counter

Ποιος έχει χρόνο για σεξ;

Ποιος έχει χρόνο για σεξ;
Ποιος έχει χρόνο για σεξ;

Ποιος έχει χρόνο για σεξ;

Ο χρόνος τρέχει, το άγχος ανεβαίνει και η λίστα με τις υποχρεώσεις  μοιάζει ατελείωτη... Αποτέλεσμα; Όταν τελικά συναντηθείτε, είστε τόσο κουρασμένοι που κανένας απ’ τους δύο δεν έχει όρεξη για σεξ. Πριν αρχίσετε ν’ ανησυχείτε, οφείλουμε να σας πληροφορήσουμε ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο αποτελεί σημάδι των καιρών!

 

Παρόλο που στις μέρες ο καθένας μπορεί εύκολα και χωρίς χάσιμο χρόνου να κάνει έρωτα όποτε θέλει και με όποιον θέλει, συμβαίνει το εξής παράδοξο: κάποιοι από εμάς δεν προλαβαίνουν να κάνουν σεξ!

Οι λόγοι; Από τη μία το φορτωμένο πρόγραμμα περιορίζει το κοινό διαθέσιμο χρόνο του ζευγαριού ενώ από την άλλη τα ανεβασμένα επίπεδα του στρες και τα ποικίλης φύσεως προβλήματα σαμποτάρουν την ερωτική διάθεση.

 

Υπάρχει πρόβλημα;

 

Σύμφωνα με τους ειδικούς σε μία σχέση  στην οποία το ζευγάρι μοιράζεται περιορισμένες σεξουαλικές επαφές, δεν σημαίνει πάντα ότι δεν υπάρχει αγάπη κι έρωτας.

 

Το βασικό ερώτημα ωστόσο πίσω από τη δήλωση «δεν έχουμε χρόνο για σεξ» παραμένει. Τελικά δεν προφταίνουμε να κάνουμε έρωτα ή απλά χρησιμοποιούμε τον περιορισμένο χρόνο σαν δικαιολογία για να αποφύγουμε το σεξ; Κάποιες φορές λοιπόν θα πρέπει να έχουμε το θάρρος να προσδιορίσουμε  με ακρίβεια τους αληθινούς λόγους για τους οποίους δεν κάνουμε έρωτα τόσο συχνά έτσι ώστε να αποφύγουμε να πέσουμε σε παγίδες. Για παράδειγμα πιθανόν η σχέση να περνάει κρίση ή να βιώνουμε κάποια κατάθλιψη.

 

Άλλαξέ το τώρα!

 

Αν πάντως είστε δυσαρεστημένοι από την συχνότητα των ερωτικών  επαφών καλό είναι να το συζητήσετε με τον σύντροφό σας έτσι ώστε να προβείτε σε αλλαγές που θα αναβαθμίσουν τη σεξουαλική σας ζωή.

 

Ραντεβού στο κρεβάτι…

 

Μειώστε τους αντιπερισπασμούς όπως τηλέφωνα και επισκέψεις φίλων κι αφήστε το μωρό στη γιαγιά ώστε να μπορείτε να απολαύσετε το σεξ ανενόχλητοι. Προετοιμάστε το έδαφος με ερωτικούς υπαινιγμούς και ρομαντική ατμόσφαιρα. 

 

Πείτε ναι στο σεξ στα γρήγορα…

 

Ακόμα και κατά τη διάρκεια μιας μέρας με φορτωμένο πρόγραμμα. Αν και δεν είναι βέβαιο ότι θα φτάσετε σε οργασμό,  τουλάχιστον δεν χάνεται η μεταξύ σας επαφή. 

 

Αναπροσαρμόστε τις συνήθειες…

 

Πιθανόν να περιμένετε το τέλος της ημέρας για να κάνετε σεξ όμως στην πραγματικότητα η κούραση μπορεί να σαμποτάρει τα σχέδιά σας. Δοκιμάστε να κάνετε έρωτα το πρωί βάζοντας το ξυπνητήρι λίγο πιο νωρίς. Κι εσείς θα είστε πιο ξεκούραστη και οι επιδόσεις του συντρόφου σας λόγω της φυσιολογικής πρωινής στύσης μπορεί να σας εκπλήξουν!

 

Μην σαμποτάρετε τον αυθορμητισμό…

 

Ίσως θεωρείτε ότι το Σαββατοκύριακο είναι ιδανικό για σεξ γιατί έχετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Αν όμως έχετε έντονη κοινωνική ζωή αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Πείτε λοιπόν ναι να στον αυθορμητισμό της στιγμής όποτε προκύψει. 

 

Διευρύνετε τον ορισμό του σεξ…

 

Μην στηρίζεστε μόνο στο σεξ για να εκφραστείτε ερωτικά. Ένα τρυφερό αγκάλιασμα, ένα παρατεταμένο φιλί, χάδια που εκδηλώνουν αγάπη και στοργή αποτελούν μερικούς μόνο τρόπους για να στέλνετε ερωτικά μηνύματα στο σύντροφό σας και να υπάρχει ανταπόκριση στο ερωτικό κάλεσμα ακόμα και όταν αυτό δεν οδηγείται σε ολοκληρωμένη σεξουαλική πράξη.

 

 

Ανακαλύψτε περισσότερα κάνοντας κλικ στο www.formamag.gr

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR