counter

Μαρμελάδα μήλο

Μαρμελάδα μήλο
Μαρμελάδα μήλο

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 40 ΛΕΠΤΑ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε τα μήλα (αφού τα έχετε πλύνει, τα έχετε ξεφλουδίσει και τα έχετε κόψει σε κυβάκια), το νερό, το χυμό λεμόνι και ένα κιλό ζάχαρη. Σε μέτρια φωτιά βράστε τα μήλα μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίστε το μαγείρεμα για 10 ακόμη λεπτά. Προσθέστε και την κανέλλα, ανακατέψτε καλά και απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφήστε τη μαρμελάδα να «σταθεί» για 5 λεπτά προτού γεμίσετε τα βάζα, αφήνοντας περίπου ½ εκατοστό κενό από το καπάκι. Κλείστε τα βάζα με τα καπάκια και τοποθετήστε τα σε μια κατσαρόλα, καλύψτε τα με νερό μέχρι ύψος 2 εκατοστών πάνω από τα καπάκια και βράστε τα για 10 λεπτά μετρώντας από την ώρα που έχει αρχίσει ο βρασμός. Ξεκινήστε να βγάζετε ένα- ένα τα βάζα από την κατσαρόλα μετά το πέρας των αρχικών 5 λεπτών. Αφήστε τα βάζα να κρυώσουν προτού τα αποθηκεύσετε σε ξηρό και σκοτεινό μέρος ή στο ψυγείο.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR