Για 6 άτομα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:5 λεπτά-Χρόνος ψησίματος:75 λεπτά
Στο ελαιόλαδο ροδίζουμε καλά το κοτόπουλο μαζί με το σκόρδο για 7΄-8΄. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε το κρασί και 1 φλ. τσαγιού νερό.
Μόλις πάρει βράση το κοτόπουλο χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 15΄, μέχρι να μαλακώσει. Ενδιάμεσα αλατοπιπερώνουμε.
Προς το τέλος του χρόνου βρασμού πασπαλίζουμε με τη ρίγανη. Το φαγητό πρέπει να μείνει με πολύ λίγη σάλτσα, σχεδόν με το λάδι του.
Πηγή: http://www.argiro.gr/
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)