Μύδια με πιπερόριζα, σκόρδο & φρέσκο κρεμμύδι Home FLIFE FOOD γράφει Fthis Team Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013, 21:00 - Τελευταία ενημέρωση: 29/03/2023, 17:26 Μύδια με πιπερόριζα, σκόρδο & φρέσκο κρεμμύδι Ξύστε τα µύδια µε ένα µαχαίρι και τρίψτε µε ένα σύρµα κουζίνας για να καθαρίσει το κέλυφος. Τραβήξτε το «γένι» προσεκτικά µην κοπεί µε φορά προς την πάνω πλευρά του µυδιού. Ξεπλύνετε καλά. Βάλτε σε µια κατσαρόλα 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε απαλά το τζίντζερ και το σκόρδο τριµµένα. Προσθέστε τα µύδια µαζί µε µισό ποτήρι νερό και σκεπάστε µε το καπάκι. Αφήστε για 5 λεπτά µέχρι να ανοίξουν. Αδειάστε το µισό από το νερό που έχουν βγάλει και προσθέστε 4 κουταλιές ελαιόλαδο για να σπάσει η αλµύρα του ζωµού. Αποσύρετε όσα δεν έχουν ανοίξει. Σερβίρετε σε ένα µεγάλο βαθύ πιάτο µαζί µε το ζουµί τους και γαρνίρετε µε το πράσινο µέρος από το φρέσκο κρεµµύδι, κοµµένο σε λεπτές διαγώνιες λωρίδες. Κόστος συνταγής: 5€ Πηγή: Περιοδικό TAGS: ΣΥΝΤΑΓΕΣMY tvMY COOKINGΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣΜΥΔΙΑ Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις! Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr) ΜΟΙΡΑΣΟΥ
NEWS/ Σταματίνα Τσιμτσιλή: Η φωτογραφία με την κόρη της, Νάγια και η εντυπωσιακή τούρτα για τα γενέθλιά της
NEWS/ Λεωνίδας Κουτσόπουλος: Η νέα φωτογραφία που δημοσίευσε με τη Χρύσα Μιχαλοπούλου, μετά τις φήμες χωρισμού
FAMILY Σταματίνα Τσιμτσιλή: Η σπάνια αναφορά στα παιδιά της & τα επαγγέλματα που θέλουν να ακολουθήσουν