counter

Όταν η yoga συνάντησε το pilates…

Όταν η yoga συνάντησε το pilates…
Όταν η yoga συνάντησε το pilates…

Yoga

Σχημάτισε ένα τραπέζι με τα πόδια στο άνοιγμα της λεκάνης και τα χέρια στο άνοιγμα των ώμων. Ανασήκωσε το θώρακα, διώξε τα γόνατα εμπρός και κράτησε την κοιλιά ενεργή.

fitness

Πάρε εισπνοή εκεί και με την εκπνοή κατέβασε αργά τη λεκάνη και πέρασε πίσω από τα χέρια. Σκύψε λίγο μπροστά να σηκωθεί η λεκάνη στον αέρα πιέζοντας τις παλάμες δυνατά στο έδαφος και με την κοιλιά να κρατάει το σώμα και να το κλείνει, αν μπορείς, σήκωσε και το ένα πέλμα από το έδαφος. Με την εισπνοή επίστρεψε στο τραπεζάκι και με την εκπνοή πέρασε στην επόμενη στάση. Κάνε 5 επαναλήψεις και σταδιακά παραπάνω.

fitness

 

  

Pilates 

Ξάπλωσε με τα χέρια στο πλάι, λύγισε τα γόνατα, στηρίξου στις φτέρνες και ανασήκωσε τον κορμό σου, κρατώντας όλο σου το σώμα ενεργό και ειδικά το κέντρο. Σήκωσε το ένα σου πόδι και τέντωσέ το μπροστά.

fitness

Από εκεί φέρτο κάθετα στον κορμό σου, μείνε για 4-5 αναπνοές, κατέβασέ το αργά και κάνε 4-5 επαναλήψεις. Επανάλαβε και με το άλλο πόδι.

fitness

 

Με τη συνεργασία των:

Νίκης Πετρουλάκη, γυμνάστριας, Yoga Instructor & Μάντης Περσάκη, Καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής, Ιδιοκτήτρια της Σχολής «Pilates By Mandy», www.mandypersaki.gr.

  

Διαβάστε περισσότερα στο www.formamag.gr.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR