Για 4 άτομα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 45΄
ΨΗΣΙΜΟ: 30΄
Πλένετε τις πιπεριές, τις σκουπίζετε και τις ψήνετε στη σχάρα του φούρνου στους 180 βαθμούς, μέχρι να μαλακώσουν.
Αφού κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζετε, αφαιρείτε τους σπόρους και τις κόβετε σε κομμάτια.
Σοτάρετε σε μια κατσαρόλα το σκόρδο και το κρεμμύδι με το λάδι. Προσθέτετε τις ντομάτες τριμμένες, λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι και τα σιγοβράζετε για 20 λεπτά, ώσπου να δέσει η σάλτσα. Βάζετε σε ένα μπολ τα τυριά και τα λιώνετε με ένα πιρούνι.
Στρώνετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος τις μισές πιπεριές, ρίχνετε λίγη σάλτσα, το μισό τυρί, τις υπόλοιπες πιπεριές, το μαϊντανό, το υπόλοιπο τυρί, την υπόλοιπη σάλτσα και τη ρίγανη.
Ψήνετε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει λίγο η πιπερονάτη και σερβίρετε.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)