counter

Κολοκυθόπιτα γλυκιά

Κολοκυθόπιτα γλυκιά
Κολοκυθόπιτα γλυκιά

Προετοιμασία: 50 λεπτά

Ψήσιμο: 45 λεπτά

 

Κόβετε την κολοκύθα σε μεγάλα κομμάτια. Την καθαρίζετε από τους σπόρους, τη φλούδα και την κόβετε σε μικρούς κύβους. Αλείφετε με λίγο βούτυρο ένα ταψί, βάζετε τους κύβους της κολοκύθας και τους ψήνετε στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά. Στη συνέχεια τους βάζετε να στραγγίξουν.

Βάζετε σε μπολ τα δαμάσκηνα, ρίχνετε το κονιάκ και τα αφήνετε για 10 λεπτά. Τοποθετείτε σε λεκάνη την καρυδόψιχα, το σιμιγδάλι, το ξύσμα πορτοκαλιού, τους κύβους από την κολοκύθα, το μήλο, τα δαμάσκηνα αφού πρώτα τα στραγγίξετε, τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε όλα μαζί.

Αλείφετε με βούτυρο ένα ταψί Νο 32. Στρώνετε πέντε φύλλα, βουτυρώνοντας τα ένα ένα και τα πασπαλίζετε με ζάχαρη. Βάζετε το μείγμα, το στρώνετε και επαναλαμβάνετε με τα υπόλοιπα φύλλα. Κόβετε τα φύλλα από τις άκρες και γυρίζετε τα υπόλοιπα προς τα μέσα. Τα αλείφετε με βούτυρο.

Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια και ραντίζετε με λίγο νερό. Ψήνετε την κολοκυθόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά. Μόλις κρυώσει σερβίρετε σε πιατέλα.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR