counter

Ένα φιλάκι;

Ένα φιλάκι;
Ένα φιλάκι;

Το φιλί

Όταν φιλιόμαστε, από στόμα σε στόμα μεταφέρονται 9 mg νερού, 700 mg αλμπουμίνης, 1,7 mg λίπους, 0,4 mg αλάτων και 100 mg οργανικών ουσιών. Οι  πνεύμονές μας ανοίγουν με αποτέλεσμα να προσλαμβάνουμε περισσότερο οξυγόνο απ’ ό,τι συνήθως.

 

Πυροδοτείται η έκκριση διαφόρων ορμονών (ντοπαμίνη, σεροτονίνη και αδρεναλίνη) που συντελούν σε ένα αίσθημα ευφορίας και έξαψης παρόμοιο με αυτό που έχουμε όταν κάνουμε extreme sport όπως το bungee jumping!

 

Όταν φιλιόμαστε κινητοποιούνται 411 νεύρα στο στόμα, τα χείλη και τη μύτη μας που μεταφέρουν το ερέθισμα στον εγκέφαλο μέσα σε ένα nanosecond. Οι χτύποι της καρδιάς μας διπλασιάζονται!

 

Τα χείλη μας πρήζονται ενώ το πρόσωπό μας δείχνει πιο κόκκινο καθώς τα αιμοφόρα αγγεία σε όλο το σώμα μας διαστέλλονται με αποτέλεσμα να περνάει περισσότερο αίμα. Όταν φιλάμε κάποιον μεταξύ των υπόλοιπων ορμονών εκκρίνεται και οξυτοκίνη, η οποία είναι υπεύθυνη για το συναισθηματικό δέσιμο. Ένα φιλί μπορεί να μειώσει στο σώμα μας τα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης του άγχους.

 

 

Ανακαλύψτε περισσότερα κάνοντας κλικ στο www.formamag.gr.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR