counter

Συνέχεια στο δημοσίευμα με τη λίστα των εισοδημάτων των καλλιτεχνών

Συνέχεια στο δημοσίευμα με τη λίστα των εισοδημάτων των καλλιτεχνών
Συνέχεια στο δημοσίευμα με τη λίστα των εισοδημάτων των καλλιτεχνών

Μικρόφωνο

Μετά το άρθρο που δημοσίευσε χτες Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου και το οποίο αποκάλυπτε στοιχεία για τα εισοδήματα γνωστών καλλιτεχνών για το 2008 και το 2009, η εφημερίδα "Τα Νέα" δίνει σήμερα Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου συνέχεια στο θέμα με καινούργιο άρθρο στο πρωτοσέλιδο της, με το οποίο εξηγεί με ποιο τρόπο γλιτώνουν φόρους οι καλλιτέχνες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η οποία στο άρθρο της επισημαίνει ότι ορισμένοι εκ των καλλιτεχνών που απάντησαν επιβεβαιώνουν ότι διατηρούν εταιρείες περιορισμένης ευθύνης, μέσω και των οποίων φορολογούνται, η σύσταση εταιρείας (ομόρρυθμης, ετερόρρυθμης, ΕΠΕ ή Α.Ε) είναι ένας νόμιμος τρόπος. Ωστόσο, θέτει το ερώτημα αν είναι ηθικός, καθώς εξηγεί ότι η συνολική φορολογική επιβάρυνση τους είναι μικρότερη. Με τη σύσταση της εταιρείας οι περισσότεροι αποκτούν περιουσιακά στοιχεία (αυτοκίνητα, ακίνητα, σκάφη) στο όνομα της επιχείρησης και οποιαδήποτε δαπάνη αφορά αυτά τα περιουσιακά στοιχεία, μειώνει τα καθαρά κέρδη της εταιρείας. Κάτι που δεν ισχύει για μισθωτούς και συνταξιούχους, οι οποίοι όταν ένα περιουσιακό στοιχείο δεν προβλέπεται για τη δαπάνη αυτή μείωση του φορολογητέου εισοδήματος. Και συνεχίζει δίνοντας παραδείγματα με συγκεκριμένα ποσά, προσθέτοντας μάλιστα δεν υπάρχει έλεγχος Πόθεν Έσχες, από τη στιγμή που μια ΕΠΕ ή ΑΕ αγοράζει ένα περιουσιασκό στοιχείο.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας χαρακτηρίζει τον τρόπο αυτό νόμιμο "κόλπο" των καλλιτεχνών για να πληρώνουν χαμηλότερους φόρους.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR