counter

Ψωμάκια με μπανάνα & μέλι, από τον Γιάννη Αποστολάκη για το MY tv.

Ψωμάκια με μπανάνα & μέλι, από τον Γιάννη Αποστολάκη για το MY tv.
Ψωμάκια με μπανάνα & μέλι, από τον Γιάννη Αποστολάκη για το MY tv.

Καθαρίστε τις µπανάνες και δουλέψτε στο µίξερ µέχρι να δηµιουργηθεί ένας πουρές. Βάλτε τον πουρέ µπανάνας σε µια ογκοµετρική φιάλη και συµπληρώστε µε νερό µέχρι το σηµείο που θα γράφει 600 ml. ∆ιαλύστε τη µαγιά µέσα στο υγρό.

 

Σε ένα µεγάλο µπολ ρίξτε το αλεύρι, το µείγµα µε τις µπανάνες, το µέλι (ζεστό), το αλάτι και τη ζάχαρη. Ζυµώστε καλά και συµπληρώστε αλεύρι αν η ζύµη κολλάει πολύ ή νερό αν είναι πολύ σκληρή.

 

Τέλος ρίξτε τα καρύδια σπασµένα και συνεχίστε για λίγο ακόµη το ζύµωµα µέχρι να ενσωµατωθούν. Κόψτε σε µικρά κοµµάτια (περίπου 15), κάντε µπαλάκια και βάλτε σε λαδωµένο ταψί µε απόσταση 2 εκατοστών το ένα από το άλλο.

 

Ρίξτε λίγο µέλι πάνω από τα ψωµάκια προαιρετικά (αν θέλετε να καραµελώσουν), σκεπάστε µε µεµβράνη και αφήστε να φουσκώσουν για µια ώρα.

 

Ψήστε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180°C περίπου για 20 λεπτά.

  

Κόστος συνταγής: 6€ 

 

Στο τηλεοπτικό περιοδικό MY tv logoπου κυκλοφόρησε σήμερα 18/04 στην επαρχία και αύριο 19/04 κυκλοφορεί στην Αθήνα, μπορείτε να βρείτε ακόμα περισσότερες συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής!

 

Κάποιες από αυτές; * Πατατοσαλάτα με αρακά & καλαμάρια * Πίτσα με λαχανικά * Καρπάτσιο χταπόδι με κάππαρη & λεμόνι * Σαλάτα με φακές & καραμελωμένα κρεμμύδια * Σαλάτα με αγκινάρες, φρέσκα μυρωδικά & λιαστή ντομάτα * Σαλάτα με πράσινα φασολάκια, ρόκα & αμύγδαλα * Σουπιές με φρέσκο βασιλικό & τσίλι * Ψητό καλαμάρι με σπαράγγια & σάλτσα ξινόμηλο * Αχηβαδάκια με πλιγούρι & μυρωδικά * Μπριάμ με τζίντζερ (πιπερόριζα) & θυμάρι * Λαζάνια με λαχανικά * Κρέμα ρεβιθιού με ψητές γαρίδες & κουρκουμά * Τραγανή μηλόπιτα σε κούπα καφέ * Παστέλι με ξηρούς καρπούς * Χαλβάς σιμιγδαλένιος με μάνγκο και καρύδα  

  

Μόνο στο MY tv logo

MY TV SUNTHESH

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR