counter

Αποκαλύπτει γιατί δεν κατεβαίνει στην πολιτική

Αποκαλύπτει γιατί δεν κατεβαίνει στην πολιτική
Αποκαλύπτει γιατί δεν κατεβαίνει στην πολιτική

Λαζόπουλος

Από τον Κωνσταντίνο Χαντζάκο – Αντωνάτο

Στην Κύπρο βρέθηκε ο Λάκης Λαζόπουλος για τις ανάγκες της παράστασης "Sorry I’m Greek", που παρουσιάζει φέτος σε πανευρωπαϊκή περιοδεία, και μίλησε στον Τάσο Θεοδώρου και την εκπομπή "Gia Banaki" του Mega Κυπρου.

"Sorry I'm Greek"

O γνωστός κωμικός ανέλυσε τον τίτλο της παράστασής του λέγοντας: "Ξεκινάει από το ότι οι ξένοι θα ήθελαν να ακούσουν από εμάς μιας συγνώμη και καταλήγει στο ‘αφήστε με ήσυχο, είμαι Έλληνας", ενώ δεν δίστασε να αποκαλύψει πως όταν η παράσταση παίχτηκε στη Γερμανία ασκήθηκαν πιέσεις για να σταματήσει: "Οι υπεύθυνοι του θεάτρου ζήτησαν να σταματήσει η παράσταση, όταν είδαν τη μετάφραση. Ούτε αυτοί ξέρουν τι γίνεται, είναι έρμαια των δικών τους ειδήσεων”.

"Ο Παπανδρέου θα επιστρέψει για να δώσει εξηγήσεις"

Φυσικά, ο Λάκης Λαζόπουλος, όταν ρωτήθηκε, δεν δίστασε να σχολιάσει με τον δικό του τρόπο τον πολιτικό κόσμο της χώρας: "Πιστεύεις ότι ξέρουν οι πολιτικοί να κάνουν αυτό για το οποίο ψηφίστηκαν; […] Ο Παπανδρέου θα ξαναέρθει στο προσκήνιο. Δεν εννοώ ως πρωθυπουργός. Δεν θα πρέπει κάποια στιγμή, κάποιοι άνθρωποι να μας εξηγήσουν; Δεν μπορείς να φεύγεις έτσι… Ακόμα και σε έναν χωρισμό επιστρέφεις για να εξηγήσεις".

Γιατί δεν πολιτεύεται;

Όσο για τους λόγους που ο ίδιος δεν παίρνει την απόφαση να πολιτευτεί, ξεκαθάρισε: "Δεν θέλω να παίρνω έναν άλλο ρόλο από αυτόν που έχω. […] Δεν θα ήταν ιδανικό αυτό. Ο καλλιτέχνης πρέπει να ασχολείται με αυτό που του ορίζει η φύση του. Νομίζω ότι βοηθάω καλύτερα μέσα από αυτή τη δημιουργία, μέσα από τη σάτιρα".

Η σχέση του με το κοινό

Τέλος, ο Λάκης Λαζόπουλος μίλησε για την επικοινωνία που έχει με το κοινό: " Όσο βαθαίνει η κρίση, βαθαίνει και η κατάθλιψη που μας πιάνει όλους. Όσο πιο στεναχωρημένος είναι ένας άνθρωπος, τόσο πιο δύσκολο είναι να τον κάνεις να γελάσει. […] Εκεί βρίσκεται η νοητή σχέση μου με το κοινό. Δεν έμαθα γράμματα και ούτε τελείωσα τη νομική για να μην μπορώ να συνεννοούμαι με τους ανθρώπους, αντιθέτως".

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR