counter

Εντείνονται οι διαπραγματεύσεις με το «κουαρτέτο» των θεσμών

Εντείνονται οι διαπραγματεύσεις με το «κουαρτέτο» των θεσμών
Εντείνονται οι διαπραγματεύσεις με το «κουαρτέτο» των θεσμών

ΔΝΤ

«Τρέχουν» στην κυβέρνηση για τη διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των θεσμών. Στόχος να έχουν κλείσει τα «καυτά» ζητήματα μέσα στις επόμενες ημέρες. 

Μπαράζ διαβουλεύσεων με τους εκπροσώπους των θεσμών (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ, ESM) έχει ξεκινήσει από την Παρασκευή το κυβερνητικό επιτελείο, προκειμένου να κλείσουν άμεσα τα θέματα των διαπραγματεύσεων και να έρθει το συντομότερο η νέα δανειακή σύμβαση στη Βουλή, η οποία πρέπει να έχει ψηφιστεί μέχρι τις 20 Αυγούστου βάσει του αρχικού χρονοδιαγράμματος.

Το Σάββατο το «κουαρτέτο» των θεσμών συναντήθηκε με εκπροσώπους των υπουργείων Εργασίας και Υγείας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ενώ συνεχείς είναι και οι εργασίες των τεχνικών κλιμακίων.

Τη Δευτέρα αναμένεται να υπάρξει συνάντηση των εκπροσώπων των θεσμών και με στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, με φόντο το νέο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων. Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη να γίνει το Σάββατο, ωστόσο αναβλήθηκε.

Οι συναντήσεις μέχρι στιγμής γίνονται στον χώρο διαμονής των θεσμών, όπου μετέβησαν την Παρασκευή για την πρώτη γνωριμία με το «κουαρτέτο», ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης.

Επί τάπητος έχουν τεθεί έως τώρα ζητήματα που αφορούν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τους στόχους για τα δημοσιονομικά μεγέθη, καθώς και τις ελληνικές προτάσεις για το ταμείο αποκρατικοποιήσεων, ενώ ακόμη δεν έχει γίνει συζήτηση για νέα προαπαιτούμενα, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη.

Μέσα σε αυτό το φόντο, το πρακτορείο Reuters υποστηρίζει ότι η Ελλάδα αναμένεται να διεκδικήσει το ποσό των 24 δις ευρώ από τους πιστωτές της, τον Αύγουστο, στην πρώτη δόση του τρίτου πακέτου διάσωσης, ενώ σε δημοσίευμα του το περιοδικό Focus επισημαίνει ότι «δύσκολα μπορεί να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για τις διαπραγματεύσεις του τρίτου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα».

Πηγή antenna.gr


FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR