counter

Πάσχα 2023: Τσουρέκι παραδοσιακό αλλά και σε εκδοχή cream cheese red velvet και μαγειρίτσα από τον Άκη Πετρετζίκη

Πάσχα 2023: Τσουρέκι παραδοσιακό αλλά και σε εκδοχή cream cheese red velvet και μαγειρίτσα από τον Άκη Πετρετζίκη
Πάσχα 2023: Τσουρέκι παραδοσιακό αλλά και σε εκδοχή cream cheese red velvet και μαγειρίτσα από τον Άκη Πετρετζίκη

«Kitchen Lab» με τον Άκη Πετρετζίκη στον Alpha

Σαββατοκύριακο, 08 και 09 Απριλίου, με «Kitchen Lab» με τα πιο νόστιμα πιάτα που έχετε δοκιμάσει! Συνταγές που συνδυάζουν παράδοση με δημιουργικότητα προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης στο «Kitchen Lab» για το Σάββατο 08 Απριλίου στις 16:40, συνθέτοντας ένα μενού με παραδοσιακές από τη μία συνταγές αλλά και με συνταγές στις οποίες θα βάλει πινελιές για να «ζωγραφίσει» μοναδικά πιάτα.

Μια σαλάτα coleslaw, μια πολύ κλασική σαλάτα σε ολόκληρο τον κόσμο που μπορεί να συνοδεύσει πραγματικά τα πάντα, μπαίνει μέσα σε sandwiches και burgers και είναι πεντανόστιμη, είναι το πρώτο πιάτο στο σαββατιάτικο τραπέζι. Για κυρίως γεύμα ετοιμάζει μια χωριάτικη πίτα με γαλοπούλα, φέτα και mix τυριών, μια επιλογή απόλυτα συνυφασμένη με την Ελλάδα. Για γλυκό, ο Άκης φτιάχνει ένα εντυπωσιακό τσουρέκι, σε μια εκδοχή cream cheese red velvet, πασπαλισμένο με λευκή λιωμένη κουβερτούρα. Η γεύση του είναι υπέροχη, είναι πανέμορφο και κάτι διαφορετικό για αυτήν την περίοδο που τα τσουρέκια έχουν την τιμητική τους.

Την Κυριακή 09 Απριλίου ο Άκης Πετρετζίκης παραδίδει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» στις 16:40, το τελευταίο επεισόδιο πριν από το Πάσχα, οπότε συμπεριλαμβάνει συνταγές που θα μας συντροφεύσουν γύρω από το αρνί στα πασχαλινά μας τραπέζια.

Μαγειρίτσα, αρωματική και πολύ παραδοσιακή, το πιο χαρακτηριστικό φαγητό που τρώμε το Μεγάλο Σάββατο μετά την Ανάσταση, αλλά και την επόμενη μέρα, ο Άκης μας δείχνει πως να την κάνουμε όπως η γιαγιά. Για κυρίως πιάτο ετοιμάζει μια μακαρονάδα σπετσοφάι, γλυκιά, λίγο πικάντικη, αλλά πάνω από όλα πεντανόστιμη, την οποία σερβίρει με τριμμένη φέτα, πιπέρι και μαϊντανό. Για γλυκό φτιάχνει το «must» της περιόδου του Πάσχα, αλλά και όχι μόνο, αφού το τσουρέκι είναι παντός καιρού και πολύ αγαπημένο γλυκό στην Ελλάδα. Στο συγκεκριμένο επεισόδιο, ο Άκης κάνει ένα τσουρέκι αφράτο, μαστιχωτό και πεντανόστιμο, χωρίς μίξερ και πασπαλίζει με αμύγδαλα φιλέ.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR