counter

Kitchen Lab: Οι συνταγές που προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης στην σημερινή εκπομπή

Kitchen Lab: Οι συνταγές που προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης στην σημερινή εκπομπή
Kitchen Lab: Οι συνταγές που προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης στην σημερινή εκπομπή

Την Κυριακή 27 Ιουνίου στις 16:40 ο Άκης Πετρετζίκης στο επεισόδιο του «Kitchen Lab», μας δείχνει συνταγές αμιγώς καλοκαιρινές, δροσερές, πολύ ιδιαίτερες και πεντανόστιμες.

Σούπα πεπόνι με τζίντζερ και βασιλικό, ένα απόλυτα καλοκαιρινό ορεκτικό, ανοίγει το κυριακάτικο μενού. Πρώτα βάζει σε μια κατσαρόλα νερό, ζάχαρη, τζίντζερ τριμμένο και μεταφέρει σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει η ζάχαρη αφαιρεί και αφήνει να κρυώσει. Προσθέτει στην κατσαρόλα πεπόνι κομμένο σε κυβάκια, καλύπτει με μεμβράνη και μεταφέρει στο ψυγείο.

Βάζει το μείγμα σε κανάτα, προσθέτει βασιλικό και χτυπάει με το ραβδομπλέντερ, ενώ σας συμβουλεύει, σε περίπτωση που δεν θέλετε να έχει κομμάτια, να περάσετε το μείγμα από σίτα με πετσέτα και να αφήσετε να σουρώσει χωρίς να το πιέζετε με κουτάλι. Σερβίρει την κρύα του σούπα με πεπόνι σε κομμάτια και βασιλικό.

Για κυρίως γεύμα, ο αγαπημένος μας σεφ προτείνει σολομό με κάρι, τζίντζερ, κουρκουμά, γκαράμ μασάλα, τσίλι αλλά και μια κρέμα που θα δέσει τα πάντα στην εντέλεια.

Η διαδικασία είναι απολαυστική και ξεκινάει σε κατσαρόλα, όπου ο Άκης βάζει ρύζι μπασμάτι, νερό, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, φέτες λεμονιού, δεντρολίβανο και βράζει. Για τον σολομό, σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά με ελαιόλαδο, αφαιρεί προσεκτικά το δέρμα, βάζει αλάτι και τον βάζει στην κατσαρόλα. Ψήνει για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, αφαιρεί και αφήνει στην άκρη.

Σε μιξεράκι βάζει τζίντζερ, σκόρδο, πιπεριά τσίλι, κουρκουμά, garam masala, ζάχαρη, ελαιόλαδο και χτυπάει μέχρι να έχει μια πάστα μπαχαρικών. Βάζει ξανά την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτει κρεμμύδι ψιλοκομμένο, την πάστα κάρι και ανακατεύει. Βάζει κρέμα καρύδας, αφήνει να πάρει μια βράση, προσθέτει τον σολομό, αλάτι και σιγοβράζει σε μέτρια φωτιά.

Αφαιρεί και σερβίρει με το ρύζι, αραβικές πίτες, chutney μάνγκο, φέτες λάιμ και κόλιανδρο.

Για γλυκό, ο Άκης φτιάχνει παγωτό γιαούρτι, light, με καθόλου ζάχαρη, αλλά μόνο μέλι.

Αρχικά, σε ένα μπολ ανακατεύει  γιαούρτι στραγγιστό με μέλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στην συνέχεια σε μια φόρμα, απλώνει μεμβράνη, βάζει όλο το μείγμα, καλύπτει με μεμβράνη και μεταφέρει στην κατάψυξη για 8-10 ώρες. Κόβει ένα κομμάτι από το μείγμα, το σπάει σε κομμάτια και το βάζει σε μιξεράκι. Προσθέτει νερό σε δόσεις και χτυπάει μέχρι να έχει την υφή παγωτού. Τόσο απλά, σερβίρει το παγωτό του με μέλι, καρύδια και παστέλι.

«Kitchen Lab», κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 16:40

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR