ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 50’
ΨΗΣΙΜΟ: 40’
Καθαρίζετε τα κολοκύθια και τα πλένετε. Τα τρίβετε σε χοντρό τρίφτη, τα πασπαλίζετε με αλάτι και τα βάζετε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν για λίγη ώρα.
Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα δυο κουταλιές λάδι και σοτάρετε ελαφρά τα κολοκυθάκια. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και τα αφήνετε να κρυώσουν. Κατόπιν, προσθέτετε στο μπολ τα τυριά, ρίχνετε τον άνηθο και ανακατεύετε.
Ανακατεύετε σε ένα άλλο μπολ το υπόλοιπο λάδι, το βούτυρο και αλείφετε ένα ταψί Νο 24. Στρώνετε έξι φύλλα, αλείφοντας ένα ένα με το μείγμα βουτύρου-λαδιού. Ρίχνετε το μείγμα από τα κολοκυθάκια, το στρώνετε καλά και γυρίζετε τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί προς τα μέσα. Τοποθετείτε τα υπόλοιπα φύλλα που τα αλείφετε ένα ένα βούτυρο.
Χαράζετε την επιφάνεια σε τετράγωνα κομμάτια και ψήνετε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει λίγο και σερβίρετε σε πιατέλα.
-Για μεγαλύτερη ευκολία θα μπορούσατε να παραλείψετε το σοτάρισμα στα κολοκυθάκια. Αρκεί να τα τρίψετε στον τρίφτη του κρεμμυδιού και να τα αφήσετε να στραγγίξουν καλά.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)