counter

Δώσε στον εαυτό σου επιλογές

Δώσε στον εαυτό σου επιλογές
Δώσε στον εαυτό σου επιλογές

Σκοπός είναι να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Πώς γίνεται αυτό; Δημιουργώντας επιλογές. Ο ένας γνώριμος τρόπος μας να κάνουμε πράγματα ΔΕΝ αποτελεί επιλογή. Οι δυο επιλογές, μας μπερδεύουν, καθώς μας βάζουν σε δίλημμα. Επιλογή, λοιπόν, σημαίνει να μπορείς να χρησιμοποιείς τουλάχιστον τρεις προσεγγίσεις. Το άτομο που έχει περισσότερες εναλλακτικές επιλογές και μεγαλύτερη ευελιξία στη συμπεριφορά του, θα έχει και περισσότερο έλεγχο των καταστάσεων.

Ο ευέλικτος νους ανήκει σε έναν άνθρωπο που προσαρμόζει τις συνθήκες με τον ίδιο, και προσαρμόζεται και ο ίδιος στις συνθήκες. Βρίσκει λύσεις πιο εύκολα και αποφεύγει να ασχολείται με ανθρώπους που φαντάζονται προβλήματα. Άρα, συμπέρασμα. Αν κάνουμε πάντα αυτά που κάνουμε, θα παίρνουμε πάντα αυτά που παίρναμε. Αν δεν είμαστε αποτελεσματικοί σε κάτι, αλλάζουμε την προσέγγιση, δεν χρειάζεται να εγκαταλείψουμε το στόχο γιατί ενδεχομένως νιώσαμε ότι ηττηθήκαμε. Θα χάσουμε μάχες, ναι, αλλά αν επιμείνουμε θα οδηγηθούμε στη νίκη. Στη νίκη φθάνει αυτός που δεν εγκαταλείπει. Μας ενδιαφέρει επομένως, να συνειδητοποιήσουμε ότι όσες περισσότερες επιλογές δημιουργούμε, όσον αφορά το στόχο, τόσες περισσότερες οι πιθανότητες επιτυχίας. Δεν θέλουμε να επιμένει ο εγκέφαλος σε μια προσέγγιση. Η λύση ενδέχεται να είναι μπροστά μας και εμείς να μη τη βλέπουμε γιατί το μυαλό μας να επιμένει στο αποτέλεσμα από ένα συγκεκριμένο δρόμο.

Θα σου δώσω μια άσκηση να δοκιμάσεις αν επιθυμείς. Σκέψου μια πρόταση. Πχ. «Σήμερα έχει μια όμορφη μέρα.» Μετά σκέψου τρία συναισθηματικά μηνύματα που θα ήθελες να περάσεις. Πες την πρόταση με τρεις διαφορετικούς τρόπους σε κάποιον, χωρίς να του αναφέρεις τα μηνύματα που επιθυμείς να του μεταφέρεις. Αυτός θα σου πει τι συναισθηματικά μηνύματα εξέλαβε. Κάποιες φορές η πρόθεση ταιριάζει με αυτό που αντιλήφθηκε το άλλο άτομο. Αρκετά συχνά όμως αυτό δεν συμβαίνει για αυτό το λόγο υπάρχουν και οι τόσες παρεξηγήσεις. Με αυτή την άσκηση θα μπορέσεις να διερευνήσεις μέσα σου, τι θα ήταν προτιμότερο να αλλάξεις στον τόνο σου, στη χροιά της φωνής, στη στάση σώματος σου, έτσι ώστε να διασφαλίσεις ότι το μήνυμα που περνάς, είναι και το μήνυμα που στέλνεις. Όπως σας έχω ξαναπεί και παλαιότερα οι λέξεις έχουν μόνο 7% σημασία. Ο τόνος της φωνής έχει 38% και η γλώσσα του σώματος 55%. Για να στέλνουμε ένα άρτιο μήνυμα και παράλληλα να φέρνουμε και επιθυμητό αποτέλεσμα οφείλουμε να μάθουμε να επικοινωνούμε.

Επικοινωνία σημαίνει να μπορώ να μιλώ και να στέλνω μηνύματα που γίνονται κατανοητά. Αν τα καταλαβαίνεις μόνον εσύ, δεν έχει κανένα νόημα. Όπως προανέφερα λοιπόν, δεν αρκούν μόνο οι λέξεις, αλλά και το πώς τις χρησιμοποιούμε. Συνοψίζω. Επιλογές, χρώμα στις λέξεις, ζωή στις εκφράσεις, περισσότερο χαμόγελο, θετική διάθεση, ενέργεια, ενθουσιασμό. Χρωματίστε τις λέξεις, δώστε ζωή στις λέξεις και αυτό που θα σας επιστραφεί, θα είναι ζωή με πολλά και όμορφα χρώματα!! Ένας πίνακας ζωγραφικής. Η ζωή είναι πλούσια για να τη ζεις περιορισμένα και ο πλούτος της βρίσκεται μέσα σου, μην τον ψάχνεις έξω, θα χαθείς και θα χάσεις. Ψάξε μέσα σου και όταν τον βρεις θα το νιώσεις καθώς θα ομορφαίνουν όλα γύρω σου! Όταν η ομορφιά θα σε περιβάλει θα έχεις πάει παρακάτω..
 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR