counter

"Οι ιδιοτροπίες της Μαριάννας": Διάσημοι καλεσμένοι στην επίσημη πρεμιέρα - Φωτογραφίες

"Οι ιδιοτροπίες της Μαριάννας": Διάσημοι καλεσμένοι στην επίσημη πρεμιέρα - Φωτογραφίες
"Οι ιδιοτροπίες της Μαριάννας": Διάσημοι καλεσμένοι στην επίσημη πρεμιέρα - Φωτογραφίες

Απο τη Γιώτα Δημητριάδη

Επίσημη πρεμιέρα έκανε το έργο «Οι ιδιοτροπίες της Μαριάννας» την Πέμπτη 11 Φεβρουάριου στο θέατρο «Πόρτα» .Πρόκειται για το πρώιμο αριστούργημα του Γάλλου ρομαντικού ποιητή και συγγραφέα του 19ου αιώνα, Αλφρέ Ντε Μυσσέ. Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου με τους Ξένια Καλογεροπούλου, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Χρήστο Σαπουντζή, Γιώργο Παπαγεωργίου, Ντένη Μακρή, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Αλέξανδρο Χρυσανθόπουλο και Παντελή Βασιλόπουλο στο θίασο της παράστασης.

 Το παρών έδωσαν πολλοί φίλοι και συνάδελφοι των συντελεστών ανάμεσα τους είδαμε την Μαρία Μπακοδήμου και τη Δήμητρα Ματσούκα με τους συντρόφους τους,την Πέγκυ Τρικαλιώτη, τον  Οθωνα Μεταξά, τον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο και άλλους.

Οι «Ιδιοτροπίες της Μαριάννας» γράφτηκαν από τον Μυσσέ το 1832 όταν ήταν μόλις 22 χρονών, η αξία του έργου όμως δεν αναγνωρίστηκε την εποχή εκείνη. Ένας από τους λόγους είναι ότι συγκαταλέγεται στα έργα που δύσκολα μπορεί κανείς να κατατάξει: Κωμωδία ή δράμα; Έργο τρυφερό και ευαίσθητο ή ξεδιάντροπα σαρκαστικό; Εξυμνεί την αθωότητα ή την ελευθεριότητα; Ή μήπως όλα τα παραπάνω ταυτοχρόνως, γεγονός που το καθιστά έναν ύμνο στην ανθρώπινη αντίφαση και αμφιθυμία, μια υπομειδιούσα ελεγεία στο εφήμερο και το φευγαλέο που στοιχειώνει το «πραγματικό»;

Ο Ντε Μυσσέ είναι ελάχιστα παιγμένος στην Ελλάδα και ενώ στην εποχή του τα έργα του θεωρήθηκαν κατάλληλα μόνο για ανάγνωση, αποδεικνύεται πολύ πιο σύγχρονος από πολλούς ομότεχνούς του, οι οποίοι, αν και ξεσήκωσαν θύελλες στη θεατρική σκηνή της εποχής τους, σήμερα αργοσβήνουν στην αφάνεια.

 

Διαβάστε επίσης: Ιωάννα Παππά - Λένα Παπαληγούρα: Πρωταγωνιστούν στις "Τρεις Αδερφές" και μιλούν για όλα στο FTHIS.GR

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR