counter

Hell's Kitchen: Μάθε τα πάντα για τους 20 διαγωνιζόμενους που θα συναντήσουν τον Έκτορα Μποτρίνι!

Hell's Kitchen: Μάθε τα πάντα για τους 20 διαγωνιζόμενους που θα συναντήσουν τον Έκτορα Μποτρίνι!
Hell's Kitchen: Μάθε τα πάντα για τους 20 διαγωνιζόμενους που θα συναντήσουν τον Έκτορα Μποτρίνι!

20 φιλόδοξοι μάγειρες (10 άνδρες και 10 γυναίκες), καλούνται να αποδείξουν τις ικανότητες και τις αντοχές τους, μέσα από μία σειρά ομαδικών αρχικά και στη συνέχεια ατομικών διαδικασιών, σε συνθήκες κανονικού εστιατορίου, στο πιο ιδιαίτερο εστιατόριο που έγινε στην Αθήνα. Οι διαγωνιζόμενοι του Hells Kitchen, έρχονται αντιμέτωποι με τις πιο σκληρές δοκιμασίες, καλούνται να κερδίσουν τις εντυπώσεις  των «πελατών» και του  Έκτορα Μποτρίνι καθώς και να αντιμετωπίσουν την «χωρίς οίκτο» κριτική του.

Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν αρχικά σε δύο ομάδες,  μπλε (άνδρες) και κόκκινη (γυναίκες).

Ο μεγάλος νικητής  θα κερδίσει  μια θέση στο Botrinis restaurant που έχει βραβευτεί με αστέρι Michelin και χρηματικό έπαθλο, αξίας 30.000€.

Ας τους γνωρίσουμε:

Δημήτρης Βίλλιος

Δημήτρης Βίλλιος, Αθήνα

Ηλικία: 27

Επάγγελμα: Μάγειρας. Εργάζεται στο ΧΗ.ΜΑ Αναβύσσου και Αλίμου

Προϋπηρεσία: Hotel Afroditi Venus Santorini, XH.MA Μπριζολάδικο Ανάβυσσος

Σπουδές: Σχολή Μαγειρικής ΙΕΚ ΞΥΝΗ

Οικογενειακή Κατάσταση: Άγαμος

Προσωπικές Πληροφορίες: Οι φίλοι του τον φωνάζουν «Άγιο Παντελεήμονα» και όχι άδικα, αφού τρέχει πάντα όταν του το ζητήσουν. Αυτόν τον καιρό είναι μόνος καθώς έχει γίνει  επιλεκτικός στις σχέσεις του. Η μεγαλύτερη σχέση που είχε, κράτησε τέσσερα χρόνια και τον σημάδεψε αρκετά. Χάρη στην τότε κοπέλα του, διαπίστωσε την κλίση του προς τη μαγειρική. Έχει τελειώσει και σχολή κομμωτικής. Για ένα μικρό διάστημα δούλεψε δίπλα στη γυναίκα του πατέρα του, η οποία έχει κομμωτήριο, κατάλαβε όμως πολύ γρήγορα ότι δεν του ταιριάζει αυτή η δουλειά. Πιστεύει πολύ στις δυνατότητές του, είναι «ανοιχτό βιβλίο» γιατί όπως λέει δεν κρύβει τα συναισθήματά του. Δεν του αρέσει η αδικία, νιώθει πολύ χαρούμενος και γελάει ακόμη και με τα «κρύα» αστεία. Θέλει να βγει νικητής από το παιχνίδι.

Αλέξανδρος Ζαλαβράς

Αλέξανδρος Ζαλαβράς, Αθήνα

Ηλικία: 33

Επάγγελμα: Μάγειρας

Προϋπηρεσία: Clap by the sea (Porto Carra), β΄ μάγειρας,

Boho (Miami, USA), β΄ μάγειρας, Aristi Mountain Resort,  γ΄ μάγειρας

Σπουδές: ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

Οικογενειακή κατάσταση:  Άγαμος

Προσωπικές πληροφορίες:  Έχει ταξιδέψει μέχρι το Μαϊάμι όπου έχει εργαστεί εκεί σε μεγάλα εστιατόρια. Θέλει να μυήσει τον κόσμο σε νέες μαγειρικές τεχνικές και στη μοντέρνα κουζίνα. Συγκατοικεί με την κοπέλα του αν και η σχέση τους μετρά μόλις τρεις μήνες. Αγαπάει τη μουσική και από 15 ετών έπαιζε  RnB και ραπ σε κλαμπ. Έχει φωτογραφία με τον γνωστό Αμερικανό ράπερ Pitbull αφού είχε την ευκαιρία να παίξει μαζί του σε συναυλίες στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.  Μικρός θυμάται τον εαυτό του να βοηθά την μητέρα του στην κουζίνα, στην παρασκευή γλυκών.  Αργότερα θέλησε να μάθει να μαγειρεύει σωστά για το σπίτι του και γράφτηκε σε σχολή μαγειρικής. Εκεί, κάποιος καθηγητής του σεφ, με εμπειρία σε βραβευμένο με michelin εστιατόριο στο Βέλγιο, αναγνώρισε το ταλέντο του και τον προέτρεψε να ασχοληθεί επαγγελματικά. Δηλώνει σκληραγωγημένος στα καψίματα και στα κοψίματα, καθώς μικρός δούλευε δίπλα στον πατέρα του σε συνεργείο αυτοκινήτων. Στα μαθητικά χρόνια ασχολήθηκε με την τοξοβολία και έχει κατακτήσει ένα μετάλλιο. Δηλώνει αυθόρμητος, αστείος και πολύ κοινωνικός. «Θέλω να κερδίζω τον κόσμο με τον χαρακτήρα μου», τονίζει.

Γιώργης Ζίρκας

Γιώργης Ζίρκας, Αθήνα

Ηλικία: 28

Επάγγελμα: Μάγειρας. Υπεύθυνος βραδινής βάρδιας Chef de Partie. Τελευταία εργασία στο Passepartout στο Κολωνάκι

Προϋπηρεσία: Α΄ μάγειρας στο Καστελόριζο, Βάρκιζα, Ηνωμένο Βασίλειο

Σπουδές: Σχολή μαγειρικής “Chef d’olive” Αθήνα

Οικογενειακή κατάσταση: Άγαμος

Προσωπικές πληροφορίες: Η μητέρα του είναι από τη Ρουμανία και εκείνος γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και  έμειναν μέχρι τα δέκα του χρόνια. Έπειτα μετακόμισαν στην Τρίπολη. Η μητέρα του ήταν ιδιοκτήτρια νυχτερινού κέντρου εκεί. Έζησε ήσυχα παιδικά και εφηβικά χρόνια και στα 18 του επέστρεψε στην Αθήνα για να σπουδάσει σε μαγειρική σχολή. Δούλεψε για 3,5 χρόνια στην Αγγλία σε εστιατόριο και σε cocktail bar ως barman. Αυτόν τον καιρό ζει με την μητέρα του, για χάρη της οποίας επέστρεψε από την Αγγλία. Είναι πολύ δεμένοι οι δυο τους, γιατί τον μεγάλωσε μόνη της. Είναι, όπως λέει, ένα πολύ ευαίσθητο και συνειδητοποιημένο άτομο.


Nίνο Τσατσούλης

Nίνο Τσατσούλης, Θεσσαλονίκη

Ηλικία: 25

Επάγγελμα: Μάγειρας. Ιδιοκτήτης Makaronino όπου και εργάζεται

Προϋπηρεσία: Grand Hotel, Exelison Hotel, Υδρογόνο 2, The Marie, La Pasteria ως Υπεύθυνος Κουζίνας ή Chef

Σπουδές: Τεχνικός Μαγειρικής, Αρτοποιός, Ζαχαροπλάστης

Οικογενειακή κατάσταση: Άγαμος

Προσωπικές πληροφορίες: Από πολύ νωρίς κατάλαβε την αγάπη του για την μαγειρική. Από δέκα ετών δούλευε στο πλάι των γονιών του, στο οικογενειακό εστιατόριο στα Σύβοτα Θεσπρωτίας. Στα 21 του, ανέλαβε το πρώτο 4στερο ξενοδοχείο με επιτυχία. Μέσα στην κρίση πήρε το ρίσκο να ανοίξει  τη δική του επιχείρηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης  και τα κατάφερε. Για πέντε χρόνια ασχολήθηκε με το body building και κατάφερε να διακριθεί σε διάφορες κατηγορίες, κατακτώντας τη δεύτερη και την τρίτη θέση. Από εννέα ετών ασχολήθηκε με το στίβο, έτρεχε για την Εθνική Ελλάδος στα 400 μέτρα και διακρίθηκε και εκεί σε πανελλήνιο και διαβαλκανικό ρεκόρ. Δηλώνει νευρικός εσωτερικά αλλά δε θα ξεσπάσει εύκολα στους άλλους γιατί διαθέτει υπομονή. Του αρέσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και είναι δημιουργικός.

Ραφαήλ Τσακίρης

Ραφαήλ Τσακίρης, Ρόδος              

Ηλικία: 25

Επάγγελμα: Μάγειρας

Προϋπηρεσία: Ξενοδοχεία και εστιατόρια της Ρόδου. Ialyssos Bay, Platinum Hotel, Palladium (Α μάγειρας, Sous Chef)

Σπουδές: Σχολή Τουριστικών επαγγελμάτων Ρόδου

Οικογενειακή κατάσταση: Άγαμος

Προσωπικές πληροφορίες: Μαγειρεύει από 13 χρόνων. Μετά το σχολείο πήγαινε στην επιχείρηση όπου δούλευε ο πατριός του ως barman για να βοηθήσει μέσα στην κουζίνα. Λατρεύει τις μηχανές μεγάλου κυβισμού, έχει πάρει μέρος σε αγώνες ταχύτητας. Του αρέσει πολύ ο χορός. Παρακολουθεί μαθήματα ζούμπας  και λάτιν εδώ και ενάμιση χρόνο, μετά το χωρισμό του. Είναι μια καλή ευκαιρία για να κάνει νέες γνωριμίες όπως λέει αφού είχε αποξενωθεί τα τελευταία δυόμιση χρόνια που είχε σχέση. Μεγάλη του αγάπη η θάλασσα και το κολύμπι. Είναι φιλόζωος και κάτοχος της Ζίρας, ενός ημίαιμου σκύλου που βρήκε στο δρόμο, και της Ζάρας ενός Σαλπέϊ. Δηλώνει παθιασμένος με τη μαγειρική και είναι πάντα ευδιάθετος.


Σταύρος Σκάρος

Σταύρος Σκάρος, Ελευσίνα

Ηλικία: 34

Επάγγελμα: Μάγειρας. Εργαζόταν ως Head Chef στο Elatos Resort and Spa Health

Προϋπηρεσία: The Perch/Portobello, Oxford και Exandas, Σκιάθος, Mythos restaurant στη Ρόδο

Σπουδές: Απόφοιτος Σχολής Le Monde

Οικογενειακή κατάσταση: Χωρισμένος, έχει μια κόρη 7 ετών

Η μητέρα του είναι από τη Σιγκαπούρη. Τόπος καταγωγής και της μητέρας του δικού του παιδιού. Έχει πάθος με την μαγειρική και συμμετέχει  σε κάθε διαγωνισμό που γίνεται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Με αυτόν τον τρόπο  νιώθει ότι αποκτάει εμπειρίες, γνωρίζει κόσμο, ανταλλάσσει ιδέες. Ασχολήθηκε με τον αθλητισμό στα εφηβικά του χρόνια και υπηρέτησε στις ειδικές δυνάμεις του στρατού ως αλεξιπτωτιστής. Η ζωή του όλη περιστρέφεται γύρω από την μαγειρική. Δηλώνει οργανωτικός, συνεργάσιμος και πολύ ομιλητικός.


Γιωργος Σκοπελίτης

Γιώργος Σκοπελίτης, Πειραιάς

Ηλικία: 28

Επάγγελμα: Μάγειρας

Προϋπηρεσία: Σε γαστρονομικά restaurant (Chef de partie), Hytra, Canaves Oia Suites

Σπουδές: ΣΤΕ Μαγειρικής, Ζαχαροπλαστικής.

Οικογενειακή κατάσταση: Άγαμος

Προσωπικές πληροφορίες: Δηλώνει λάτρης του φαγητού, γι’ αυτό και το έκανε επάγγελμα. Από 15 χρονών κατάλαβε ότι του αρέσει η μαγειρική και απολάμβανε  να πηγαίνει με την οικογένειά του σε εστιατόρια και ταβέρνες  για φαγητό, καθώς του δινόταν η ευκαιρία να δοκιμάζει νέες γεύσεις και πολλά διαφορετικά πιάτα. Του αρέσει η δουλειά του και του απορροφά πολύ χρόνο. Ασχολήθηκε στα μαθητικά του χρόνια,  με το μπάσκετ. Έχει σχέση με την κοπέλα του 6 χρόνια. Δηλώνει ευχάριστος και επικοινωνιακός.

Κωνσταντίνος Χαλουλάκος

Κωνσταντίνος Χαλουλάκος, Νίκαια

Ηλικία: 29

Επάγγελμα: Μάγειρας. Εργάζεται στο Beauty Killed the Beast

Προϋπηρεσία: La pasteria, Astir Iberostar Odysseus, Κως ως B Μάγειρας, Il destino, Κεφαλονιά (Βοηθός Chef), Electra Palace, Saint George Lycabetus, Private VIP Cooking

Σπουδές:  Απόφοιτος ΙΕΚ

Οικογενειακή κατάσταση: Άγαμος

Προσωπικές πληροφορίες: Οι φίλοι του τον αποκαλούν «Χοντρίνι». Ασχολήθηκε με τη μαγειρική γιατί του αρέσουν οι γεύσεις. Εάν δε μαγειρεύει, τρώει. Παντρεύεται τον Απρίλιο. Η μέλλουσα σύζυγός του είναι 29 ετών και ασχολείται με τη ζαχαροπλαστική. Γνωρίστηκαν μέσω facebook και διαπίστωσαν τα κοινά ενδιαφέροντά τους και τον κοινό τόπο καταγωγής, τον Πόρο. Ο Κωνσταντίνος από 17 χρονών έκανε διάφορες δουλειές για να καταφέρει να μαζέψει χρήματα και να σπουδάσει στη σχολή μαγειρικής. Μεγάλωσε με την μητέρα του, τη γιαγιά και τον παππού του, ο οποίος  αποτέλεσε και το πρότυπό του. Ο παππούς του με ένα βιβλίο μαγειρικής του Τσελεμεντέ μπάρκαρε για το εξωτερικό κάνοντας τον μάγειρα. Η μητέρα του ήταν η δεύτερη γυναίκα ανθυποπλοίαρχος του εμπορικού ναυτικού.  Δηλώνει ευαίσθητος και υπομονετικός


Δημήτρης Λαγογιάννης

Δημήτρης Λαγογιάννης, Ηράκλειο Κρήτης

Ηλικία: 39

Επάγγελμα: Μάγειρας. Εργάζεται ως σεφ σε γνωστό μεζεδοπωλείο του Ηρακλείου

Προϋπηρεσία: Πέντε χρόνια στην εστίαση

Σπουδές: Απόφοιτος ΣΤΕ Ηρακλείου.

Οικογενειακή κατάσταση: Παντρεμένος, έχει ένα αγόρι 5,5 ετών

Προσωπικές πληροφορίες: Ξεκίνησε να δουλεύει τα καλοκαίρια ως σερβιτόρος σε ξενοδοχεία της Κρήτης.  Το χειμώνα βοηθούσε τον πατέρα του, που ήταν ελαιοχρωματιστής και παράλληλα το βράδυ δούλευε ως  barman σε νυχτερινά μαγαζιά. Αργότερα άνοιξε το δικό του καφενείο. Είναι έξι χρόνια παντρεμένος και έχει ένα αγοράκι 5,5 ετών. Μαζί με το γάμο του έκανε στροφή και στα επαγγελματικά του και ασχολήθηκε με τη μαγειρική τέχνη. Τον τελευταίο 1,5 χρόνο δουλεύει σε ένα από τα δημοφιλέστερα εστιατόρια του Ηρακλείου. Έπαιζε ποδόσφαιρο σε τοπικές ομάδες της Κρήτης  ως 26 χρονών. Θεωρεί ευκαιρία, τη συμμετοχή του στο Hell’s kitchen γιατί σε αυτή τη φάση της ζωής του είναι σίγουρος για τα θέλω του.


Ευγένιος Χαραλάμπους

Ευγένιος Χαραλάμπους, Ουκρανία

Ηλικία: 25

Επάγγελμα: Μάγειρας. Εργαζόταν στο Elme Fzed στη Λευκωσία.

Προϋπηρεσία: Hard Rock Café, Jamie Oliver Restaurant Cyprus, σε αραβικό εστιατόριο και στο Aj ’ s

Οικογενειακή κατάσταση: Άγαμος

Προσωπικές πληροφορίες: Είναι μισός Ουκρανός από τη μεριά της μητέρας του και μισός Κύπριος από τον πατέρα του. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ουκρανία.  Στην ηλικία των 12 εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στην Κύπρο. Του άρεσε περισσότερο η ζωή εκεί αν και δυσκολεύτηκε με τη γλώσσα.  Αποφοίτησε από το ρωσικό σχολείο στην Κύπρο και μετά κατατάχτηκε στο στρατό. Εκεί του δόθηκε η ευκαιρία  να  αξιοποιήσει τις ικανότητές του στη μαγειρική με την οποία ασχολείται 10 χρόνια.  Αγαπάει πολύ την οικογένεια και έχει έναν αδερφό, έντεκα ετών.  Φτιάχνει δικά του πιάτα και έχει υψηλούς στόχους. Ξεκίνησε στο Hard Rock Café της Κύπρου. Η ομάδα του Jamie Oliver τον επέλεξε για το μαγαζί  “Jamies΄ Italian Restaurant” στην Κύπρο. Θέλει να δείξει τις ικανότητες του και θα παλέψει για τη νίκη.

Χαρακτηρίζει τον εαυτό του ευγενικό, δυναμικό και παθιασμένο με τη δουλειά του. Πιστεύει ότι το Hell’s kitchen είναι εμπειρία ζωής που θα τον βοηθήσει στην καριέρα του.


Σεμίνα Κατσίβα

Σεμίνα Κατσίβα, Αθήνα

Ηλικία: 20 χρονών

Επάγγελμα: Βοηθός σεφ

Προϋπηρεσία: Home Pizza

Σπουδές: Σχόλη Le Monde

Οικογενειακή κατάσταση: Άγαμη

Προσωπικές πληροφορίες: Έπαιζε μπάσκετ στον Όμιλο του Παλαιού Φαλήρου από την πρώτη δημοτικού μέχρι το λύκειο. Από έντεκα ετών παρακολουθούσε τακτικά σεμινάρια μαγειρικής.  Έχει μια μικρή αδερφή. Πιστεύει ότι είναι αυθόρμητη και αποφασιστική. Δηλώνει χαρακτηριστικά «θα προσπαθήσω να τα καταφέρω με κάθε τρόπο».

Γεωργία Σαρρηγιάννη

Γεωργία Σαρρηγιάννη, Αθήνα

Ηλικία:40

Επάγγελμα: Μαγείρισσα. Ιδιοκτήτρια και υπεύθυνη κουζίνας του μεζεδοκαφενείου «Ποδήλατο»

Προϋπηρεσία:  Σε εκδοτικούς οίκους και περιοδικά ως γραφίστρια και μετά ως art director

Σπουδές: Απόφοιτη ΑΚΤΟ,  γραφικές τέχνες

Οικογενειακή κατάσταση: Άγαμη

Προσωπικές πληροφορίες: Έχει το δικό της μεζεδοκαφενείο στο Φάληρο και είναι γνωστή για τους μεζέδες της.  Χαρακτηρίζει τον εαυτό της τελειομανή και δύσκολο άνθρωπο. Tη συμμετοχή της στο HK, την συμπλήρωσαν οι φίλοι της, γιατί πιστεύουν στις μαγειρικές της δυνατότητες.

Τριανταφυλιά Ουσαντζοπούλου

Τριανταφυλιά Ουσαντζοπούλου, Θεσσαλονίκη

Ηλικία: 22

Επάγγελμα: Μαγείρισσα

Προϋπηρεσία: Pajari, Santanna, Marbella

Σπουδές: ΙΕΚ ΠΑΣΤΕΡ, Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης

Οικογενειακή κατάσταση: Άγαμη

Προσωπικές πληροφορίες: Από 18 χρονών δουλεύει κοντά στους γονείς της που διατηρούν ανθοπωλείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Έχει άλλα δύο αδέρφια που ασχολούνται με το χώρο της εστίασης. Της αρέσει να γυμνάζεται και παλαιότερα έπαιζε βόλεϊ. Της αρέσει επίσης, ο κινηματογράφος και το διάβασμα. Δηλώνει επίμονη, πειθαρχημένη, ταπεινή. Προσόν της, ότι προσαρμόζεται εύκολα στις ομάδες, όπως λέει.


Δέσποινα Εκατομμάτη

Δέσποινα Εκατομμάτη, Χίος

Ηλικία: 21

Επάγγελμα: Μαγείρισσα

Προϋπηρεσία: Σε εστιατόρια και ξενοδοχεία της Χίου

Σπουδές: Σχολή μαγειρικής  Χίου

Οικογενειακή κατάσταση: Άγαμη

Προσωπικές πληροφορίες: Δουλεύει από το 2015 και από μικρή ήταν ξεκάθαρο γι’ αυτήν ότι θα γίνει μαγείρισσα. Ξεκίνησε να δουλεύει σε ένα ζαχαροπλαστείο, αλλά το ταλέντο της το έδειξε νωρίς στις φίλες της, όταν προτιμούσε να μαγειρέψει παρά να παραγγείλουν delivery. Της αρέσει να πηγαίνει για φαγητό με την παρέα της για να γνωρίζει νέες μαγειρικές τεχνικές, να μαθαίνει διεθνείς κουζίνες και να δοκιμάζει καινούριες γεύσεις. Διαβάζει συνεχώς βιβλία μαγειρικής, παρακολουθεί εκπομπές μαγειρικής και ξεσηκώνει συνταγές από το internet. Της αρέσει το piercing.


Μανταλένα Γιόζια

Μανταλένα Γιόζια, Θεσσαλονίκη

Ηλικία: 22

Επάγγελμα: Βοηθός μάγειρα

Προϋπηρεσία: Σε οικογενειακό εστιατόριο, βοηθός σεφ στο εστιατόριο με θαλασσινά και σούσι «7 θάλασσες»

Σπουδές: Απόφοιτη Σπουδών μαγειρικής τέχνης

Οικογενειακή κατάσταση: Άγαμη

Προσωπικές πληροφορίες:  Eξπέρ στη μπουγάτσα Θεσσαλονίκης!

Γράφει ποιήματα, παραμύθια και ιστορίες. Της αρέσει να μαγειρεύει στα σπίτια των φίλων της αφού δεν έχει ακόμα τη δική της κουζίνα. Η μητέρα της είναι από τη Β. Ήπειρο. Στο γυμνάσιο έμαθε παραδοσιακούς χορούς και ήταν στο σώμα ελληνικού οδηγισμού. Ασχολήθηκε με τον στίβο, το ποδόσφαιρο και το βόλεϊ. Δεν φοβάται να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες μέσα στο HK, αναρωτιέται αν θα την αντέξει ο Μποτρίνι!  Θέλει να εμπλουτίσει τις γνώσεις της στην μαγειρική και στην εκμάθηση ξένων γλωσσών. Πιστεύει ότι είναι θετικός άνθρωπος, προοδευτική και αγωνίστρια. «Αγαπώ όλο τον κόσμο, ελπίζω να με αγαπήσει κι αυτός», δήλωσε.


Παναγιώτα Ιωάννου

Παναγιώτα Ιωάννου, Κύπρος

Ηλικία: 18

Επάγγελμα: Μαγείρισσα

Προϋπηρεσία: Σε ξενοδοχεία και ζαχαροπλαστεία της Κύπρου. Δούλεψε δυο μήνες σε εστιατόριο και ξενοδοχείο στη Γερμανία.

Σπουδές: Απόφοιτος Ξενοδοχειακής Σχολής Λεμεσού. Σπουδάζει στο Kes College στη Λευκωσία στον κλάδο μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Υποτροφίες από το Intercollege. Παρακολούθηση σεμιναρίων.

Οικογενειακή κατάσταση: Άγαμη

Προσωπικές πληροφορίες: Καμαρώνει για τα πτυχία, τα βραβεία από γαστρονομικές εκθέσεις και τις συμμετοχές της σε διάφορα σεμινάρια.  Από 9 ετών, έδειξε το ενδιαφέρον της για τη μαγειρική. Οι γονείς της την στήριξαν όταν διαπίστωσαν το ταλέντο της.  Στο σπίτι της έχει δημιουργήσει ένα μικρό εργαστήριο ζαχαροπλαστικής όπου ετοιμάζει τούρτες. Ασχολείται επαγγελματικά και  με το χορό. Διδάσκει σε σχολή, μαθήματα οριεντάλ. Οι γονείς της έχουν αντιπροσωπεία μηχανών μεγάλου κυβισμού στην Κύπρο. Η ίδια έκανε πρωταθλητισμό σε αγώνες motocross από 6 έως 11 ετών και έχει κατακτήσει αρκετά βραβεία. Έχει μια αδερφή 8 ετών και έναν αδερφό 16, ο οποίος κατεβαίνει κι αυτός σε αγώνες motocross στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Αυστρία. Νιώθει ότι έχει αυτοπεποίθηση, δηλώνει δυναμική και ευαίσθητη ταυτόχρονα.


Μαρίνα Χρονά

Μαρίνα Χρονά, Πειραιάς

Ηλικία: 27

Επάγγελμα: Manager σε επιχείρηση εστίασης

Προϋπηρεσία: Martin Berasatequi (προετοιμασία και σέρβις), Oaxen krog (cold section).

Σπουδές: Σχολή Μαγειρικής στο Παρίσι (Le Cordon Bleu)

Οικογενειακή κατάσταση: Άγαμη

Προσωπικές πληροφορίες: Ξεκίνησε να δουλεύει στο σουβλατζίδικο του αδελφού της και μετά έφυγε στο Παρίσι για σπουδές στη μαγειρική, όπου εργάστηκε για περισσότερο από ένα χρόνο. Γύρισε στην Ελλάδα πριν από δύο μήνες. Είναι πολυταξιδεμένη.   Έχει κάνει τρίμηνη πρακτική σε βραβευμένο εστιατόριο Michelin στην Ισπανία και δίμηνη πρακτική σε βραβευμένο εστιατόριο στη Στοκχόλμη. Η μητέρα της είναι ποδολόγος και ο πατέρας της απόστρατος αξιωματικός της πολεμικής αεροπορίας. Δηλώνει δυναμική, νευρική και ψύχραιμη ταυτόχρονα. Χαρακτηρίζει τον εαυτό της ως ευαίσθητη και συμπονετική. Ασχολείται με τα δικαιώματα των ανθρώπων, ειδικά των γυναικών και ενημερώνεται συνεχώς για σχετικά θέματα. Έχει υψηλό το αίσθημα του εθελοντισμού και πολλές φορές έχει βρεθεί κοντά σε κακοποιημένα παιδιά στο νοσοκομείο Παίδων, χωρίς να το γνωρίζουν ούτε οι οικείοι της. Ευαισθητοποιημένη και με το θέμα των προσφύγων, έχει βρεθεί κοντά τους, προσφέροντάς τους φαγητό. Δεν το προβάλει για αυτό και τις δράσεις της δεν τις γνωστοποιεί σε κανέναν.

Ελπίδα Μορφούλη

Ελπίδα Μορφούλη, Λονδίνο

Ηλικία: 32

Επάγγελμα: Μαγείρισσα. Εργάζεται ως Υπεύθυνη οργάνωσης όλων των τμημάτων ποτού και φαγητού στο The Waldorf του Hilton Worldwide

Προϋπηρεσία: The Waldorf, υπεύθυνη οργάνωσης κουζίνας (Hilton Wordwide), Royal Park Hotel - Αρχιμάγειρας, Olive Land - Sous Chef

Οικογενειακή κατάσταση: Άγαμη

Προσωπικές πληροφορίες: Κατάγεται από τη Χαλκιδική. Ζει μόνιμα στο Λονδίνο και εργάζεται σε μεγάλο εστιατόριο. Έφυγε από την Ελλάδα όταν ήταν 21 ετών.  Στο Λονδίνο της αρέσει η αξιοκρατία αν και θεωρεί τις συνθήκες εργασίας μέσα στις κουζίνες πολύ σκληρές. Δούλεψε για έξι μήνες στη Γερμανία και βρέθηκε για ένα χρόνο στη Γαλλία  για να μάθει τη γλώσσα. Ασχολείται με την υγιεινή διατροφή και τα αγνά υλικά. Της αρέσει να συμβουλεύει τους οικείους της, πώς να τρέφονται σωστά χωρίς στερήσεις. Έχει δίπλωμα διατροφολογίας κατά και υπέρ των ασθενειών, από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας και δίπλωμα διατροφολογίας και υγείας από αγγλικό κολλέγιο.  Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια ζαχαροπλαστικής. Τις επαγγελματικές της ευκαιρίες, τις αποδίδει, στο ότι βρέθηκε στον κατάλληλο τόπο, την κατάλληλη στιγμή και γνώρισε τους σωστούς ανθρώπους. Ο πατέρας της είναι υδραυλικός και η μητέρα της ασχολείται με τα οικιακά. Έχει μία αδερφή έξι χρόνια μεγαλύτερη που ζει και εργάζεται στο Παρίσι. 

Δηλώνει πειθαρχημένο άτομο. Λέει ότι έψαχνε έναν τρόπο να γυρίσει στην Ελλάδα και θεωρεί ότι  βρήκε τον πιο ακραίο για την ιδιοσυγκρασία της, να δηλώσει συμμετοχή στο Hell’s kitchen.

Ιωάννα Βουτσά

Ιωάννα Βουτσά, Πύργος

Ηλικία:  47

Επάγγελμα: Μαγείρισσα. Εργάζεται σε μεζεδοπωλείο του Πύργου.

Προϋπηρεσία:  Δέκα χρόνια στην εστίαση

Σπουδές: Σχολή Μηχανικών αεροσκαφών, Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων

Οικογενειακή κατάσταση: Παντρεμένη, μητέρα δυο παιδιών, ενός κοριτσιού 22 και ενός αγοριού 17 ετών

Προσωπικές πληροφορίες:  Έχει εκδώσει δυο βιβλία. Έγραφε από μικρή και έχει ετοιμάσει ακόμη ένα μυθιστόρημα. Μεγάλωσε μέσα στις κουζίνες, αφού οι γονείς της είχαν εστιατόριο, στη Γερμανία. Ο άνδρας της είναι οικονομολόγος και ασχολείται με το μάρκετινγκ. Στην Αθήνα είχαν επιχείρηση που εμπορεύονταν καλλυντικά.  Εγκατέλειψε την πρωτεύουσα με την οικογένειά της, όταν αισθάνθηκαν οικονομικά ισχυροί. Μετακόμισαν στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου, όχι γιατί τους συνέδεε κάτι εκεί αλλά επειδή λάτρεψαν το σπίτι τους πάνω στον λόφο, με θέα τη θάλασσα. Στον Πύργο άνοιξε το δικό της εστιατόριο με ψάρια και θαλασσινά για τέσσερα χρόνια. Η 22χρονη κόρη της βαδίζει στα δικά της χνάρια αφού σπουδάζει σε μαγειρική σχολή. Δηλώνει πολύπλευρη, εργασιομανής και αποτελεσματική με ό,τι καταπιάνεται.

Μαρία Παρπέρη 

Μαρία Παρπέρη, Κύπρος

Ηλικία:  21

Επάγγελμα: Μαγείρισσα. Υπεύθυνη κουζίνας σε ρεμπετάδικο της Κύπρου

Προϋπηρεσία: Έχει 6 χρόνια προϋπηρεσία σε Κύπρο και Εξωτερικό. Έχει συνεργαστεί με τον chef Νίκο Καραθάνο και τον Βασίλη Καλλίδη. Η μαγειρική είναι η ζωή της και της αρέσει η πίεση στη δουλειά

Σπουδές:  Απόφοιτη Ξενοδοχειακής σχολής Λεμεσού και Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου. Σπουδάζει στο ΚΕΣ College Λευκωσίας

Οικογενειακή κατάσταση: Άγαμη

Προσωπικές πληροφορίες: Υπήρξε αθλήτρια με διακρίσεις στα μαθητικά της χρόνια. Στην ηλικία των 14 ετών έπαιζε μπάσκετ σε Κυπριακή ομάδα ενώ έκανε και στίβο. Κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο πένταθλο και την τρίτη θέση στο ακόντιο. Συμμετείχε στη θεατρική ομάδα του σχολείου της και ασχολείται ερασιτεχνικά με το τραγούδι ενώ παίζει κιθάρα. Της αρέσει η ταχύτητα και οι μηχανές μεγάλου κυβισμού.  Μετά  το γυμνάσιο, σπούδασε σε ξενοδοχειακή σχολή της Λεμεσού.  Έκανε πρακτική εξάσκηση για ένα μήνα στην Ιταλία. Έχει πάρει μέρος σε διαγωνισμούς μαγειρικής. Το 2013 κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία ψαριού. Στα δεκαπέντε της έγινε βοηθός σούσι σεφ και αργότερα έστηνε μενού σούσι σε διάφορα εστιατόρια λόγω πείρας. Στο σώμα της έχει piercing και  τατουάζ, σχετικά με τις μεγάλες της αγάπες, τη μαγειρική και τη μουσική. Εκφράζει τα συναισθήματά της κάνοντας αλλαγές στο χρώμα και το κούρεμα των μαλλιών της.  Δηλώνει εργασιομανής και κοινωνική.

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR