counter

"Πολλοί αν μάθαιναν ότι πέθανα θα χόρευαν πάνω από τον τάφο μου"

"Πολλοί αν μάθαιναν ότι πέθανα θα χόρευαν πάνω από τον τάφο μου"
"Πολλοί αν μάθαιναν ότι πέθανα θα χόρευαν πάνω από τον τάφο μου"

Στο περιοδικό Down Town παραχώτησε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη ο Βασίλειος Κωστέτσος, λίγες μέρες μετά την επέμβαση που έκανε στην καρδιά του, ενώ έδειξε για πρώτη φορά στον φωτογραφικό φακό  την ουλή που του άφησε το χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη.

Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξής του:

Πόσες ώρες κράτησε το χειρουργείο σου;
«Προγραμματίστηκε για τις 12 Μαϊου. Επτάμισι το πρωί μου έκαναν την αναισθησία και εννέα ξεκίνησε το χειρουργείο. Από τις 10:30 μέχρι τις 12 το μεσημέρι η καρδιά μου ήταν σε μηχανική υποστήριξη. Μαζί με την καρδιά έβγαλαν και τους πνεύμονες. Επιδιόρθωσαν τη βλάβη, ευτυχώς η καρδιά επαναλειτούργησε και με έβαλαν για ένα 24ωρο στην Εντατική. Από το νοσοκομείο Υγεία βγήκα ύστερα από δέκα μέρες».
 
Σκεφτόσουν συνέχεια ότι μπορεί να πεθάνεις;
«Ναι, είχε περάσει από το μυαλό μου πολλές φορές τον τελευταίο καιρό. Παλαιότερα φανταζόμουν ότι θα ζούσα μέχρι τα 100, ότι είμαι αθάνατος, ότι θα μπορούσα να ζήσω τη ζωή που ήθελα και ξαφνικά ξημερώνει η μέρα που ακούς έναν γιατρό να σου λέει "έχεις έναν χρόνο ζωής". Μέσα στο χειρουργείο έφυγα και ξαναγύρισα. Αυτό από μόνο του είναι σοκαριστικό. Για κάποιες ώρες έλειπα, δεν ζούσα. Έχασα μια μέρα ζωής. Ό,τι κι αν έγινε αυτή τη μέρα εγώ το έχασα».
 
Πιστεύεις ότι υπήρξαν άνθρωποι που χάρηκαν με την περιπέτεια υγείας σου; Και θα χαίρονταν ακόμα περισσότερο αν αυτή τη στιγμή δεν ήσουν ζωντανός να κάνουμε αυτή τη συνέντευξη;
«Γενικά είμαι κόκκινο πανί, υπάρχουν άνθρωποι που θα ήθελαν να με εξαφανίσουν. Θα σου πω άλλη μια φοβερή ιστορία: Πριν από τρεις μήνες μπήκε μια πελάτισσα στο μαγαζί μου στο Κολωνάκι και καθώς μιλούσαμε της εξομολογήθηκα το πρόβλημα στην καρδιά μου. Αυθόρμητα της ξέφυγε η φράση: "Τελικά έπιασαν τα μάγια τους". Ύστερα σηκώθηκε κι έφυγε και έμεινα πίσω να αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν να μπαίνουν άνθρωποι σε αυτή τη διαδικασία. Τους ενοχλεί η καριέρα μου, το όνομά μου, το γεγονός ότι ζω, ακόμη και η αναπνοή μου. Πολλοί, λοιπόν, αν άκουγαν "πέθανε ο Βασίλειος Κωστέτσος" θα χόρευαν πάνω στον τάφο μου».
 
Τι σε σημάδεψε περισσότερο από αυτήν την περιπέτεια υγείας;
«Άλλαξα. Αγάπησα περισσότερο τον εαυτό μου. Άρχισα να διαβάζω βιβλία αγνωστικισμού. Ευχαριστώ τον Θεό για την ευκαιρία που μου έδωσε. Μιλάμε πλέον για μια νέα ζωή. Είχα την τύχη να με χειρουργήσει ένας εξαιρετικός γιατρός ο κ. Αριστοτέλης Πάνος. Μέσα από το χέρι του πέρασε ο Θεός και έπιασε την καρδιά μου. Έχει περάσει ένας μήνας κι ακόμη δεν έχω καταφέρει να τον ρωτήσω κάτι που ήθελα πολύ να μάθω: "γιατρέ, πώς είναι η καρδιά μου;"»

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR