counter

Μοσχάρι με πλιγούρι

Μοσχάρι με πλιγούρι
Μοσχάρι με πλιγούρι

  • Αναµειγνύουµε το κύµινο και την κανέλα και λίγο από το θρυµµατισµένο κόλιαντρο. Καλύπτουµε το κρέας µε το µείγµα µπαχαρικών και το αφήνουµε να απορροφήσει τα αρώµατά τους. Προσθέτουµε σε κατσαρόλα λίγο νερό και το µισό από το ελαιόλαδο. Αφού βράσουν, ρίχνουµε το πλιγούρι και µαγειρεύουµε ανακατεύοντας συνεχώς για 2΄. Το βγάζουµε από τη φωτιά και το αναµειγνύουµε µε το υπόλοιπο κόλιαντρο, τα βερίκοκα και τις ξανθές σταφίδες.

  

  • Βράζουµε σε ξεχωριστό σκεύος τον κύβο µε νερό και προσθέτουµε τον µισό ζωµό στο πλιγούρι, το οποίο ανακατεύουµε, καλύπτουµε και το αφήνουµε για 10΄. Μετά ρίχνουµε και τον υπόλοιπο ζωµό και συνεχίζουµε το βράσιµο για 10΄. Στο µεταξύ, καβουρδίζουµε καλά για 5΄ στο γκριλ τα φιστίκια. Ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο που έχει αποµείνει σε µία άλλη κατσαρόλα και µαγειρεύουµε το κρέας για 8΄-10΄, ανακατεύοντας συνεχώς.

  

  • Προσθέτουµε το κρέας και τα φιστίκια στο πλιγούρι και τα ανακατεύουµε. Γαρνίρουµε µε φύλλα µέντας και σερβίρουµε.

  

 

Σύνολο ORAC ανά μερίδα: 3.500

  

 

Διατροφικό σχόλιο: Ένα πιάτο µε συνδυασµούς συστατικών που αναδεικνύουν απόλυτα τον αντιοξειδωτικό τρόπο διατροφής. Η παροχή της συνταγής σε αντιοξειδωτικές µονάδες ORAC αντιπροσωπεύει ένα πολύ µεγάλο ποσοστό της καθηµερινής µας απαίτησης. Επιπλέον, το µοσχάρι µε το πλιγούρι αποτελούν συνδυασµό µε πλούσια περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας και βιταµίνες της οµάδας Β, που ενισχύουν τη µεταβολική λειτουργία, βελτιώνοντας τις βιολογικές καύσεις. Τα καρυκεύµατα είναι πλούσια σε θερµογενετικά και λιπολυτικά συστατικά όπως η καψαϊκίνη. Η µεγάλη ποσότητα φρέσκιας µέντας βελτιώνει την πέψη και ισοσταθµίζει τα λιπαρά του βοδινού κρέατος.

 

 

Ανακαλύψτε ακόμα περισσότερες υπέροχες αντιοξειδωτικές συνταγές στο ένθετο MY cooking του περιοδικού mytvπου κυκλοφορεί στα περίπτερα.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR