counter

Μαίνεται η φωτιά στα Δερβενοχώρια

Μαίνεται η φωτιά στα Δερβενοχώρια
Μαίνεται η φωτιά στα Δερβενοχώρια

Φωτιά

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες στην πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε το βράδυ του Σαββάτου κοντά στο χωριό Στεφάνη Βοιωτίας και μέχρι αυτή την ώρα έχει καταστρέψει μεγάλη έκταση παρθένου πευκοδάσους.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στην περιοχή στάλθηκαν ενισχύσεις κατά την διάρκεια της νύχτας, προκειμένου να περιορίσουν την φωτιά, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες που ξεκίνησαν και πάλι τις πτήσεις αεροπλάνα και ελικόπτερα.

Συνολικά όλη τη νύχτα 140 πυροσβέστες με 65 οχήματα και 66 άτομα πεζοπόρο τμήμα μαζί με 30 του στρατού, 16 οχήματα ΟΤΑ και εθελοντές επιχειρούσαν να περιορίσουν την πυρκαγιά, η οποία έχει αποτεφρώσει μεγάλη έκταση παρθένου πευκοδάσους.

Οι πυροσβέστες επιχειρούσαν σε δύο μεγάλα μέτωπα, ένα προς νοτιοδυτικά και συγκεκριμένα προς την πλευρά της Μαγούλας και ένα με ανατολική κατεύθυνση, προς την πλευρά της Πάρνηθας.

Από θαύμα σώθηκαν οι πιλότοι του καναντέρ

Από θαύμα σώθηκαν οι δύο πιλότοι του καναντέρ, που το πρωί της Κυριακής στην προσπάθειά τους να σβήσουν τη φωτιά, το πυροσβεστικό αεροσκάφος CL-215, το οποίο επιχειρούσε από την Αεροπορική Βάση Νέας Αγχιάλου και συμμετείχε σε αποστολή αεροπυρόσβεσης στην περιοχή Δερβενοχωρίων, πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση και έπειτα τυλίχθηκε στις φλόγες.

Το καναντέρ έκανε την τελευταία ρίψη νερού στις 11:09 το πρωί της Κυριακής . Λίγο αργότερα ο εμπειρότατος πιλότος του πυροσβεστικού αεροσκάφους επικοινώνησε με τον πύργο ελέγχου προκειμένου να ενημερώσει πως θα πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση.

Οι δύο πιλότοι κατόρθωσαν να βγουν απο το CL-215, το οποίο δεν διαθέτει σύστημα εκτόξευσης των χειριστών. Ο ένας είναι σε άριστη κατάσταση, ενώ ο δεύτερος άλλος χειριστής της Πολεμικής μας Αεροπορίας όμως έχει τραυματιστεί στην μέση και ελαφρά στο χέρι.

Οι χειριστές μεταφέρθηκαν αρχικά στο Θριάσιο Νοσοκομείο στην Ελευσίνα κι εν συνεχεία στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας για να υποβληθούν σε εξετάσεις.

Πηγή: ΑΝΤΕΝΝΑ.GR 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR