counter

Απελευθερώσου από το παρελθόν…

Απελευθερώσου από το παρελθόν…
Απελευθερώσου από το παρελθόν…

Θεωρώ ότι μεγάλο ποσοστό στον κόσμο πια, αναζητά μια σχέση ουσιαστικής επικοινωνίας. Το να κάνεις μια σχέση ουδέτερης σημασίας, απλά για να έχεις μια παρέα, είναι από τα πιο εύκολα πράγματα στο κόσμο. Το να δημιουργήσεις όμως μια σχέση βαθιάς αγάπης και ανώτερης σύνδεσης, δεν έχει την ίδια ευκολία. Οι σχέσεις κατ’ αρχάς, για να ξεκινήσω πιο γενικά, είναι ο καλύτερος τρόπος να μάθεις τον εαυτό σου. Αν θες να μάθεις ποιος είσαι, δεσμεύσου, κοίτα βαθιά μέσα στον άλλον και παρατήρησέ τον σε όλες τις εκφάνσεις του.

Κοίτα που σου καθρεφτίζει δικά σου θέματα και αντί να τον κριτικάρεις και να τον πονάς, βελτίωσε αυτά που σε ενοχλούν στον άλλον και θα δεις θεαματικά αποτελέσματα και από την άλλη πλευρά σιγά σιγά. Άλλωστε με το μαχαίρι στο λαιμό και με το να επιβάλλεις αλλαγές στον εξωτερικό παράγοντα δεν κερδίζεις τίποτα απολύτως. Λες στον άλλον φυσικά ότι σε ενοχλεί, αλλά αποφεύγεις την επικριτικότητα και το να μειώνεις την ολότητά του.

Αφού έχεις κάνει κάποιες σχέσεις και έχεις καταλάβει πώς να λειτουργείς, αφού έχεις διώξει τον αυτοκαταστροφικό, εγωιστικό εαυτό, που θεωρεί ότι έχει πάντα δίκιο και που πάντα φταίνε οι άλλοι, έχεις μάθει να ζητάς συγνώμη και έχεις γίνει πιο ταπεινός, τότε ήρθε η ώρα για τη σχέση που αναζητούσες. Έχεις συνειδητά επιλέξει τη μοναχική πορεία για ένα χρονικό διάστημα, αγάπησες τη παρέα του εαυτού σου, έμαθες να τον φροντίζεις και αφού έγινες εσύ πρωτίστως αυτό που ψάχνεις, συνειδητοποιείς ότι εμφανίζεται μπροστά σου, ότι ακριβώς ζητούσες. Εδώ θα συναντήσεις και τη πρώτη παγίδα. Το εγώ σου, που το έχεις ταΐσει χρόνια το ίδιο πιάτο και το έχεις βολέψει, αναφερόμενη σε ένα συγκεκριμένο μοτίβο που του προσέφερες, δεν θα στο κάνει εύκολο. Θα σου παρουσιάζει εμπόδια. Θα σε επιστρέφει με όποιο τρόπο στο γνώριμο παρελθόν σου, γιατί επιθυμεί να σε νικήσει. Θα πρέπει, λοιπόν, να κοιτάξεις μέσα σου και να απαντήσεις στην ερώτηση;  “Είμαι ικανός να αρπάξω την ευκαιρία που μου παρουσιάζεται, για ένα επόμενο ανώτερο βήμα μου; ‘Η μήπως νιώθω ανεπαρκείς μπροστά σε αυτό που ζήταγα και με τον τρόπο μου θα το διώξω;”.

Αν δεν απαντήσεις στην ερώτηση έγκαιρα θα βρεθείς μετανιωμένος μετά από ένα εύλογο διάστημα, θα αυτομαστιγώνεσαι και θα αναρωτιέσαι αν υπάρχει περίπτωση να σου ξαναπαρουσιαστεί μια ίδια ευκαιρία. Ενδέχεται να σου ξαναπαρουσιαστεί, ενδέχεται και όχι. Για αυτό το λόγο, καλό θα είναι να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά στο παρόν και το μυαλό μας κλειστό στο παρελθόν. Δεν ζούμε στο παρελθόν. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό. Εκεί υπάρχουν μόνο αναμνήσεις. Φτιάξε ένα όμορφο παρόν για να ζεις στο τώρα σου, μην κλείνεις τις πόρτες καλοσύνης που σου παρουσιάζονται και κράτα τις αναμνήσεις του παρελθόντος σε ένα όμορφο φωτογραφικό άλμπουμ κρυμμένο σε ένα κομμάτι του μυαλού σου. Μίκρυνε το παρελθόν και επίτρεψε στο παρόν να υπάρχει. Συγχώρεσε τον εαυτό σου από οτιδήποτε μπορεί να σε βαραίνει. Απελευθερώσου από το παρελθόν και επίτρεψε να ξημερώσει η καινούργια ζωή που τόσο θες να έρθει, αλλά μπλοκάρεις…

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR