counter

15 πράγματα για τα οποία θα μετανιώσεις όταν μεγαλώσεις (πολύ)

15 πράγματα για τα οποία θα μετανιώσεις όταν μεγαλώσεις (πολύ)
15 πράγματα για τα οποία θα μετανιώσεις όταν μεγαλώσεις (πολύ)

Ο χρόνος περνά και δεν το καταλαβαίνουμε. Όταν κάποια στιγμή αποφασίσουμε να κάνουμε ένα mini flashback στη ζωή μας, συνειδητοποιούμε ότι έχει περάσει ο καιρός. Το θέμα είναι όμως να περνούν τα χρόνια, όπως τα θέλουμε εμείς και να λέμε ότι τελικά άξιζαν τον κόπο.

Να λοιπόν, κάποια πράγματα για τα οποία θα μετανιώσεις που τα έκανες ή που δεν τα έκανες :

1. Το ότι  δεν έκανες ταξίδια τότε που μπορούσες. Και όταν λέω τότε που μπορούσες, εννοώ τότε που δεν είχες οικογένεια και που είχες να φροντίσεις ( και να πληρώσεις) μόνο τον εαυτό σου. Όχι ότι δεν μπορείς να κάνεις ταξίδια με τα παιδιά σου, αλλά όχι, στην Κούβα δεν θα πήγαινα με μωρό…

2. Το ότι δεν έμαθες ακόμα μια ξένη γλώσσα. Όχι, τα αγγλικά δεν είναι αρκετά…Νομίζω ότι αν μπορούσα θα μάθαινα ακόμη και σουαχίλι. (αλλά ποτέ δεν είναι αργά)

3. Το ότι φοβήθηκες να κάνεις κάποια πράγματα. Το ότι δίστασες να βγεις από τη ζώνη της άνεσής σου.

4. Tο ότι δε γυμνάστηκες αρκετά, όχι για να έχεις ένα γυμνασμένο σώμα, αλλά για να έχεις ένα υγιές σώμα.

5. Το ότι έμεινες σε μια απαίσια δουλειά, παρόλο που δεν ήθελες και το ότι δεν έψαξες για κάτι καλύτερο.

6. Το ότι έδωσες πολλή σημασία στη γνώμη των άλλων ανθρώπων και δεν έκανες αυτό που πραγματικά ήθελες. Θα έπρεπε τελικά να έχεις αδιαφορήσει για το «τι θα πει ο κόσμος».

7. Το ότι πέρασες ατελείωτες ώρες στη δουλειά και δεν πρόλαβες να παίξεις με τα παιδιά σου , δεν τα χάρηκες όταν ήταν μικρά.

8. Το ότι ανησυχούσες και αγχωνόσουν για πολλά πράγματα, τα περισσότερα από τα οποία φυσικά, δε συνέβησαν ποτέ.

9. Το ότι δεν έδωσες σημασία στις συμβουλές των γονιών σου, θεωρώντας τότε ότι εσύ τα ξέρεις όλα.

10. Το ότι δεν πρόλαβες να ρωτήσεις πολλά πράγματα τη γιαγιά σου και τον παππού σου. Οι μόνοι άνθρωποι που θα μπορούσαν να σου λύσουν πολλές απορίες σχετικά με την οικογένειά σου.

11. Το ότι είχες πολύ θυμό με τον εαυτό σου και με τους γύρω σου... Αρκεί να σου πω ότι 5 λεπτά θυμού εξασθενούν το ανοσοποιητικό σύστημα για 5 ώρες ! Χαλάρωσε λοιπόν...δώσε τόπο στην οργή και ΣΥΓΧΩΡΕΣΕ τον εαυτό σου και τους άλλους. Καλό σε εσένα θα κάνεις.

12. Το ότι θεωρούσες υπεύθυνους για τη δική σου ζωή τους άλλους. Όχι. Πόσο όχι! Κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει κάτι για σένα.

13. Το ότι θεώρησες κάποιους ανθρώπους δεδομένους στη ζωή σου. Όταν τους χάσεις, θα καταλάβεις ότι δεν ήταν δεδομένοι και ότι εσύ τελικά φάνηκες λίγος απέναντί τους.

14. Το ότι δεν απόλαυσες τον/την σύντροφό σου, δεν πρόλαβες να ασχοληθείς πολύ και ουσιαστικά μαζί του/της, γιατί ήσουν σε συνεχές τρέξιμο για να τα προλάβεις όλα.

15. Το ότι δεν αγάπησες αρκετά τον εαυτό σου.

Και είναι πολύ κρίμα, να είσαι πολύ μεγάλος, να κάνεις απολογισμό στη ζωή σου και να έχεις τύψεις για όσα έκανες ή για όσα δεν έκανες. Είναι δικαίωμά σου να κάνεις τη ζωή σου όμορφη , να τη ζήσεις όπως τη θέλεις εσύ. Ποτέ δεν είναι αργά. Ξεκίνα από σήμερα.

Να έχεις πάντα στο μυαλό σου αυτό:

O,τι ζεις (καλό ή κακό) είναι αποτέλεσμα των δικών σου επιλογών. Ο,τι ζεις είναι δικό σου. Και επειδή είναι δικό σου, μπορείς να το αλλάξεις. Πότε; Μόλις το αποφασίσεις.

Σας φιλώ,

Μαρία Φραγκάκη

Πάντα με βρίσκετε εδώ

Instagram: fragakimaria

Facebook: Maria Fragaki B

Twitter: @FragakiMaria

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR