counter

Είναι σε ροή η ζωή σου;

Είναι σε ροή η ζωή σου;
Είναι σε ροή η ζωή σου;

Είσαι ευτυχισμένος; Νιώθεις ευτυχισμένος; Σε μια συζήτηση που βρέθηκα πρόσφατα, με ρώτησε ένας άνθρωπος αν νιώθω ευτυχία; Του απάντησα πολύ. Αυτό που με έχει οδηγήσει να μπορώ να το ξεστομίζω έτσι απλά και να το εννοώ είναι γιατί συναναστρέφομαι συνηδειτά, με ανθρώπους που δεν βλέπουν το κακό στους άλλους, δεν προσβάλουν, δεν κρίνουν. Όταν επιθυμώ να εμβαθύνω, κάνω με τους φίλους μου ουσιαστικές συζητήσεις, όταν επιθυμώ, απλά να κοινωνικοποιηθώ και να διασκεδάσω, θα επιλέξω να διασκεδάσω και όταν θα νιώθω ότι χρειάζομαι απομόνωση για να φιλτράρω τα όσα μπορεί να μου έχουν συμβεί, αυτό και θα κάνω. Δεν πιέζομαι στο βαθμό που πιεζόμουν, καθώς συνηδειτοποίησα ότι προτεραιότητά μου ήταν να ευχαριστήσω τους άλλους, βάζοντας τα δικά μου θέλω πίσω, με αποτέλεσμα να καταπιέζομαι και κατά συνέπεια κάποια στιγμή να εκρύγνυμαι σαν ηφαίστειο ψάχνοντας απεγνωσμένα διέξοδο.  Ορισμένες συμβουλές για να ισσοροπίσεις τη ζωή σου, όταν πιστεύεις ότι το χρειάζεσαι.

  1. Βελτίωσε τη διατροφή σου με τροφές καλύτερης ποιότητας, για να βοηθήσεις τον εαυτό σου στην διάγεια και στην ευεξία.
  2. Κάνε έναν ποιοτικό έλεγχο στις φιλίες σου, στα κοντινά σου πρόσωπα, ρωτώντας τον εαυτό σου, ποιες προσθέτουν αξία στη ζωή σου και ποιες σου αφαιρούν ή σου προκαλούν ένταση.
  3. Στην εργασία σου, βάλε έναν στόχο που να σου δίνει ώθηση να θες κάθε μέρα να ξυπνάς με ευχαρίστηση για να πας.
  4. Βελτίωσε το χρόνο σου, αποδεσμεύσου από άχρηστες δεσμεύσεις και επικεντρώσου σε προτεραιότητες που θα θέσεις. 
  5. Μην χάνεις χρόνο με το σκέφτεσαι τα πως και τα γιατί του παρελθόντος. Το παρελθόν έφυγε, το μέλλον δεν έχει έρθει, έχεις το παρόν, ζήστο, με τρόπο, ωστόσο, που να σε οδηγεί προς το μέλλον που ονειρεύεσαι. 
  6. Να θυμάσαι τον εαυτό σου και να προσπαθείς κάθε μέρα για το καλύτερο, χωρίς να έχεις τον φόβο της αποτυχίας.
  7. Να βρεις μια δραστηριότητα που θα σε γεμίζει, παθιάζει, δίνει ζωή για να μπορείς να ανταπεξέλθεις στις αντιξοότητες, καθώς θα είναι το ραντεβού της προσωπικής σου ευεξίας με τον εαυτό σου. 
  8. Και τέλος, μην σε εγκαταλείψεις, μην σταματήσεις να πιστεύεις σε σένα, μην σε αφήσεις!!!!!!!

Ο λόγος που είναι τόσο σημαντικός για μένα να εμμένω στο καλό, να επιλέγω να το διαβάζω και μέσα από δυσκολίες, είναι γιατί πιστεύω ότι το κακό είναι ο εύκολος δρόμος να ακολουθήσεις, ενώ ο καλός μπορεί να έχει εμπόδια και τρικλοποδιές, αλλά αν δεν σε αλλάξει και αν παραμείνεις, η πίστη σου θα παρασύρει έστω και άλλον έναν. Αν το κάνουμε αυτό οι περισσότεροι από εμάς, θα γίνουμε καλύτεροι γονείς για να ζήσουν τα παιδιά μας σε μια πιο συμπαθητική κοινωνία.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR