counter

Η γυμναστική, μας χαρίζει «όνειρα γλυκά»!

Η γυμναστική, μας χαρίζει «όνειρα γλυκά»!
Η γυμναστική, μας χαρίζει «όνειρα γλυκά»!

Η γυμναστική, μας χαρίζει «όνειρα γλυκά»!

«Καίει» το λίπος, βελτιώνει τη μνήμη, διώχνει την πίεση, μας χαρίζει περισσότερα χρόνια και μας κάνει να δείχνουμε ακόμα πιο όμορφές! Αν αυτοί οι λόγοι δεν είναι αρκετοί για να μας κάνουν να εντάξουμε τη γυμναστική στη ζωή μας, τότε, τα αποτελέσματα πρόσφατης αμερικάνικης έρευνας μπορεί και να μας πείσουν να το κάνουμε. Γιατί; Επειδή πολύ απλά μας δίνουν έναν ακόμα λόγο για να σηκωθούμε από τον καναπέ μας… Ποιος είναι αυτός; Ο καλύτερος ύπνος τον οποίο μας υπόσχονται έστω και λίγα λεπτά άσκησης!  

 

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου, οι άνθρωποι που έχουν εντάξει την άσκηση στην καθημερινότητά τους, κοιμούνται καλύτερα από εκείνους που δε γυμνάζονται καθόλου! Ακόμα και μιας ήπιας μορφής άσκηση μπορεί να έχει ευεργετικές επιδράσεις στον ύπνο μας – π.χ. το περπάτημα, η yoga ή τα βαράκια.

 

Φυσικά, αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει πως η γυμναστική θα πρέπει να γίνεται σε βάρος του ύπνου. Η λύση, δηλαδή, δεν είναι στο ήδη φορτωμένο πρόγραμμά μας να στριμώξουμε και τη γυμναστική «τραβώντας» την ώρα που ξαπλώνουμε στο κρεβάτι. Αντίθετα, το μυστικό κρύβεται στο να ρίξουμε γενικότερα τους τόνους της καθημερινότητάς μας και να εντάξουμε λίγα λεπτά άσκησης στο πρόγραμμά μας. Ναι, μπορεί να ακούγεται δύσκολο, μήπως όμως αξίζει να το προσπαθήσουμε λιγάκι;

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR