counter

Ντοµατόπιτα µε φέτα

Ντοµατόπιτα µε φέτα
Ντοµατόπιτα µε φέτα

  1. Σε ένα στρογγυλό ή ένα παραλληλόγραµµο ταψί µετρίου µεγέθους απλώνετε τα δύο φύλλα σφολιάτας φροντίζοντας ίσα-ίσα να περισσεύουν από τα τοιχώματα.
  2. Με ένα πιρούνι τρυπάτε τη βάση της σφολιάτας και τη βάζετε στον φούρνο, στους 180 βαθµούς για 10΄ µέχρι να ψηθεί λίγο το φύλλο. Βγάζετε το ταψί και αµέσως θρυµµατίζετε τη φέτα και τη ρίχνετε στη σφολιάτα. Από πάνω τακτοποιείτε τις φέτες της ντοµάτας και πασπαλίζετε µε τη ρίγανη.
  3. Σε ένα µπολ χτυπάτε την κρέµα γάλακτος, µε το αβγό και τη γραβιέρα µέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά µεταξύ τους. Περιχύνετε τις ντοµάτες, πασπαλίζετε µε το έµενταλ και ψήνετε ξανά για ακόµα 30΄, µέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της πίτας.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR