counter

Αν δεις καθαρά, θα γλυτώσεις χρόνο…

Αν δεις καθαρά, θα γλυτώσεις χρόνο…
Αν δεις καθαρά, θα γλυτώσεις χρόνο…

Ένας υπέροχος τρόπος να έχεις την υγεία σου σε καλά επίπεδα και να προχωρήσεις στη ζωή σου αποτελεσματικά σε όλους τους τομείς είναι το να μην φοβάσαι να εκφράζεσαι. Οι άνθρωποι που μπορούν και εκφράζονται έχει αποδειχθεί ότι είναι πιο υγιή άτομα, σε σχέση με τα άτομα που πνίγουν τα συναισθήματα τους και οχυρώνονται. Θα μου πεις, ωραία τα λες… πώς όμως να εκφραστώ αν έχω πληγωθεί στο παρελθόν; Πώς να εκφραστώ αν ο απέναντι μου είναι εσωστρεφής ή φοβισμένος και αυτό με μπλοκάρει; Πώς να εκφραστώ αν δεν νιώθω σταθερότητα και δύναμη σε τομείς της ζωής μου, που δεν είναι στα καλύτερα τους επίπεδα; Πώς να εκφραστώ αν νιώθω κουρασμένος, ή απογοητευμένος;

Η απάντηση σε όλες αυτές τις ερωτήσεις είναι μια. Από κάπου πρέπει να ξεκινήσεις. Η πρωταρχική ανάγκη του ανθρώπου, είναι η ασφάλεια. Τι θέλω να πω. Αν νιώσεις ασφάλεια, τότε θα μπορέσεις να βρίσκεσαι σε πιο υγιή βάση για να κατακτήσεις όλα όσα επιθυμείς. Η αγάπη είναι η πιο μεγάλη δύναμη στη ψυχή ενός ανθρώπου. Αν λοιπόν ο άνθρωπος νιώθει συναισθηματική ασφάλεια μπορεί να πετάξει. Μόνο μέσω της αγάπης μπορείς να πας μακριά. Μέσω του πόνου εξελίσσεσαι, μαθαίνεις και μέσω της αγάπης δίνεις φτερά στη δυναμική σου. Η αγάπη ωστόσο όπως λέει και ο μέντορας μου Όσσο, ξεκινάει μετά το μήνα του μέλιτος. Θέλοντας να επισημάνει ότι αυτά που νιώθεις για τον σύντροφο, αφού περάσει το φτερούγισμα είναι και η πραγματικότητα. Όλοι το έχουμε βιώσει κάποια στιγμή αυτό και γνωρίζουμε ότι όταν φεύγει η θολούρα και βλέπουμε καθαρά, έχουμε καταλήξει στο χωρισμό, καθώς η διαφορετικότητα των χαρακτήρων μας γίνεται και το πρόβλημα στη σχέση μας.

Αυτό συμβαίνει γιατί ερωτευόμαστε επιδερμικά. Ένα πρόσωπο, ένα κορμί. Δεν ζεις όμως με αυτά. Ζεις με τη προσωπικότητα του άλλου. Ζεις με το παρελθόν του άλλου, με το παρόν του άλλου, ζεις με τις απόψεις του, ζεις με τις αντιλήψεις του. Αν όλα αυτά δεν συνάδουν με τις δικές σου αρχές, δεν μπορεί να υπάρξει συνύπαρξη σε βάθος χρόνου. Πολλοί ισχυρίζονται ότι όταν χώρισαν συνειδητοποίησαν πόσο πολύ ήθελαν τον πρώην σύντροφο πίσω. Αυτό δεν είναι αγάπη. Εδώ μιλάει το πληγωμένο εγώ. Μιλάει η κτητικότητα. Σίγουρα δεν μιλάει η αγάπη.

Το μυαλό έχει, επίσης, τη τάση να ξεχνάει τα αρνητικά και να θυμάται τα θετικά σε αυτές τις περιπτώσεις, με αποτέλεσμα να μην θυμάσαι όλες αυτές τις στιγμές που ήσουν δυστυχής, αλλά να θυμάσαι τις όποιες ομορφες κοινές στιγμές. Επίσης, άλλη μια παγίδα που πέφτουμε όλοι είναι οι φωτογραφίες των social media. Θαυμάζεις τη ζωή κάποιου μέσω μιας εικόνας που βλέπεις, που τις περισσότερες φορές απέχει και αυτή από την αλήθεια. Πλέον μπορείς και κατασκευάζεις έναν άλλον εαυτό. Τον ψηλώνεις, τον αδυνατίζεις, τον αλλάζεις τελείως. Μια πολύ ωραία ιστορία που μου έχει πει ένας φίλος μου είναι η εξής. Γνωρίζει μια κοπέλα μέσω instagram. Μου την περιγράφει πανέμορφη και είναι ενθουσιασμένος που θα βγούνε ραντεβού. Αυτό που είδε, όταν έφτασε η κοπέλα ήταν μια άλλη στην κυριολεξία, που ακόμα το θυμάται και το διακωμωδεί.

Θέλω να καταλήξω ότι αλήθεια είναι μόνο ότι βιώνεις και βλέπεις με τα ίδια σου τα μάτια σε καθημερινή βάση. Μόνο έτσι μπορείς να έχεις ουσιαστική άποψη για τους ανθρώπους. Ο καθένας από εμάς επιθυμεί αλλά πράγματα. Ωστόσο, όλοι μας επιθυμούμε την υγεία μας.

Μάθε λοιπόν τον εαυτό σου να ξεχωρίζει την αλήθεια, να εκφράζεται όσο περισσότερο μπορεί, να βλέπει πίσω από τις μάσκες. Αν το καταφέρεις αυτό η ζωή σου θα γίνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα, πιο δελεαστική, πιο αληθινή και το βασικότερο θα μάθεις να ανοίγεις καινούργιες πόρτες.

Ποιος άλλωστε θέλει να κάνει τα ίδια λάθη συνεχώς;;
 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR