counter

Ελένη Μενεγάκη: Ο χειρομάντης που προέβλεψε την επιτυχία της και άλλες άγνωστες ιστορίες

Ελένη Μενεγάκη: Ο χειρομάντης που προέβλεψε την επιτυχία της και άλλες άγνωστες ιστορίες
Ελένη Μενεγάκη: Ο χειρομάντης που προέβλεψε την επιτυχία της και άλλες άγνωστες ιστορίες

Ελένη Μενεγάκη”, ένα όνομα, μια -τηλεοπτική- ιστορία

Η Ελληνίδα παρουσιάστρια που δεν έχει λείψει ούτε μία μέρα από τις οθόνες μας έχει σήμερα τα γενέθλιά της.
Εμφανίστηκε στο ξεκίνημα της ιδιωτικής τηλεόρασης ως κορίτσι του "Κοκτέιλ" στο MEGA και της "Mega Banga", για να συνεχίσει για λίγο ως ηθοποιός με το "Πάτερ Ημών" στον ΑΝΤ1 μέχρι που έγινε κεντρική παρουσιάστρια του "Πρωινού Καφέ" και στη συνέχεια του "Καφέ με την Ελένη" και της "Ελένης".

Όλα αυτά τα χρόνια η Ελένη Μενεγάκη εξελισσόταν. Τα χρόνια περνούσαν και ήταν πάντα "σύγχρονη" με την έννοια ότι κάθε σεζόν η συνολική της παρουσία δε θύμιζε ούτε μας έκανε να αναπολούμε το τότε, αλλά να εντυπωσιαζόμαστε με το τώρα.

Την συνεχή εξέλιξη και τη διαχρονικότητά της δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κανείς. Απόδειξη, το γεγονός ότι είναι από τα ελάχιστα πρόσωπα που γνωρίσαμε τη δεκαετία του ‘90 το οποίο εξακολουθεί όχι μόνο να απασχολεί, αλλά να είναι στην Ά εθνική των Ελλήνων celebrities. Στην Ελλάδα του 2019 βέβαια δε θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι είναι από μόνη της η Ά εθνική.

Η ζωή της γνωστή όσο λίγες.
Πολλά εξώφυλλα, αμέτρητες φωτογραφίσεις, συνεντεύξεις, δημοσιεύματα, λάμψη, αποδοχή και πρωτόγνωρη διάρκεια στο χρόνο.

Κι όμως σίγουρα υπάρχουν πτυχές του εαυτού της, καταστάσεις και συμβάντα που δεν θα μάθουμε ή κάποια γεγονότα που ξέρουν λίγοι ή άλλα που θυμούνται ακόμα λιγότεροι.

Με αφορμή τα γενέθλιά της σκέφτηκα να σας γράψω κάποια γεγονότα από τη ζωή της Ελένης Μενεγάκη που κάποια τα έχει πει η ίδια, είτε μέσα από την εκπομπή, είτε σε παλιές συνεντεύξεις της και είναι σίγουρα ξεχασμένα στο χρόνο.

Γεγονότα από τη ζωή της Ελένης Μενεγάκη

  1. Για αρκετά χρόνια η ταινία που την συγκινούσε ήταν το δράμα αμερικανικής παραγωγής "Κράμερ εναντίον Κράμερ"! Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός παντρεμένου ζευγαριού και το αντίκτυπο που έχει το διαζύγιό τους στο περιβάλλον τους και ιδιαίτερα στον μικρό τους γιο.
  2. Με τα πρώτα χρήματα που έβγαλε από την τηλεόραση αγόρασε ένα πολύ ακριβό κόσμημα για το λαιμό της.
  3. Όταν δούλευε ως μοντέλο, πολύ πριν γίνει αναγνωρίσιμη από το ευρύ κοινό, πήγε μαζί με μια φίλη της σε χειρομάντη! Αυτός με το που είδε την παλάμη της, της είπε ότι σε πολύ λίγα χρόνια θα κάνει τεράστια επιτυχία, θα γίνει πασίγνωστη και θα την ξέρουν μάλιστα και στο εξωτερικό. Η Ελένη δεν πίστεψε τίποτα απ’ όλα αυτά. Δυο χρόνια μετά την πρεμιέρα της στον Πρωινό Καφέ, ο χειρομάντης πήγε στο στούντιο για να τη βρει και να της θυμίσει το περιστατικό.
  4. Στα πρώτα χρόνια του "Καφέ", έξω από τα στούντιο της εκπομπής, πήγαινε ένας φανατικός θαυμαστής της με καραμπίνα και ζητούσε έντονα από τους φύλακες να δει την... αρραβωνιαστικιά του Ελένη Μενεγάκη ώστε να την πάρει και να φύγουνε!
  5. Ένα από τα επαγγελματικά ταξίδια που της έχουν μείνει αξέχαστα είναι αυτό στην Αυστραλία, την εποχή του Πρωινού Καφέ όπου πήγε μαζί με τον Γιώργο Παπαδάκη! Η αγάπη των ομογενών για τους αστέρες του ΑΝΤ1 ήταν πρωτόγνωρη.
  6. Στα πρώτα της χρόνια στην τηλεόραση έμαθε ότι μία δημοσιογράφος της εκπομπής της είχε οικονομικά προβλήματα. Τότε η Ελένη βρήκε αφορμή να πάει στο σπίτι της, πήρε από το τραπέζι της κουζίνας όλους τους απλήρωτους λογαριασμούς και πήγε και τους πλήρωσε με δικά της χρήματα. Για το συγκεκριμένο περιστατικό δεν μίλησε ποτέ και σε κανέναν η Ελένη, αλλά το επιβεβαιώνει συνεχώς η δημοσιογράφος.
  7. Μία από την πιο εντυπωσιακές και ακριβές φωτογραφίσεις της έγιναν στη Ρώμη το 2002 για το περιοδικό Diva (Δείτε τη φωτογράφιση ΕΔΩ)
  8. Το πρώτο εξώφυλλο της καριέρας της το έκανε το 1988 ως μελαχρινό μοντέλο στο περιοδικό "Τέταρτο" και δεν έγραφε καν το όνομα της.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR