counter

Μια πριγκίπισσα για όλο τον κόσμο

Μια πριγκίπισσα για όλο τον κόσμο
Μια πριγκίπισσα για όλο τον κόσμο

Το ημερολόγιο έγραφε 31 Αυγούστου 1997. Η μαύρη Mercedes του Dodi Fayed, του τελευταίου συντρόφου της, τρέχει στους δρόμους του Παρισιού, προσπαθώντας να ξεφύγει από τους paparazzi που ως στόχο είχαν να απαθανατίσουν το διάσημο ζευγάρι που επέβαινε σε αυτό. Κάτω από περίεργες συνθήκες, ο οδηγός του αυτοκινήτου χάνει τον έλεγχο στο τούνελ Pont de l’Alma. Το τροχαίο ατύχημα είναι σφοδρό. Αυτό ήταν το τέλος της Diana – της πιο αγαπημένης πριγκίπισσας του πλανήτη. 

Ένα τέλος που "ταίριαζε" με τη ζωή της – μια ζωή που δεν έμοιαζε σε τίποτα με αυτές που διαβάζουμε στα παραμύθια. Αν και όταν το 1980 ξεκινούσε ο έρωτάς της με τον πρίγκιπα Charles όλα έμοιαζαν ιδανικά. Τα ρεπορτάζ της εποχής έκαναν λόγο για έναν παθιασμένο έρωτα, που ένα χρόνο αργότερα, στις 29 Ιουλίου του 1981, κατέληξε σε γάμο. Τη βασιλική τελετή παρακολούθησαν περισσότεροι από 750 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως, το κατάλευκο νυφικό της κόστισε 9.000 λίρες και όλοι πίστευαν ότι η Diana ήταν η πιο ευτυχισμένη γυναίκα στον κόσμο. Η γέννηση των δύο παιδιών της, του πρίγκιπα William και του πρίγκιπα Harry, ήταν η απόδειξη για αυτό. 

Η ευαίσθητη πλευρά της Diana την έκανε ακόμα πιο αγαπητή στον κόσμο. Αφιέρωσε πολύ χρόνο σε φιλανθρωπίες, ξόδεψε χρήματα σε οργανώσεις και νοσοκομεία, έδειξε ενδιαφέρον και διάθεση να βοηθήσει και όλα αυτά δεν άφησαν κανέναν ασυγκίνητο. Εκτός από τον πρίγκιπα Charles...

Τα προβλήματα άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους στο γάμο τους. Στις αρχές της δεκαετίας του ΄90, η Diana αντιλήφθηκε την ύπαρξη τρίτου προσώπου στη σχέση τους, οι ζήλιες οδήγησαν σε καυγάδες και συνεχίστηκαν μέχρι που εκείνη αποφάσισε να σταθεί στα πόδια της και πάλι. Το 1995 βγήκε το διαζύγιο και η Diana ξεκίνησε να ζει τα χαμένα της χρόνια.

Γνώρισε τον διάσημο χειρουργό Hasnat Khan και έγιναν ζευγάρι για περίπου δύο χρόνια, ενώ ένα μήνα μετά τον χωρισμό τους βρήκε την ηρεμία της στην αγκαλιά του Dodi Fayed. Μια σχέση που προκάλεσε την αντίδραση του παλατιού. Αλλά αυτή τη φορά η Diana δεν υπέκυψε και αποφάσισε να ζήσει τον έρωτά της – που έμελλε να είναι και ο τελευταίος της. Λίγες εβδομάδες αργότερα, άφησε την τελευταία της πνοή σε ένα δρόμο στο Παρίσι.

Σε αυτές τις στιγμές μας μεταφέρει το ντοκιμαντέρ του BBC "Οι τελευταίες μέρες της πριγκίπισσας", που θα προβληθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον ΑΝΤ1, την Παρασκευή 31 Αυγούστου στις 21.00.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR