counter

Μήνυση κατέθεσαν οι γονείς της μικρής Μαρίας

Μήνυση κατέθεσαν οι γονείς της μικρής Μαρίας
Μήνυση κατέθεσαν οι γονείς της μικρής Μαρίας

Μαρία

Μία νέα αποκάλυψη έκανε το πρωί της Πέμπτης ο δικηγόρος των γονιών της μικρής Μαρίας.

Όπως ανέφερε ο ίδιος μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» και τον Γιώργο Παπάδακη, η οικογένεια του μικρού κοριτσιού που εξαφανίστηκε ανήμερα το Πάσχα και βρέθηκε περίπου 24 ώρες μετά, κατέθεσαν εχθές, Τετάρτη, μήνυση κατά αγνώστων για την αρπαγή της Μαρίας.

Την ίδια στιγμή, η Εισαγγελέας Ανηλίκων με εντολή της οποίας η μικρή Μαρία-Ειρήνη παραμένει στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία", απαγορεύει να παραδοθεί στους γονείς το παιδί, μέχρι νεωτέρας.

Η δικαστική λειτουργός αναμένει τα πορίσματα των παιδοψυχολόγων και των παιδιάτρων, που εξετάζουν το κοριτσάκι. Μόνο εφόσον οι γιατροί και το επιστημονικό προσωπικό του νοσοκομείου αποφανθούν ότι το παιδί μπορεί να επιστρέψει στο οικογενειακό του περιβάλλον κι ενώ θα έχει παράλληλα ολοκληρωθεί η έρευνα των κοινωνικών λειτουργών, θα ανάψει "πράσινο φως", ώστε η μικρή να επιστρέψει στους γονείς της.

Ελεύθεροι οι γονείς της Μαρίας

Την Τετάρτη, λίγο μετά πριν τις 4 το απόγευμα οι γονείς Μαρίας-Ειρήνης αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Οι γονείς του κοριτσιού είχαν οδηγηθεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, απο όπου ζήτησαν και πήραν αναβολή, λόγω της αποχής των δικηγόρων.

Θα επιστρέψουν στο εδώλιο την Παρασκευή, 6 Μαΐου, λόγω της αποχής αλλά και για να δοθεί χρόνος να προσέλθουν στο δικαστήριο μάρτυρες για την υπόθεση.

Στο δικαστήριο ο πατέρας δήλωσε άνεργος ναυτικός και η μητέρα ανέφερε ότι δεν εργάζεται για να μεγαλώσει τα παιδιά της.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Σταύρος Γεωργόπουλος, άφησε να εννοηθεί ότι κάποιος πήρε το παιδί και στη συνέχεια το άφησε, σημειώνοντας ότι «αυτό που συνέβη θα μπορούσε να συμβεί σε όλους. Για ένα λεπτό οι γονείς χάνουν από την προσοχή τους τη μικρή Μαρία. Αμέσως κινητοποιήθηκαν, έκαναν ότι θα έκανε οποιοσδήποτε, πήγαν στο τμήμα έδωσαν περιγραφή. Κινητοποιήθηκαν ΕΜΑΚ, Ερυθρός Σταύρο. Αποκλείεται να έφυγε από το σπίτι και να κινήθηκε μόνος του. Κάποιος το πήρε και το άφησε στο σημείο εκείνο. Αποκλείεται να περπάταγε και να μην το είδαν άνθρωποι. Άρα, κάποιος το πήρε και το άφησε εκεί» τόνισε.

Προς υπεράσπιση του ζευγαριού βρέθηκαν στα δικαστήρια οι κουμπάροι τους και νονοί του άλλου παιδιού, του αγοριού της οικογένειας, οι οποίοι δήλωσαν ότι «αγαπάνε τα παιδιά τους, θα έδιναν και την ψυχή τους γι΄ αυτά. Σκεφτείτε αυτό που βλέπει το άλλο τους παιδί. Ψάχναμε όλο το βράδυ. Αφού δεν έχει φτερά, το παιδί κάποιος πρέπει να το πήρε».

Οι ίδιοι οι γονείς της Μαρίας, σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους, υποστήριξαν πως το κοριτσάκι διέφυγε για πολύ λίγο χρόνο της προσοχής τους και ότι αμέσως οι ίδιοι ειδοποίησαν τις Αρχές, ώστε να αρχίσουν οι έρευνες εντοπισμού της μικρής.

Αν και ρωτήθηκαν πάντως, δεν απάντησαν αν θα επιδιώξουν να πάρουν την Μαρία απο το Νοσοκομείο Παίδων, όπου παραμένει απο την στιγμή του εντοπισμού της.

Πού στρέφοναι οι έρευνες

Οι Αρχές ακόμη ψάχνουν απαντήσεις στο θρίλερ της μικρής Μαρίας, η οποία εξαφανίστηκε στις 14.40 το μεσημέρι της Κυριακής από την περιοχή του Σκαραμαγκά, όπου είχε πάει μαζί με τους γονείς της στη μάντρα αυτοκινήτων του παππού της για να γιορτάσουν το Πάσχα και εντοπίστηκε τη Δευτέρα από περαστικό στην Αφαία Χαϊδαρίου. Διένυσε δηλαδή μια απόσταση χιλιομέτρων!

Η έρευνα τις τελευταίες ώρες περιστρέφεται στην προσωπικότητα και τις δραστηριότητες της μητέρας του κοριτσιού, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, απο την αστυνομική έρευνα έχει προκύψει σωρεία ευρημάτων που έχει ανησυχήσει τις Αρχές, οδηγώντας τις παράλληλα σε συγκεκριμένα μονοπάτια για το τι πραγματικά συνέβη με την εξαφάνιση της μικρής.

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του αστυνομικού ρεπόρτερ του ΑΝΤ1, Γ. Καραϊβάζ οι αρχές λένες πως "η μητέρα άφησε το παιδί στο δάσος", μια είδηση που ακούστηκε για πρώτη φορά στην ενημερωτική εκμποπή του ΑΝΤ1, "Καλημέρα Ελλάδα". 

Οι Αρχές εξέτασαν αρχικά το ενδεχόμενο αρπαγής της, όμως δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο το κοριτσάκι να χάθηκε και το βράδυ κοιμήθηκε στα χορτάρια. Γι' αυτό άλλωστε φέρει γρατζουνιές στο πρόσωπο και το σώμα.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η μικρή Μαρία φέρεται να είπε στους ψυχολόγους ότι η μαμά της την άφησε στο δάσος. Τόνισε ότι πήγε να δει ένα σκυλάκι και βρέθηκε στο δάσος, όπου αφού έπαιξε, κουράστηκε και την πήρε ο ύπνος. Δεν άκουσε να τη φωνάζει κάποιος και έτσι δεν ήξερε πως να επιστρέψει.

Ο διάλογος της μικρής με τους ψυχολόγους:

  • Πού ήσουν;
  • Στο δάσος.
  • Τι ήθελες εκεί;
  • Με άφησε η μαμά μου.
  • Πώς βρέθηκες στο δάσος;
  • Με άφησε η μαμά μου.

Η μικρή Μαρία βρέθηκε πάντως σε καλή κατάσταση. Μεταφέρθηκε όμως άμεσα στο Νοσοκομείο Παίδων και παραμένει ακόμη εκεί, όπου δεν εντοπίστηκαν σημάδια κακοποίησης.

Είχε προηγηθεί μία από τα μεγαλύτερες επιχειρήσεις για την ανεύρεση ατόμου, καθώς στις έρευνες συμμετείχαν η ΕΚΑΜ, ειδικές ομάδες εγκληματολογικών ερευνών, αστυνομικοί και ειδικό κλιμάκιο της ασφάλειας.

Πηγή: ANTENNA.GR 



FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR