ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 2 ώρες και 15’
ΨΗΣΙΜΟ: 1 ώρα
Πλένετε τις μπριζόλες, αφαιρείτε τα λίπη και τις σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας. Τις βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Στραγγίζετε τις μπριζόλες, κρατάτε τη μαρινάτα και σοτάρετε τις μπριζόλες σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές και τις βάζετε σε ταψί. Πλένετε τα λαχανικά και τα κόβετε. Τα τοποθετείτε σε λεκάνη, πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι, το υπόλοιπο λάδι και τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά. Βγάζετε το αλουμινόχαρτο, ρίχνετε λίγο χλιαρό νερό, αν χρειαστεί και τα ψήνετε για 15 λεπτά ακόμη, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σερβίρετε τις μπριζόλες σε πιατέλα και γύρω γύρω τα λαχανικά.
-Το μαρινάρισμα, όπως θα διαπιστώσετε, θα επιστρέψει στις μπριζόλες να διατηρήσουν τους χυμούς και να παραμείνουν μαλακές, παρ’ όλο το ψήσιμο στο φούρνο. Το «στρώμα» των λαχανικών θα προσθέσει χρώματα και γεύση σ’ ένα ουδέτερο σχετικά κρέας που αποζητά τη συντροφιά του.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)