counter

"Αυτό είναι το πρώτο μου βιβλίο"

"Αυτό είναι το πρώτο μου βιβλίο"
"Αυτό είναι το πρώτο μου βιβλίο"

Το ότι γράφω αυτό τα κείμενο μου φαίνεται τουλάχιστον απίστευτο. Να όμως που υπάρχουν και αυτές οι φορές που τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα και σου δίνεται η ευκαιρία να μιλήσεις γα αυτά.

Το πρώτο μου βιβλίο βρίσκεται  εδώ και λίγο καιρό στα χέρια του εκδοτικού οίκου «Ψυχογιός»  και σε μερικούς μήνες στα βιβλιοπωλεία.

Στο τέλος κάθε ταξιδιού,  υπάρχει η χαρά επειδή έφτασες στον προορισμό που λαχταρούσες… από κοντά όμως ακολουθεί και η θλίψη γι' αυτό που τελειώνει.  Για τις εικόνες που θα σταματήσεις να βλέπεις και για τα συναισθήματα που δεν πρόκειται να ξανανιώσεις παρά μόνο αν ανατρέξεις σε όσα έζησες στη διάρκεια του. Κάπως έτσι θα μπορούσα να περιγράψω αυτό που ένιωσα τελειώνοντας το πρώτο μου βιβλίο.

Στην αρχή καλά καλά δεν πίστευα ότι μπορώ να ολοκληρώσω ένα κεφάλαιο και να που σελίδα με τη σελίδα, η όλη διαδικασία άρχισε να με παρασύρει. Ζούσα με τους ήρωες μου, τους έκανα εικόνα ντύνοντας τους με ήχους και χρώματα και ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές τους, αναζητούσα τρόπους για να τους λυτρώσω.

Μου πήρε βέβαια μερικά χρόνια μέχρι να το ολοκληρώσω  κυρίως επειδή στην αρχή θα παρομοίαζα την ταχύτητα  των κινήσεων μου μόνο με αυτήν της χελώνας. Ίσως υποσυνείδητα η ανασφάλεια για αυτό το τόσο καινούριο και παράτολμο βήμα, δεν με άφηνε να απολαύσω τη διαδικασία. Φοβόμουν για το αποτέλεσμα, για το κατά πόσο ήμουν επαρκής για κάτι τέτοιο, για τη γνώμη των άλλων.

Ανέκαθεν μου άρεσε το γράψιμο… Από τα σχολικά μου χρόνια όπου ο καλός βαθμός στην έκθεση  ήταν από τα λίγα στανταράκια του ελέγχου μου μέχρι την εποχή που άρχισα να γράφω σε εφημερίδες και περιοδικά. Είναι όμως τόσο διαφορετικό να γράφεις ένα κείμενο διακοσίων λέξεων ή μια στήλη που κινείται σε συγκεκριμένο πλαίσιο από το να εξελίσσεις μια ιστορία με αρχή μέση και τέλος. Όσο πιο πολύ όμως άφηνα την ψυχή μου να βουτήξει μέσα στην ιστορία τόσο πιο αβίαστα και αβασάνιστα έβγαινε αποτυπωμένη στο χαρτί.

Σύντομα θα σας έχω περισσότερα νέα….. με την κρυφή ελπίδα ότι αυτό το καινούριο κομμάτι του εαυτού μου θα είναι ένα κομμάτι που θα αγκαλιάσετε.

Καλή Εβδομάδα!

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR