counter

Egypt Air: Φωτιά στο αεροσκάφος “δείχνει” το μαύρο κουτί

Egypt Air: Φωτιά στο αεροσκάφος “δείχνει” το μαύρο κουτί
Egypt Air: Φωτιά στο αεροσκάφος “δείχνει” το μαύρο κουτί

Μαύρο κουτί

Φωτιά στο αεροσκάφος της Egypt Air διαπιστώθηκε από την εξέταση του μαύρου κουτιού, το περιεχόμενου του οποίου αναλύεται.

Οι αναλυτές έχουν "κατεβάσει" τα δεδομένα του ενός καταγραφέα δεδομένων της πτήσης, τα οποία μπορεί να συμβάλουν στην εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων για τα αίτια της συντριβής, που οδήγησε στο θάνατο τους 66 επιβαίνοντες της πτήσης. 

Τα δεδομένα της πτήσης έχουν καταγραφεί στο σύνολό τους, από τη στιγμή της απογείωσης του αεροπλάνου, από το Παρίσι μέχρι και τη συντριβή του στις 19 Μαΐου.

Οι ομάδες των ερευνητών έχουν ήδη στα χέρια τους και τα δύο μαύρα κουτιά, έχουν ανακτήσει τα δεδομένα του πρώτου και πλέον επιχειρούν το ίδιο και για το δεύτερο.

«Υπάρχουν στοιχεία για ολόκληρη την πτήση στον Καταγραφέα Δεδομένων Πτήσης», ανέφερε η επιτροπή έρευνας και πρόσθεσε πως «τα δεδομένα δείχνουν με συνέπεια ότι στάλθηκαν μηνύματα από το αυτοματοποιημένο σύστημα επικοινωνίας του αεροσκάφους ACARS που υπεδείκνυαν την ύπαρξη καπνού στην τουαλέτα και στα ηλεκτρονικά» του μοιραίου Airbus.

Συντρίμμια του αεροσκάφους τα οποία έχουν ανασυρθεί κατέδειξαν ζημιές που οφείλονται σε υψηλή θερμοκρασία και καπνό, σημείωσε ακόμη η επιτροπή έρευνας.

Η κάρτα μνήμης του δεύτερου μαύρου κουτιού, του Αποτυπωτή Συνομιλιών Πιλοτηρίου, βρίσκεται ακόμη στη Γαλλία όπου γίνονται προσπάθειες να επισκευαστεί για να διαβαστούν τα δεδομένα που περιέχει.

Πλέον αυτά τα στοιχεία πρέπει να αναλυθούν για να διαπιστωθεί η αιτία της φωτιάς. 

Πηγή: ΑΝΤΕΝΝΑ.GR 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR