counter

Αν θες να πας μακρυά, βρες τον άνθρωπο σου…

Αν θες να πας μακρυά, βρες τον άνθρωπο σου…
Αν θες να πας μακρυά, βρες τον άνθρωπο σου…

Όταν τα γιατί σου, δεν έχουν απάντηση τότε αγαπάς. Η αγάπη είναι μυστήριο, δεν είναι πρόβλημα για να λύσεις. Αν νιώθεις ερωτευμένος και πας να εκλογικεύσεις το συναίσθημα, ο νους θα στα καταστρέψει όλα. Ο νους γεννάει ερωτήματα για να σε προβληματίζει. Δεν μπορεί να αντέξει το μυστήριο. Θέλει απαντήσεις. Ωστόσο, η αγάπη είναι παράλογη, δεν έχει κίνητρο. Δεν είναι συναλλαγή. Δεν είναι εμπόρευμα. Απλώς είναι.

Αφού έχεις τελειώσει με το χρέος, το λεγόμενο κάρμα που σίγουρα θα έχεις περάσει κάποια στιγμή, θα το έχεις αισθανθεί. Δεν χρωστάς άλλο. Κατάλαβες, δηλαδή, ότι η σχέση που υπερίσχυσε η εκδίκηση και ο πόνος, ήταν μια καρμική ιστορία για να σε εκπαιδεύσει πώς να γίνεις καλύτερος άνθρωπος και έγινες. Έφυγες από εκεί, δεν μισείς πια εκείνον τον άνθρωπο. Τον έχεις συγχωρήσει και σε έχεις συγχωρήσει. Έχεις κατανοήσει. Έχεις αποδεχτεί και έχεις βάλει τέλος. Αφού έχουν συμβεί όλα αυτά τα στάδια, σε οδηγείς προς την αγάπη. Όταν αγαπάς, δεν βασανίζεις τον άλλον, δεν του βάζεις τρικλοποδιές, θες μόνο το καλό του, επιθυμείς να συνυπάρχεις μαζί του, να τον βοηθάς, να τον ακούς, να τον νοιάζεσαι, να βλέπεις τον άνθρωπο αυτόν ευτυχισμένο, δίνοντας του χώρο να υπάρχει. Σε αυτή την συχνότητα της αγάπης οι άνθρωποι αγγίζουν τη γυμνή αλήθεια. Εκεί μπορούν να αποτυπώσουν τα πάντα. Ότι θέλουν, ότι επιθυμούν. Ότι κάνει τους δυο ένα, με την επίγνωση ότι δεν είναι, αλλά με τη διάθεση και τη θέληση να γίνονται όποτε το επιθυμούν.

Σε αυτή τη διάσταση η σεξουαλική επαφή έχει άλλη διάρκεια, άλλη ένωση, άλλη επαφή. Αυτή η αγάπη έχει την ύψιστη επικοινωνία, δεν διαχωρίζει μυαλό ψυχή σώμα. Είναι όλα ένα. Αυτό μπορούν να το ζήσουν μόνο δυο ολοκληρωμένοι άνθρωποι. Αυτοί μπορούν να γίνουν ένα. Δεν ψάχνουν να βρούνε κάποιο μισό για να κουμπώσουν, δεν γνωρίστηκαν για να ενώσουν τα συμπλεγματικά τους κομμάτια. Δεν γνωρίστηκαν έχοντας την ανάγκη να ενώσουν τις μοναξιές τους ή τα προβλήματα τους. Δεν ενώθηκαν επειδή ο πόνος τους ένωσε. Ενώθηκαν, γιατί οι αθωότητα και η αυθεντικότητα των ψυχών τους, διέκρινε η μια την άλλη. Νιώθουν ήδη ολοκληρωμένοι και επιθυμούν το αντίστοιχο ολόκληρο. Μόνο δυο ολόκληρα μπορούν να αγγίξουν την ευτυχία σε βάθος και μακροπρόθεσμα. Δεν θα έχουν τη διάθεση να μειώνουν ή να πληγώνουν ο ένας τον άλλον. Δεν θα το κάνουν γιατί δεν θα υπάρχει μέσα τους ο αυτομειωτικός μηχανισμός. Πιστεύουν πρωτίστως στην αξία του εαυτού τους, άρα πιστεύουν και στον σύντροφο τους. Η γνωριμία τους προέκυψε σε μια περίοδο που αναζήτησαν την αλήθεια και που μπορούσαν να την αγγίξουν οι ίδιοι, χωρίς φόβο. Αναγνώρισαν ο ένας τον άλλον ανάμεσα στον όχλο. Μπόρεσαν να ξεχωρίσουν ο ένας τον άλλον. Προσπάθησαν να δραπετεύσουν, αλλά δεν μπορείς να δραπετεύσεις από τον μαγνήτη της καρδιάς. Μόνο όταν αυτός ο μαγνήτης είναι δυνατός και έχει νικήσει το νου και όλες τις εμμονικές του τάσεις, η καρδιά νικά... Χρειάζεται χρόνο. Ο χρόνος μιλά, μην τον φοβηθείς. Επίτρεψε του να υπάρξει.

Κοίτα, παρατήρησε βαθιά και θα ξέρεις. Αν σε τρομάζει, έστω και λίγο με έναν θετικό ανεξήγητο τρόπο, σαν θαυμασμό, αλλά παράλληλα και εκστατικά ο άνθρωπος που προορίζεις για σύντροφο, είναι γιατί κοντά του νιώθεις διαφορετικά, νιώθεις ότι θα οδηγηθείτε ψηλά. Αν δεν σε τρομάζει καθόλου, βρίσκεσαι στα ήδη γνώριμα μονοπάτια σου και άρα σε ένα επαναλαμβανόμενο παρελθόν για μέλλον...

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR