counter

Ο chef Λευτέρης Λαζάρου πάει Μέγαρο για να...ταΐσει σπανακόρυζο τον Johann Strauss

Ο chef Λευτέρης Λαζάρου πάει Μέγαρο για να...ταΐσει σπανακόρυζο τον Johann Strauss
Ο chef Λευτέρης Λαζάρου πάει Μέγαρο για να...ταΐσει σπανακόρυζο τον Johann Strauss

Λευτέρης Λαζάρου

Τι σχέση έχει η μουσική με το φαγητό; Και κατά πόσο ο Johann Strauss έτρωγε σπανακόρυζο; Σε αυτά και σε ακόμα περισσότερα ερωτήματα θα μας απαντήσει η εναλλακτική εκδήλωση “Μετατροπές”, που θα πραγματοποιηθεί απόψε (Κυριακή 9 Δεκεμβρίου) στις 20.30 στο Μέγαρο Μουσικής, υπό τις οδηγίες του μαέστρου (της κουζίνας) Λευτέρη Λαζάρου.

Ο γνωστός σεφ, θα ενώσει τις δυνάμεις του με τον μαέστρο Γιώργο Πέτρου και μαζί θα παρουσιάσουν εκδήλωση μουσικής και γαστρονομίας του κύκλου “Μετατροπίες” από την  Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής. Στην ειδικά διαμορφωμένη - με ροτόντες - αίθουσα Banquet του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, το κοινό θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να ακούσει βαλς του Johann Strauss απολαμβάνοντας παράλληλα μοναδικές γαστριμαργικές δημιουργίες από τον Λευτέρη Λαζάρου.

“Μια πρόταση μέσα από τον χώρο του πολιτισμού, η οποία ήρθε να αγκαλιάσει αυτό που κάνω ήταν σίγουρο πως θα με έβρισκε σύμφωνο” λέει ο Λευτέρης Λαζάρου στο Βήμα της Κυριακής και συμπλήρωσε: “Πιστεύω ότι μέσα από αυτή την εκδήλωση μπορεί να προκύψει ένας εξαιρετικός συνδυασμός και γευστικός και χρωματικός”.

Όσο για το μενού; Στα διαλείμματα της εκδήλωσης ο Λευτέρης Λαζάρου και η ομάδα του θα προσφέρουν στο κοινό ένα ζελέ ντομάτας για αρχή, σουπιές με σπανακόρυζο ως κυρίως πιάτο, ενώ το γλυκό θα είναι άσπρη και μαύρη σοκολάτα.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR