counter

Κρίσιμες στιγμές: Στην καρδιά της γερμανικής κατοχής μάς μεταφέρει απόψε το 2ο επεισόδιο της σειράς της ΕΡΤ

Κρίσιμες στιγμές: Στην καρδιά της γερμανικής κατοχής μάς μεταφέρει απόψε το 2ο επεισόδιο της σειράς της ΕΡΤ

Κρίσιμες στιγμές - Τι θα δούμε στο αποψινό 2ο επεισόδιο της σειράς της ΕΡΤ;

Οι συνέπειες από την Κατοχή αναστατώνουν την Ντόρα αλλά και τον Δημήτρη. Και τους προβληματίζουν. Ο Μήτσος, καθώς έχει συνεχή επαφή μαζί της στην αντιστασιακή οργάνωση, ερωτεύεται την Έλλη, αλλά δεν το εξομολογείται ποτέ, καθώς γνωρίζει ότι εκείνη αγαπάει τον Μανώλη, ο οποίος μπαίνει στο αντάρτικο. Η οργάνωση εκτελεί, με επιτυχία, σαμποτάζ στο κέντρο «Λουζιτάνια», στο οποίο διασκεδάζουν Γερμανοί και συνεργάτες τους. Φυσικά, συμμετέχουν η Έλλη και ο Μήτσος. Τη βραδιά εκείνη, όμως, στο κέντρο βρίσκονται και ο Δημήτρης με την Ντόρα

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και η μία αποκάλυψη διαδέχεται την άλλη. Καταστάσεις εναλλάσσονται, που από τη μια τρομάζουν και από την άλλη γεμίζουν ενθουσιασμό και ελπίδα το ζευγάρι, του οποίου η ζωή αλλάζει ριζικά, στο δεύτερο επεισόδιο της σειράς, που θα παρακολουθήσετε στην ΕΡΤ1 το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, στις 22:00.

Το ομότιτλο διήγημα της Γαλάτειας Καζαντζάκη«Κρίσιμες στιγμές», με πρωταγωνιστές τον Άκη Σακελλαρίου και την Τάνια Τρύπη και εξαιρετικούς συντελεστές και ηθοποιούς, είναι το τρίτο σπουδαίο έργο της ελληνικής λογοτεχνίας που μεταφέρεται στη μικρή οθόνη, με τη μορφή μίνι σειράς, σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη, και μεταδίδεται κάθε Σάββατο, στις 22:00, από την ΕΡΤ1.

Στην καρδιά της γερμανικής κατοχής, στα δύσκολα και ταραγμένα χρόνια που σφράγισαν ανεξίτηλα τη ζωή μιας ολόκληρης γενιάς, εκτυλίσσεται η δράση του διηγήματος, με κεντρικούς ήρωες ένα ζευγάρι αστών, τον Δημήτρη και την Ντόρα Καλλιγέρη.

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021 στις 22:00  - Επεισόδιο 2ο

Οι συνέπειες από την Κατοχή αναστατώνουν και την Ντόρα αλλά και τον Δημήτρη. Και τους προβληματίζουν. Έτσι, η Ντόρα αποφασίζει να οργανώσει συσσίτια, ενώ ο Δημήτρης ψάχνει να βρει τρόπο να βοηθήσει έναν συνάδελφό του, τον Ευθυμίου, ο οποίος συνελήφθη γιατί αντέδρασε στα υμνητικά, για τους Γερμανούς, λόγια ενός άλλου καθηγητή, που ανέλαβε υψηλή θέση στην κυβέρνηση, είναι ο αντιπρόεδρος και συνεργάζεται με τον κατακτητή.

Ο Μήτσος, καθώς έχει συνεχή επαφή μαζί της στην αντιστασιακή οργάνωση, ερωτεύεται την Έλλη, αλλά δεν το εξομολογείται ποτέ. Καταλαβαίνει ότι εκείνη είναι ζευγάρι με τον Μανώλη και ότι περιμένει με ανυπομονησία την επιστροφή του από το Μέτωπο. Ο Μανώλης, όμως, παίρνει μια μεγάλη απόφαση. Μπαίνει στο αντάρτικο.

Η οργάνωση εκτελεί, με επιτυχία, σαμποτάζ στο κέντρο «Λουζιτάνια», στο οποίο διασκεδάζουν Γερμανοί και συνεργάτες τους. Φυσικά, συμμετέχουν η Έλλη και ο Μήτσος. Τη βραδιά εκείνη, στο κέντρο βρίσκονται και ο Δημήτρης με την Ντόρα.

Ο Δημήτρης δέχτηκε την πρόσκληση του αντιπροέδρου, ο οποίος είναι φίλος του από παλιά, σε μια προσπάθεια να πείσει τον αντιπρόεδρο να μεσολαβήσει για την απελευθέρωση του Ευθυμίου.

Ύστερα από λίγες ημέρες, ο Μήτσος και η Έλλη, που  αναζητούν πληροφορίες για τον Μανώλη, έρχονται να ζητήσουν βοήθεια από τον Δημήτρη, γιατί και ο Μανώλης ήταν φοιτητής του. Φυσικά, ο Δημήτρης τούς αναγνωρίζει. Αυτοί οι δύο νέοι θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην ολοκληρωτική μεταμόρφωση του Δημήτρη Καλλιγέρη.

Κρίσιμες στιγμές - Υπόθεση

Η κυρία Ντόρα (Τάνια Τρύπη) παραξενεύεται πολύ όταν ο άντρας της, ο Δημήτρης Καλλιγέρης (Άκης Σακελλαρίου), επιστήμονας μεγαλοαστός, της προτείνει να ανοίξουν το σπίτι τους, όπου για χρόνια αρνείται να δεχτεί κόσμο απορροφημένος στις μελέτες του. Τώρα το θυμήθηκε; Τη μαύρη εποχή, που ο κόσμος υποφέρει από τους Γερμανούς κατακτητές; Ύστερα από είκοσι πέντε χρόνια γάμου και άνετη αλλά κλειστή ζωή μέχρι τον πόλεμο, το σπίτι των Καλλιγέρηδων γεμίζει ζωή και η κυρία Ντόρα είναι σαν να ξαναγεννήθηκε. Της κάνει, όμως, εντύπωση ότι η παρέα του άντρα της δεν είναι ηλικιωμένοι σοβαροί επιστήμονες σαν εκείνον. Οι πιο πολλοί είναι παιδαρέλια.

Το μυστήριο κάποια στιγμή λύνεται. Ο Δημήτρης Καλλιγέρης, αυτός ο συντηρητικός αστός, ο επιστήμονας, έχει μπει στην Αντίσταση. Όμως, η οργάνωση στην οποία συμμετέχει εξαρθρώνεται. Ένα πρωί, χτυπάει η πόρτα, εισβάλλουν οι Γερμανοί και παίρνουν τον Δημήτρη μαζί τους. Από εκείνη τη στιγμή, ο χρόνος σαν να σταμάτησε για την κυρία Ντόρα. Η μόνη της έγνοια να βρει τον άντρα της… Από την απελπισία τη βγάζει μια συνομήλική της γυναίκα, η Μαρία Ζορμπά (Εύρη Σωφρονιάδου), μητέρα τριών αγοριών, η οποία χήρεψε νωρίς. Ο δεύτερος γιος της, ο Ηλίας (Τριαντάφυλλος Πατήρης), αγαπημένος μαθητής του Δημήτρη, πολεμάει στην Αλβανία, κι ενώ τον περιμένει να γυρίσει από το μέτωπο, μαθαίνει από τον συμπολεμιστή του, Μανώλη (Νίκος Γκέλια), ότι σκοτώθηκε.

Στο μεταξύ, ο Μήτσος (Νεκτάριος Φαρμάκης), ο μεγάλος γιος της Μαρίας, επηρεασμένος από την Έλλη (Νεφέλη Κουρή), αρραβωνιαστικιά του Μανώλη, παίρνει τη θέση του αδελφού του στην οργάνωση εναντίον των Γερμανών κατακτητών. Αυτοί οι δύο νέοι, η Έλλη και ο Μήτσος, θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στην αλλαγή οπτικής του Δημήτρη Καλλιγέρη. Αναπάντεχα, η Μαρία φέρνει στην Ντόρα γράμμα από τον άντρα της. Ο γιος της, ο Μήτσος, ο οποίος έχει συλληφθεί, είναι και εκείνος στο ίδιο στρατόπεδο.  Οι δύο γυναίκες, αν και τόσο διαφορετικές, δένονται. Γίνονται οικογένεια. Η Μαρία, με τον μικρό γιο της Κωστάκη (Θανάσης Κρομλίδης), έρχεται τακτικά στο σπίτι της Ντόρας, η οποία υπόσχεται ότι όταν, με το καλό, απελευθερωθούν και γυρίσει ο άντρας της, θα αναλάβουν τη μόρφωσή του.

Η απελευθέρωση έρχεται, αλλά κάποιοι δεν επιστρέφουν ποτέ. Έφυγαν με την ελπίδα ότι ο κόσμος θα αλλάξει και ότι ο θάνατός τους δεν θα πήγαινε χαμένος.  

Κρίσιμες στιγμές - Ηθοποιοί 

Παίζουν:  Άκης Σακελλαρίου (Δημήτρης), Τάνια Τρύπη (Ντόρα), Νεφέλη Κουρή (Ελλη, νεαρή γυναίκα στην Αντίσταση), Νίκος Γκέλια (Μανώλης, αρραβωνιαστικός της Ελλης), Μιχάλης Μαρκάτης (Λογοθετόπουλος, γιατρός-γυναικολόγος), Εύρη Σωφρονιάδου (Μαρία), Michael Seibel (Ερμπαχ, Γερμανός πρέσβης), Νεκτάριος Φαρμάκης (Μήτσος, μεγάλος γιος Μαρίας), Τριαντάφυλλος Πατήρης (Ηλίας), Σωτήρης Αντωνίου (Χανς, Γερμανός ακόλουθος πρέσβη), Στεφανί Καπετανίδη (Μπριγκίτε), Λευτέρης Λουκαδής (Παύλος Ευθυμίου, καθηγητής), Λευτέρης Δημηρόπουλος (Ζάχος Χατζής, βοηθός Δημήτρη), Νίκος Καρδώνης (Κυριάκος, αντιστασιακός), Ελίτα Κουνάδη (Νίκη, φίλη Ντόρας), Γιώργος Φλωράτος (Στράτος, αντιστασιακός), Μαρία Παπαφωτίου (Φρόσω), Μιχαήλ Άνθης (Αξιωματικός), Δημήτρης Πελέκης (Νίκος, φαντάρος), Ειρήνη Βακάκη (Φωφώ, γειτόνισσα Ντόρας), Θοδωρής Σκυφτούλης (Γιάννης), Βαγγέλης Σαλευρής (Πέτρος, αντιστασιακός), Κατερίνα Μπαλτατζή (Πέρσα, γυναίκα Ευθυμίου), Μιχάλης Καλιότσος (Βλάσης τυπογράφος), Αλέξανδρος Ιωαννίδης (παπα-Φώτης),Τριαντάφυλλος Πατήρης (Ηλίας), Θανάσης Κρομλίδης (Κωστάκης, μικρός γιος της Μαρίας), Δέσποινα Γιαννοπούλου (Ελένη, γιατρός), κ.ά.

MOST POPULAR
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.
ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΩΝ 2
15125 ΜΑΡΟΥΣΙ
ΤΗΛ: 210 2594100
FAX: 210 2594000

Για να διαφημιστείτε στο FTHIS.GR επικοινωνήστε με το εμπορικό τμήμα της εταιρίας μας:

Διεύθυνση Διαφήμισης:
e-mail: info@fthis.gr
Tηλ.: 210 2594100

Like us Follow us Find us
fthis.gr
Daphne