counter

Συγκλόνισε η Αθηνά Παππά: "Τον πρώτο σχεδόν βιασμό τον έχω ζήσει στα 18 μου. Με σάπισαν στο ξύλο"

Συγκλόνισε η Αθηνά Παππά: "Τον πρώτο σχεδόν βιασμό τον έχω ζήσει στα 18 μου. Με σάπισαν στο ξύλο"
Συγκλόνισε η Αθηνά Παππά: "Τον πρώτο σχεδόν βιασμό τον έχω ζήσει στα 18 μου. Με σάπισαν στο ξύλο"

Μια συγκλονιστική εξομολόγηση έκανε η Αθηνά Παππά το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή “Πάμε Δανάη». Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στον ξυλοδαρμό υπέστη σε ηλικία 18 ετών, εκτός θεάτρου. Παράλληλα η ίδια αποκάλυψε διάφορα περιστατικά που της έχουν συμβεί καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας της.

«Τον πρώτο σχεδόν βιασμό τον έχω ζήσει στον δρόμο στα 18 μου. Πριν δώσω εξετάσεις, περπατούσα στον δρόμο με μια φίλη μου και πέρασε ένα αυτοκίνητο και μας έβρισε, είπαν κάτι προσβλητικό. Δεν δώσαμε σημασία και εκείνοι γύρισαν πίσω. Η φίλη μου λιποθύμησε γιατί έλεγαν κάτι αισχρόλογα και άρχισαν να με χτυπάνε πάρα πολύ. Με σάπισαν στο ξύλο. Αν δεν έκανα πολύ γυμναστική, δεν θα σωζόμουν γιατί ανέβηκα πάνω στο καπό του αυτοκινήτου. Ξύπνησα τη φίλη μου, πήρα ένα ταξί και πήγα στον ιατροδικαστή. Είχα συγκρατήσει τον αριθμό της πινακίδας, πήρα τον μπαμπά μου και πήγα στην αστυνομία. Τελικά τους βρήκαν, αλλά δύο χρόνια πέρασα δύσκολα. Ήταν λαθρέμποροι ναρκωτικών και προφανώς γι’ αυτό τους έπιασαν. Με παρακολουθούσαν, έπαιρναν τηλέφωνο στο σπίτι και απειλούσαν ότι θα με σκοτώσουν. Η αστυνομία ήταν έξω από το σπίτι μου. Ήμουν σχεδόν προετοιμασμένη για το τι μπορεί να μου συμβεί.

Όταν βγήκα στην ελεύθερη αγορά υπέστη ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς στο θέατρο. Και σεξουαλική παρενόχληση και βία πάνω στη σκηνή και κακή συμπεριφορά. Κάποιοι από αυτούς έχουν φύγει τώρα. Φυσικά και αντέδρασα όταν συνέβησαν αυτά. Μου έχει τύχει μια εβδομάδα πριν από την πρεμιέρα να δημιουργήσουν ένα απαξιωτικό καθεστώς πάνω στη σκηνή, οι ίδιοι που με διάλεξαν.

Τότε, ο παραγωγός ήταν ο κύριος Λιβαδάς. Ζήτησα άδεια από τον Βολανάκη να πάω στο ελεύθερο θέατρο. Με έδιωξαν μια εβδομάδα πριν από την πρεμιέρα χωρίς να μου αιτιολογήσουν το λόγο, αν και είχα δει την κακή συμπεριφορά επί σκηνής. Ο κύριος Λιβαδάς με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι ερχόταν στις πρόβες και με έβλεπε. “Πάρε αυτό το φάκελο με τα χρήματα” Και μου έδωσε το φάκελο με όλα τα χρήματα που θα έπαιρνα το καλοκαίρι.

Πρέπει να γίνει μια επανεκκίνηση του συστήματος γιατί αυτό δεν συμβαίνει μόνο στο θέατρο. Όλοι πρέπει να μιλήσουν άφοβα. Η κοινωνία πρέπει να αλλάξει από τη ρίζα. Προσπάθησα να προστατέψω νεότερες συναδέλφους. Επειδή είμαι καθηγήτρια, προσπαθώ να πω στα παιδιά ότι δεν είναι εύκολο πράγμα. Η κατάχρηση εξουσίας είναι ένα άσχημο γεγονός.

Δεν γνώριζα τα περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας. Για κάποιους ανθρώπους δεν εξεπλάγην καθόλου. Έχω οργή και θυμό για όλους αυτούς που παίζουν με τους ανθρώπους. Θέλω να τους φτύσω μέσα στη μούρη. Όταν ακούμε ότι έχουν γίνει πράγματα και ειδικά σε μικρά παιδιά είναι απαράδεκτα πράγματα, είναι ποινικά κολάσιμα και κάτι πρέπει να γίνει. Πρέπει να υπάρξει δικαίωση. Δεν θα κάτσω φρόνιμα και κανείς άλλος. Δεν ήμουν ποτέ καλό παιδί, ήμουν ανήσυχο παιδί. Εγώ τα έβαλα με τον καρκίνο, δεν πρόκειται να με πάρει από κάτω για κανέναν. Έχω κλείσει πόρτες γιατί μπόρεσα να το αντιμετωπίσω. Μου έριξαν ξύλο και ανταπέδωσα το χαστούκι» είπε, μεταξύ άλλων, η Αθηνά Παππά.

Δείτε τη συγκλονιστική της εξομολόγηση στο ακόλουθο βίντεο.

 

MOST POPULAR