counter

Κι άλλη celebrity ήπιε τον πλακούντα της! Είναι όντως ελιξήριο νεότητας;

Κι άλλη celebrity ήπιε τον πλακούντα της! Είναι όντως ελιξήριο νεότητας;
Κι άλλη celebrity ήπιε τον πλακούντα της! Είναι όντως ελιξήριο νεότητας;

Έγκυες πλακούντας

Σε πολλές γυναίκες η ιδέα και μόνο του να φάνε τον πλακούντα τους, τους προκαλεί ανακατωσούρα στο στομάχι! Στην Αμερική όμως αποτελεί τη νέα τάση αντιγήρανσης, η οποία φυσικά ξεκίνησε από τις διάσημες σταρ του Hollywood.

Για την Ελλάδα με τέτοια είδηση ακούγεται αρκετά ακραία αλλά πολλές διάσημες το έχουν τολμήσει! Η σύζυγος του Έλληνα δισεκατομμυριούχου Άλκη Δαυίδ , Jennifer Stano, δήλωσε ότι ήπιε σε smoothie τον πλακούντα της! Η πρωταγωνίστρια του Mad Men, January Jones έκανε τον τύπο να ασχοληθεί μαζί της όταν ακούστηκε ότι έφαγε τον πλακούντα της μετά τη γέννηση του γιου της Xander. Η Kim Κardasian μπορεί να γέννησε αλλά ανακοίνωσε πως σύντομα θα ενημερώσει το κοινό τι σκοπεύει τελικά να κάνει με τον πλακούντα της, ενώ ο Simon Cowell κάνει μάσκες ομορφιάς με πλακούντα προβάτου.

Παρ’ όλες τις αντιδράσεις και τις αμφιβολίες της κοινής γνώμης, όλο και περισσότερες γυναίκες θέλουν να ακολουθήσουν το παράδειγμα των διάσημων σταρ, καθώς όπως ισχυρίζονται, ο πλακούντας  μπορεί να τους προσφέρει πολλά οφέλη στον οργανισμό τους. Όπως αναφέρεται σε κάποια σχετικά άρθρα που έχουν δημοσιευτεί, η κατάποση του πλακούντα μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα ενέργειας, να ανεβάσει τα επίπεδα του σιδήρου στον οργανισμό, να ισορροπήσει τις ορμόνες και χάρη στα υψηλής ποιότητας βλαστοκύτταρα που εμπεριέχει να βοηθήσει στην ανάπλαση και στην αντιγήρανση της επιδερμίδας.

Έχει ανακαλυφθεί ότι ο πλακούντας, αμέσως μετά τη γέννηση του μωρού, περιέχει ένα μεγάλο αριθμό βλαστοκυττάρων. Τα βλαστοκύτταρα είναι στην ουσία τα «έξυπνα» κύτταρα του σώματος που κινούνται από μόνα τους στη θέση εκείνη ακριβώς που υπάρχει ανάγκη και δημιουργούν τον τύπο ακριβώς του ιστού που έχει τραυματιστεί ή αλλοιωθεί, δημιουργώντας νέα κύτταρα και ιστούς.

Δεν χρειάζεται να φτάσουμε στο σημείο να φάμε τον πλακούντα μας όμως για να επωφεληθούμε από τις πολύτιμες αναπλαστικές ιδιότητες των βλαστοκυττάρων, καθώς υπάρχει η σύγχρονη αυτόλογη θεραπεία βλαστοκυττάρων PRP. Η θεραπεία αντιγήρανσης PRP χρησιμοποιεί το δικό μας αίμα, αξιοποιώντας τις επουλωτικές και αναπλαστικές ιδιότητες του, και υπόσχεται αποτελέσματα lifting χωρίς νυστέρι!

Η μέθοδος PRP είχε χρησιμοποιηθεί στην ιατρική για την επούλωση πληγών έπειτα από χειρουργικές επεμβάσεις καθώς και σε εγκαύματα. Τα τελευταία χρόνια διαπιστώθηκαν τα θεαματικά αποτελέσματα της μεθόδου στην ανάπλαση και σύσφιξη του δέρματος, καθώς και στη μείωση των λεπτών γραμμών, των ουλών ακμής και της χαλάρωσης, δίνοντας στο δέρμα νεανικότητα και λάμψη. Είναι εύκολη, ανώδυνη, απολύτως ασφαλής θεραπεία, καθώς ο οργανισμός χρησιμοποιεί τους δικούς του επουλωτικούς μηχανισμούς για να διορθώσει τις φθορές του.

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα, εντυπωσιακά και με μεγάλη διάρκεια, ενώ θεωρούνται μόνιμα στις περιπτώσεις ακνεϊκών ή άλλων ουλών.

• Πώς εφαρμόζεται Λαμβάνεται μικρή ποσότητα αίματος από σένα, το οποίο υφίσταται ειδική επεξεργασία με φυγοκέντρηση και απομονώνεται το πλούσιο, σε αιμοπετάλια, πλάσμα (PRP). Στη συνέχεια το πλάσμα ενεργοποιείται με την προσθήκη ιόντων ασβεστίου και νουκλεοτιδίων. Το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα ενίεται στην επιδερμίδα, είτε με ενέσιμη μεσοθεραπεία είτε χωρίς ενέσεις, με τη χρήση ειδικού roller. Τα ενεργοποιημένα αυτά αιμοπετάλια έχουν τεράστια αναγεννητική ικανότητα μέσω παραγωγής αυξητικών παραγόντων, με συνέπεια να ενεργοποιούνται τα βλαστοκύτταρα του δέρματος και οι ινοβλάστες και να παράγεται νέο κολλαγόνο και ελαστίνη από τα κύτταρα της επιδερμίδας. Η όλη διαδικασία γίνεται στο ιατρείο, είναι ανώδυνη, αναίμακτη και ελάχιστα επεμβατική.

• Το αποτέλεσμα Είναι εντυπωσιακό, καθώς οι λεπτές γραμμές σβήνουν, οι ουλές της ακμής υποχωρούν αισθητά και το δέρμα είναι πιο λαμπερό και νεανικό από την πρώτη κιόλας συνεδρία.

• Πόσο διαρκεί Μισή ώρα, και μπορείς να επανέλθεις άμεσα στις δραστηριότητές σου πιο λαμπερή από ποτέ! Δεν είναι τυχαίο που πολλοί επώνυμοι προτιμούν τη μέθοδο αυτή ως φυσικό lifting, γυρίζοντας το χρόνο πίσω, χωρίς να αλλοιώνονται οι εκφράσεις τους ή να εισάγουν ξένες ουσίες στον οργανισμό τους.

• Είναι ιδανική Για ανάπλαση προσώπου, σύσφιγξη λαιμού, αναζωογόνηση χεριών και ντεκολτέ. Η αναγεννητική ικανότητα των ενεργοποιημένων αιμοπεταλίων έχει δείξει εντυπωσιακά αποτελέσματα και στην αποκατάσταση ουλών από ακμή και τραύματα, καθώς και στη μείωση των ραγάδων του δέρματος, όταν εφαρμόζεται σε πρόσφατες ραγάδες με τη χρήση roller. Εξίσου εντυπωσιακά αποτελέσματα υπάρχουν και στην τριχόπτωση σε άνδρες και γυναίκες, καθώς ξυπνούν θύλακοι τριχών που βρίσκονταν σε λανθάνουσα κατάσταση.

• Ανεπιθύμητες ενέργειες Δεν υπάρχουν, όπως δεν υπάρχουν και αλλεργικές αντιδράσεις, καθώς χρησιμοποιείται υλικό που λαμβάνεται από τον ίδιο μας τον οργανισμό, ενώ η διάρκεια του αποτελέσματος μετά την ολοκλήρωση των συνεδριών ξεπερνά κάθε άλλη θεραπεία.

 

Αμαλία Τσιατούρα 

 

Ευχαριστούμε την δερματολόγο – αφροδισιολόγο Δρ. Αμαλία Τσιατούρα, επιστημονική διευθύντρια του Τμήματος Αισθητικής Δερματολογίας και Laser της Cosmetic Derma Medicine, επιστημονική συνεργάτιδα του Νοσοκομείου δερματικών νόσων «Ανδρέας Συγγρός», μετεκπαιδευθείσα στην Αισθητική Δερματολογία και στα Laser στις ΗΠA. (www.cosmeticdermamedicine.gr, facebook.com/cosmeticdermamedicine).

 

 

 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR