών, αλλά και στην Εθνική Ελλάδος. Παράλληλα, έκανε και κάποιους καταλόγους, καθώς αθλητής και πολύ όμορφος. Σε ηλικία 36 χρόνων, γνωρίζει την μητέρα μου, επίσης πολύ όμορφη, την ερωτεύεται σφόδρα και την παντρεύεται σε 6 μήνες. Αμέσως ήρθα εγώ. Ο πατέρας μου, τότε άφησε τον πρωταθλητισμό και ασχολήθηκε με την επιχείρηση του πατέρα του, την οποία με τα χρόνια, όχι απλά μεγένθυνε, αλλά κατάφερε με πολλές σωστές κινήσεις, να λέγεται σήμερα, ένας έντιμος και πολύ σπουδαίος επιχειρηματίας και άνθρωπος, για τα όσα έχει επιτύχει, για τον χαρακτήρα του, όπως και για την οικογένειά του. Η μητέρα μου, από την άλλη, αν και δεν εργαζόταν ήταν ο αφανής ήρωας, που όμως, χωρίς εκείνη και την όλη της στήριξη και υπομονή, δεν θα είχε υπάρξει η όλη επιχειρηματική ανάπτυξη του πατέρα μου, καθώς ως γνωστόν πίσω από έναν μεγάλο άντρα, βρίσκεται μια υπομονετική και με μεγάλη καρδιά γυναίκα. 

Μεγάλωσα, επομένως, γνωρίζοντας πολύ καλά τι σημαίνει, στηρίζει ο ένας τον άλλον, αγαπά, δεν προδίδει και ότι η αγάπη είναι να προσφέρεις, χωρίς να ζητάς αντάλλαγμα. Να έχεις υπομονή και επιμονή. Είμαι τυχερός άνθρωπος, γιατί μου δόθηκαν γερές βάσεις. Έτσι με την αγάπη, έχω όμορφη σχέση. Έχω δώσει, αλλά και εισπράξει πολύ. Η καρδιά μου, δεν ζει χωρίς αυτή την μαγεία. Μεγάλωσε έτσι και έχει αποφασίσει από πολύ μικρή ότι τίποτα, μα τίποτα, δεν έχει μεγαλύτερη σημασία. 

Έχει και πόνο, δεν είναι όλα ρόδινα πάντα. Όσοι αγαπούν το γνωρίζουν, αλλά μην μας αλλάζει, μην μας διώχνει τον αυθορμητισμό, την παιδικότητά μας. Η αγάπη θέλει τρυφερότητα, αγνότητα, ταπεινότητα. Δεν θέλει ανταγωνισμό. Μην την φοβόμαστε, είναι ότι πιο όμορφο έχει η ζωή να μας προσφέρει. Σκέψου με αγάπη, πράξε με αγάπη και η ζωή έχει τον τρόπο της, που θα στα ανταποδώσει, αρκεί, το τονίζω, να μην φοβάσαι… Η αγάπη πλησιάζει τους τολμηρούς….

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR