counter

Ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο στη σχάρα με μυρωδικά.

Ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο στη σχάρα με μυρωδικά.
Ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο στη σχάρα με μυρωδικά.

Βρέχουµε ελαφρά κάθε φιλέτο και το τοποθετούµε πάνω σε ξύλο κοπής, ανάµεσα σε δύο µεγάλα κοµµάτια διαφανούς µεµβράνης. Τα χτυπάµε µε το ειδικό σφυράκι µέχρι να πλατύνουν και να λεπτύνουν αρκετά. Τοποθετούµε τα φιλέτα σε ένα ταψάκι.

 

Τα ραντίζουµε µε το ελαιόλαδο και τον χυµό λεµονιού και τα πασπαλίζουµε µε αλάτι, πιπέρι και τη σκόνη τσίλι και από τις δύο πλευρές. Τέλος, τα πασπαλίζουµε µε το σκόρδο, το δεντρολίβανο και τον µαϊντανό, καλύπτοντας και τις δύο πλευρές τους. Σκεπάζουµε το ταψάκι και το βάζουµε στο ψυγείο για 20’ να µαριναριστεί το κοτόπουλο.

 

Ετοιµάζουµε καυτή θράκα και ψήνουµε τα φιλέτα για 2’ από κάθε πλευρά, γυρίζοντάς τα προσεκτικά µε σπάτουλα. Τα σερβίρουµε αµέσως, ραντίζοντάς τα ελαφρά µε ελαιόλαδο και χυµό λεµονιού.

 

 

 

Σύνολο ORAC ανά μερίδα: 2.250

 

 

Διατροφικό σχόλιο: Ένα πιάτο πλούσιο σε υψηλής βιολογικής ποιότητας πρωτεΐνες, το οποίο συµβάλλει στη µυϊκή ενδυνάµωση. Τα µυρωδικά που περιλαµβάνονται στη συνταγή παρέχουν µια πληθώρα αντιοξειδωτικών ουσιών και αιθέριων ελαίων. Είναι αυτονόητο ότι µε αυτόν τον τρόπο επαυξάνεται η περιεκτικότητα της συνταγής σε αντιοξειδωτικές µονάδες ORAC. Ως αποτέλεσµα όλων αυτών, το πιάτο συµβάλλει σε ένα θωρακισµένο ανοσοποιητικό σύστηµα και ταυτόχρονα παρέχει σηµαντική προστασία στην καρδιά και στα αγγεία.

 

 

 

Ανακαλύψτε ακόμα περισσότερες υπέροχες αντιοξειδωτικές συνταγές στο ένθετο MY cooking του περιοδικού MY tv logoπου κυκλοφορεί στα περίπτερα.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR