counter

Γλυκόξινες γλασαρισμένες φτερούγες

Γλυκόξινες γλασαρισμένες φτερούγες
Γλυκόξινες γλασαρισμένες φτερούγες

  1. Αφαιρούμε την άκρη της κάθε φτερούγας με κοφτερό μαχαίρι. Κόβουμε κάθε φτερούγα στα δύο. Αραδιάζουμε τα κομμάτια σε πυρίμαχο σκεύος.
  2. Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της μαρινάδας. Τα χτυπάμε να πολτοποιηθούν. Περιχύνουμε με τη μαρινάδα τις φτερούγες. Ανακατεύουμε καλά, να βραχούν όλες.
  3. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το σκεύος μία νύχτα στο ψυγείο, να μαριναριστούν καλά οι φτερούγες.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220οC. Βγάζουμε τις φτερούγες από τη μαρινάδα και τις αραδιάζουμε σε ρηχό ταψάκι. Τις ψήνουμε για 25΄-30΄, μέχρι να ροδίσουν καλά.
  5. Τοποθετούμε τις φτερούγες σε πιατέλα. Βάζουμε τη μαρινάδα στο ταψί στο οποίο ψήσαμε τις φτερούγες και ανάβουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να πάρει βράση, ανακατεύοντας μία με δύο φορές. Βράζουμε για λίγα λεπτά, μέχρι η μαρινάδα να γίνει σαν παχύ σιρόπι.
  6. Σερβίρουμε τη μαρινάδα σε μικρό μπολ δίπλα στην πιατέλα μαζί με τις φτερούγες. Βουτάμε κάθε φτερούγα στη σάλτσα και... απολαμβάνουμε!

 

Πηγή: www.argiro.gr

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR